Til hovedinnhold

Mette Irèn Raaen

Mette Iren Raaen, hovedtillitsvalgt i Fagforbundet Meråker.

Mette Iren Raaen, hovedtillitsvalgt i Fagforbundet Meråker. (Foto: Ivar Værnesbranden)

Åtte mil østover fra Trondheim, litt opp og bortover, ligger Meråker. Der har det kommet en ny hovedtillitsvalgt under himmelhvelvingen.

09.02.2018 av Jan Tore Skjelbek
Sist oppdatert: 29.05.2018

Gleden sto i taket da Mette Irèn Raaen (35) nylig takket ja til å ta over som hovedtillitsvalgt i Fagforbundet Meråker. Fagforeningsleder Elin Benberg kjente på lettelsen over å ha fått på plass en så dedikert person i det viktige vervet etter om lag et halvt år uten hovedtillitsvalgt.

– Kommunen vår er i en omstillingsprosess med innsparinger og kutt i stillinger. Medlemmene kjenner på presset. Da er det viktig at foreningen stiller med et sterkt mannskap for å sørge for at vi kommer oss trygt og godt gjennom denne perioden. Uten en hovedtillitsvalgt hadde vi stilt langt svakere, sier hun.

Fagforeninga skal ikke bli stående på sidelinjen når det skjer omfattende endringer i Meråker. Med Mette Irèn på plass ved fagforeningslederen ser framtida lys ut. Hun har erfaringen og ikke minst er hjertet plassert på riktig side i brystkassa.

Raus og snill

Hun jobber til daglig som barne- og ungdomsarbeider ved Meråker barne- og ungdomsskole, det siste halvannet året som plasstillitsvalgt. Hun er aktiv i SV og sitter i komiteen for skole, oppvekst og kultur i kommunen. Hun er også styreleder i lokallaget for Røde Kors. Mette Irèn har med andre ord mange baller i luften samtidig, men hun mener det går greit.

– Mye av det jeg engasjerer meg i og det jeg jobber med hører sammen på en måte. Jeg har valgt et verdibasert yrke. Jeg ble ikke fagarbeider på Meråker skole for å bli rik. Jeg valgte det for å gi noe tilbake til samfunnet. De samme verdiene, som godhet, snillhet og raushet, gjelder også for mine verv i Røde Kors og SV, sier hun.

Samtidig innrømmer hun at fritiden er satt litt på vent. Men når det er sagt: Familien har førsteprioritet. To gutter på tre og sju år, ei jente på tolv og samboer kommer før jobb og verv.

Damene viser vei

Mette Irèn fant inspirasjon til å gå inn i fagbevegelsen på grunn av en samfunnsengasjert mor og en farmor og en tante som begge var hovedtillitsvalgte i kommunen i mange år.

– Det er spesielt damene i familien som har vist vei til fagbevegelsen. Det skyldes nok den ansvarsfølelsen vi er født med, det å ville gjøre noe for andre, forteller hun.

Selv har 35-åringen hatt det viktige vervet bare noen små vinteruker. Hun gleder seg til å ta fatt på de spennende oppgavene som venter.

;
Hei, jeg heter Frøya. Hva kan jeg hjelpe med?