Til hovedinnhold

Her er Fagforbundets nye studentkontakter!

STORE SMIL I HORDALAND: Studentkontakt i Hordaland, Henrik Madsen, og leder av ungdomsutvalget i Hordaland, Katrine Froestad, er begge strålende fornøyde med at Fagforbundet satser på studentene.

STORE SMIL I HORDALAND: Studentkontakt i Hordaland, Henrik Madsen, og leder av ungdomsutvalget i Hordaland, Katrine Froestad, er begge strålende fornøyde med at Fagforbundet satser på studentene. (Foto: Martine Grymyr)

Visste du at Fagforbundet nå har egne studentkontakter spredt rundt på høgskoler og universiteter over hele landet?

23.01.2019 av Martine Grymyr
Sist oppdatert: 19.02.2019

Med over 6000 studentmedlemmer er Fagforbundet størst på studenter i LO. Vi organiserer bredt, og våre medlemmer studerer blant annet innen helse, sykepleie, ingeniør, kirke, kultur, oppvekst og mer.

For å ta vare på alle disse opprettet Fagforbundet høsten 2018 egne studentkontakter, som er tilgjengelige for studenter på høgskoler og universiteter over hele landet, fra Troms til Agder.

– En studentkontakt er en student som Fagforbundet har frikjøpt for å bistå studentene og bidra til å øke studentaktiviteter på sitt studiested, eller eventuelt andre studiesteder i regionen, forklarer Victoria De Oliveira, nestleder i Fagforbundet Ung.

Spør om arbeidsliv

Én av de som sa ja til oppdraget, er 24 år gamle Henrik Madsen. Siden studiestart i 2018 har han vært studentkontakt i Hordaland, samtidig med at han går masterprogrammet i historie ved Universitetet i Bergen.

– Som studentkontakt er jeg et mellomledd mellom studentene og Fagforbundet, og en som studentene kan gå til om de trenger hjelp til noe, eller har ønsker om å bidra med noe. Alle som ønsker det kan ta kontakt med meg, og jeg vil gjøre mitt beste for å bistå dem, eller sette dem i kontakt med riktige folk, forklarer Madsen.

Det studentene som kommer til ham oftest lurer på, er arbeidslivsspørsmål. Mange studenter jobber ved siden av studiene, og mange har gått rett fra videregående ut i arbeid, uten noen tidligere arbeidserfaring.

– Dette vet de mange sjefer, og utnytter det de kan. Mange unge vet ikke hva de har rett på av lønn og goder, og hva sjefen kan tillate seg å gjøre. Det er ikke alt jeg kan svare på, men fagbevegelsen er et spleiselag, så om det er noe jeg ikke kan svare på, er det alltids noen andre som kan, sier Madsen.

Vil utvide ordningen

Per i dag har Fagforbundet studentkontakter i åtte regioner, herunder Agder, Østfold, Oslo, Oppland, Troms, Hordaland, Rogaland og Trøndelag.

Victoria De Oliveira har allerede langt større ambisjoner for prosjektet.

– Vi håper at vi lykkes med prosjektet og at vi fra 2019 kan utvide ordningen til å gjelde enda flere steder. Det vi vet per i dag er at vi har fått innvilget en prosjektperiode til der vi har studentkontakter, og det er vi superglade for!

Se hele oversikten over Fagforbundets studentkontakter på ung.fagforbundet.no.

;
Hei, jeg heter Frøya. Hva kan jeg hjelpe med?