Til hovedinnhold

Yrkes-NM: Finalefeber i Bergen

Helsefagarbeider Celina Sørensen Tolllefsen fra Harsted i Troms i action under Yrkes-NM i Bergen 2016.

Helsefagarbeider Celina Sørensen Tolllefsen fra Harsted i Troms i action under Yrkes-NM i Bergen 2016. (Foto: Fagforbundet)

Brann er i finalen, ølglassene heves - og en mann går i gulvet. Spenningen stiger i Yrkes-NM i Bergen. Finalen er i gang for helsefagarbeiderne.

20.10.2016 av Informasjonsavdelingen
Sist oppdatert: 20.10.2016

Helsefagarbeider Celina Sørensen Tolllefsen fra Harstad i Troms går kald og rolig løs på oppgavene hun står overfor. Hun er den profesjonelle aktøren som står midt blant fulle Brann-tilhengere. Det er hun som skal skal ordne opp når fotballfesten går galt. 

Seks personer fra seks fylker er med i de siste rundene - før det står igjen én vinner, én norgesmester i helsefagarbeiderfaget. Konkurransen står mellom representanter fra fylkene Troms, Akershus, Aust-Agder, Møre og Romsdal, Hordaland og Nordland.

Iren Luther, nestleder i Seksjon helse og sosial og tilskuer under yrkesfinalene, er imponert over nivået på deltakerne.

- Dette er profesjonelle yrkesutøvere som viser fram det de kan. Det blir umulig å si hvem som går av med seieren. De er alle rett og slett veldig gode, sier hun.

- De får tøffe oppgaver som viser hvilke situasjoner de kommer til å møte ute i det virkelige liv, det yrkeslivet som venter dem når de blir ferdig utdannet helsefagarbeidere.

Vestlandshallen i Bergen er fullsatt med konkurrerende unge og ikke minst nysgjerrig ungdom. De er nysgjerrige på om helsefagarbeiderfaget er noe for dem. De blir neppe mindre overbevist om at det er et yrke for framtiden etter å ha fulgt norgeseliten i faget i finalene. 

Hvem som stikker av med tittelen norgesmester i helsefagarbeiderfaget får vi vite senere i dag.

;
Hei, jeg heter Frøya. Hva kan jeg hjelpe med?