Til hovedinnhold

Alvaro Fernandez-Montenegro

norgemrdal2.gif

norgemrdal2.gif (Foto: privat)

Jeg er har ofte tenkt at det er viktig å være fagorganisert, og har derfor vært det hele mitt voksne liv.

08.11.2017 av Alvaro Fernandez-Montenegro, HTV Fagforbundet Drammen
Sist oppdatert: 24.09.2018

Etter endt utdannelse ved Høgskolen i Oslo, førte tilfeldighetene meg til den gang Norsk Kommuneforbund, nå Fagforbundet. Først var jeg plasstillitsvalgt i Nedre Eiker Kommune og medlem i styret. Etter det ble jeg med i Fagforbundet i Drammen. Der har jeg vært både lokal tillitsvalgt, seksjonsleder for SHS, og nå er jeg hovedtillitsvalgt.

Ut på dypt vann, men svømte

Som rykende fersk hovedtillitsvalgt (fra 1. august i år) ble en av mine første arbeidsoppgaver kap.4-forhandlinger etter hovedavtalen (HTA).

– Lite visste jeg om oppgaven, rollen, omfanget eller antall timer man ville bruke på dette. Og så, på kvelden den 19. oktober klokken 19.30, var siste runde i forhandlingene over.

Arbeidsgiver og vi som arbeidstakerorganisasjon kom til en enighet, flere hundre navn, enkeltpersoner, yrker, stillingskoder, organisasjonskoder senere.

Nå var vi ved målstreken for denne gang. 

Vi mener alvor, og det lyttes

Da jeg tok arbeidsgiver i hånden, tenkte jeg:

– Det er jaggu ikke tilfeldig hvilken fagorganisasjon man er medlem i. Fagforbundet har nå løftet de med lav inntekt; hjelpepleiere og helsefagarbeidere. Vi har kjempet for personer som har en særlig utfordrende arbeidsdag, de som jobber med barn, de som jobber med sterk pleietrengende, de som jobber med rus og psykiatri. For de aller fleste har det gitt uttelling, etter lange diskusjoner, svette, frustrasjon, mange telefonsamtaler. Men alt dette for å få våre medlemmer opp i lønn.

– Fagforbundets verdier «omtanke, solidaritet, samhold» gir mening, fordi Fagforbundet virkelig mener dette. For meg som ny hovedtillitsvalgt har det vært en bratt læringskurve. Det er mye å sette seg inn i. Når jeg ser tilbake, og ser noen av de foreløpige resultatetene, er jeg fornøyd.

Mitt inntrykk og min tanke er; «Når Fagforbundet mener noe, da lytter arbeidsgiver». Og vi mener noe – vi mener alvor. Fagforbundet i Drammen jobber dag og kveld, til det beste for våre medlemmer.

 

 

;
Hei, jeg heter Frøya. Hva kan jeg hjelpe med?