Til hovedinnhold

Fikk du ikke med deg Svart økonomikonferansen 4. februar 2020? Se konferansen på YouTube!

Konferansen var fulltegnet og vi hadde mange på venteliste. Dersom du ikke fikk plass, men kunne tenkte deg å se konferansen, så kan du se hele konferansen på Youtube.

13.12.2019 av Martin Raaen Eidissen
Sist oppdatert: 11.09.2020

Lenke til YouTube:
Sal A: https://youtu.be/_QpmomMpO_E
Sal D (parallellsesjon): https://youtu.be/NwwAKLoua5I

Svart økonomikonferansen 2020
4. februar


Forbrytelse uten straff?

Arbeidslivskriminalitet og svart økonomi skaper enorme utfordringer for Norge som samfunn og oss som innbyggere. Kripos og Økokrim anslår at svart økonomi og skatteunndragelser utgjør fem prosent av Norges bruttonasjonalprodukt – hele 136 milliarder kroner netto. I tillegg viser tall fra Statens arbeidsmiljøinstitutt at det er rapportert 50-65 arbeidsskadedødsfall og rundt 100 000 arbeidsskader i Norge i året. I tillegg kommer store mørketall som ikke fanges opp i statistikken.

LO-leder Hans Christian Gabrielsen åpner konferansen. Fra USA og Storbritannia kommer akademikere for å fortelle om lønnstyveri og storsamfunnets evne til å straffeforfølge forbryterne. Gravejournalist i Dagbladet Gunnar Thorenfeldt vil presentere hvordan det mørke arbeidslivet ser ut fra innsiden, mens daglig leder i Tax Justice Network Norway spør seg hva vi skal gjøre med et internasjonalt skattesystem som legger til rette for unndragelse og aggressiv skatteplanlegging.

Etter lunsj avholdes to parallellsesjoner: i Sal A diskuteres hvordan vi sikrer skatterettferd etter Panama Papers, og i Sal D stiller vi spørsmålet om hvordan det offentlige forfølger arbeidslivskriminalitet. Her møter du blant andre skattedirektør Hans Christian Holthe, direktør i Arbeidstilsynet Trude Vollheim, professor ved Handelshøgskolen Anette Alstad og forskningsleder ved OsloMet Christin Thea Wathne.

Dagen avsluttes med innlegg av og paneldebatt mellom statsminister Erna Solberg og leder i Arbeiderpartiet Jonas Gahr Støre. Lederne av Norges to største partier skal diskutere om og hvordan vi faktisk vinner kampen mot arbeidslivskriminalitet.

 

Du kan også laste ned programmet i PDF-fil nederst på siden her.

Program:

Relaterte dokumenter:

;
Hei, jeg heter Frøya. Hva kan jeg hjelpe med?