Til hovedinnhold

Modums første helsefagarbeider: Gro Nanna Hovde

Gro Nanna Hovde, tillitsvalgt for Fagforbundet.

Gro Nanna Hovde, tillitsvalgt for Fagforbundet. (Foto: Tore Shetelig)

Gro Nanna Hovde (56) var ferdigutdanna først som 46-åring. Likevel rakk hun å være den aller første i Modum kommune som kunne kalle seg helsefagarbeider, etter at helsefagarbeideren erstattet hjelpepleieren og omsorgsarbeideren i 2006.

05.12.2018 av Marianne Billing
Sist oppdatert: 10.01.2019

Som så mange tillitsvalgte i Fagforbundet har Gro Nanna Hovde fått verv etter verv etter at hun takket ja til det første for åtte år siden; hun er plasstillitsvalgt ved Modumheimen, nestleder i Fagforbundet Modum og Sigdal og leder for Yrkesseksjon helse- og sosial. På toppen av det hele er hun kompetansetillitsvalgt i kommunen.

Måtte utdanne meg

Med en morfar som var leder i Nesbyen Arbeiderparti, en mor som satt i kommunestyret for Arbeiderpartiet og en far som var fagorganisert maskinoperatør i E-verket var det en selvfølge for Gro Nanna at hun skulle organisere seg.

– Det ligger i familien, både arbeiderpartipoitikk og fagforganisering.

Etter mange år i varehandelen fikk Gro Nanna seg jobb på storkjøkkenet på Vikersund Bo- og dagsenter. Så ble hun spurt om å jobbe i pleia.

– Men jeg skjønte at jeg måtte utdanne meg for å få fast jobb, forteller Gro Nanna.

Hun er en av de heldige som har 100 prosent stilling.

Høl i hue

– Det er helt høl i hue at det er greit å tilby unge små stillinger. Man skal jo kunne forsørge seg sjøl. Og lærlingene må få jobbe mer enn en helg nå og da. Det har med anerkjennelsen av yrke vårt å gjøre, og rekrutteringen.

Gjennom et kurs hos AOF har Gro Nanna blitt kompetansetillitsvalgt i kommunen. Det betyr at hun i samarbeid med arbeidsgiver skal bidra til kompetanseheving på arbeidsplassen

– Noe av det beste med det er at jeg har fått mange flere til å ta fagbrevet. Ledere sender dem til meg. Nå er de klare for høyere stilling. Det er veldig gøy, sier Gro Nanna.

Hun er ikke redd for å si hva hun mener, og hun er lei av kuttpolitikk.

Vondt i viljen

Da en Ap-politiker i Modum uttalte seg om det høye sykefraværet i kommunen, og oppfordret ansatte til å «lete etter argumenter for å gå på jobb i stedet for å være hjemme», ble Gro Nanna både overraska og forbanna.

– Dette har vi ropt varsku om, gang etter gang. Men igjen og igjen vedtar politikerne nye kutt. Da blir det ekstra provoserende at en politiker går ut og mener at det handler om å ha vondt i viljen. Det er så absolutt ikke tilfelle, og han bør tenke seg litt om før han snakker på denne måten til og om voksne folk, fastslo Gro Nanna Hovde i Bygdeposten.

Og det syntes OSS-redaksjonen var veldig godt sagt!

 

 

;
Hei, jeg heter Frøya. Hva kan jeg hjelpe med?