Til hovedinnhold

Brudd i oppgjøret LO-NHO – 3800 medlemmer berørt

Hans-Christian døde i dag, 9. mars 2021.

Hans-Christian døde i dag, 9. mars 2021. (Foto: Kari-Sofie Jenssen)

Det er brudd i årets lønnsforhandlinger mellom LO og NHO. Dermed går lønnsoppgjøret videre til mekling hos Riksmekleren i slutten av måneden.

19.03.2019 av Geirmund Jor
Sist oppdatert: 20.03.2019

Torsdag 14. mars var fristen for å bli enige i lønnsforhandlingene. Like før kl 21.00 kom meldingen om at LO og NHO ikke ble enige i denne runden.

– Det er skuffende at NHO ikke ville komme norske arbeidstakere i møte, sier LO-leder Hans-Christian Gabrielsen.Bruddet medfører at LO formelt har varslet plassoppsigelse for 163 000 medlemmer i privat sektor, skriver Frifagbevegelse

Fagbladet skriver om hvilke grupper i Fagforbundet som er omfattet av LO NHO-avtalen

- Det er skuffende at NHO ikke ville komme norske arbeidstakere i møte, sier LO-leder Hans-Christian Gabrielsen i en pressemelding.

LO har varslet avtale- og plassoppsigelse for ca 163 000 medlemmer privat sektor. Forhandlingene, som har pågått siden 11. mars, har ikke ført fram. Det betyr at oppgjøret nå går til mekling.

- Etter flere år med svært lav reallønnsvekst har våre medlemmer hatt forventinger om et oppgjør som merkes på lommeboka. Spesielt viktig for oss har det vært å løfte de lavest lønte, som er blitt hengende etter over tid, sier LO-leder Hans-Christian Gabrielsen.

- LOs medlemmer har tatt ansvar i en utfordrende situasjon for norske bedrifter. Nå går det bedre i norsk økonomi, og da er det arbeidstakernes tur. Det var NHO ikke villige til å innfri på.  

Partene møtes nå til mekling. Blir det ikke enighet innen meklingsutløp søndag 31. mars, er det streik fra arbeidstidens begynnelse 1. april. Omfanget av en eventuell streik meldes Riksmekleren og NHO torsdag 28. mars.

 

;
Hei, jeg heter Frøya. Hva kan jeg hjelpe med?