Til hovedinnhold

Duracell-tillitsvalgt: Fauzia Hussain-Wiik

Fauzia Hussain Wiik er leder i Fagforbundet Helse Bergen.

Fauzia Hussain Wiik er leder i Fagforbundet Helse Bergen. (Foto: Kari-Sofie Jenssen)

– Hos oss er vi opptatt av at fagforeningsstyret er ute på gulvet og drar lasset med de plasstillitsvalgte.

26.04.2019 av Kari-Sofie Jenssen
Sist oppdatert: 26.04.2019

Hun er leder i Fagforbundet Helse Bergen. En stor fagforening med 3500 medlemmer. Til tross for ung alder er hun en dreven tillitsvalgt. Aktiviteten er ikke blitt mindre med åra, for å si det sånn. Sitt første tillitsverv fikk hun i 2002 som ungdomstillitsvalgt i Plan- og bygningsetaten i Oslo.

Mange smiler når de snakker om Fauzia, og betegner henne som en «Duracell -tillitsvalgt». Verving er hennes hjertesak.

– Jeg må innrømme at jeg meldte inn i forbundet fordi de fleste var medlemmer på arbeidsplassen min. Med årene har jeg lært hvorfor det er viktig å være organisert. Det er faktisk arbeidsgivere, både private og offentlige, som prøver å unngå at arbeidstakerne organiserer seg, mener Fauzia.

Det liker hun dårlig og påpeker at arbeidslivet er tøft og organisering er viktig.

– Vi må fortsatt krangle for å få folk opp i stillingsprosent. På sykehuset må vi bevise at alle yrkesgruppene er like viktige. Et sykehus kan ikke drives bare av leger og sykepleiere. Vi må kjempe, for den forståelsen har ikke alle politikere og arbeidsgivere.

Fauzia sier at som tillitsvalgt må du være PÅ hele tida. Medlemmene og de plasstillitsvalgte skal og må vite at de har oss i ryggen.

Plasstillitsvalgte over alt

– En av de viktigst jobbene fagforeninga holder på med nå er å få på plass plasstillitsvalgte på alle arbeidsplassene, forteller Fauzia. Det er de plasstillitsvalgte som er nære medlemmene i det daglige og kjenner arbeidsplassene godt.

Fagforeningslederen forteller at engasjementet for verving ikke nødvendigvis betyr at hun personlig er ute og verver. Hun prøver å legge opp til at de plasstillitsvalgte får lyst til å gjøre noe med verving.

– Jeg verver, jeg og, men jeg sørger for at det er en lav terskel for plasstillitsvalgte å kontakte meg. De kan invitere meg når de vil ut på arbeidsplassene for å informere om forskjellige saker. Jeg liker å være ute blant medlemmene. Og så roser jeg de tillitsvalgte som gjør en god jobb. Det er viktig.

På talerstolen på AP-landsmøtet

Fauzia stiller til valg som leder av LO i Bergen og omland i april og hun deltok nylig på Aps landsmøte. Der entret hun talerstolen og holdt et innlegg om retten til heltid.

– Vi skal inn i en valgkamp, og vi hører jo om at vi er for tette opp til AP. Det må vi ta til oss. Vi har noe å lære. Jeg er selv aktiv i AP. Det er en del ting jeg ønsker å prøve å påvirke.

;
Hei, jeg heter Frøya. Hva kan jeg hjelpe med?