Til hovedinnhold

Innspurt for nye pensjonsregler for særaldersgrenser

Print

Print

12. februar er ny frist for å forhandle fram nye pensjonsregler for personer med særaldersgrenser, tilpasset ny offentlig tjenestepensjon.Statsrådskifte gjorde det nødvendig med noen dager ekstra i forhold til planen.

09.01.2020 av Geirmund Jor
Sist oppdatert: 30.01.2020

Dermed er det duket for mange dragkamper og knallharde forhandlinger i arbeidet med å finne ordninger både for de med særaldersgrense 65 år, 63 år og 60 år. Lett blir det ikke, spår Fagforbundets pensjonsekspert Steinar Fuglevaag som skal delta i arbeidet.

Holder kortene tett til brystet

Fra LOs side blir det LOs nestleder Peggy Hessen Følsvik som leder forhandlingsdelegasjonen. På samme måte sitter topptillitsvalgte i de andre hovedorganisasjonene i forhandlingene. På den andre siden av bordet sitter Arbeids- og sosialdepartementet ved statsråd Anniken Hauglie. Som alltid holder forhandlerne kortene tett inntil brystet og sier svært lite om hva de jobber med.

 – Vi har likevel godt håp om at vi skal greie å finne fram til løsninger som både er tilpasset den nye offentlige tjenestepensjonsordningen der det skal lønne seg å jobbe lenge, samtidig som vi skal legge til rette for at de som ikke kan og ikke orker, skal kunne gå av med en anstendig pensjon, sier Steinar Fuglevaag.

;
Hei, jeg heter Frøya. Hva kan jeg hjelpe med?