Til hovedinnhold

Anbefaler topplederprogrammet på det varmeste

Johnny Gåsodden Stene

Johnny Gåsodden Stene (Foto: Henriette Sandvik)

I april hadde denne rundens topplederprogram sin siste samling. Johnny Gåsodden Stene var en av 18 heldige deltakere og i det videre kan du lese om hans erfaringer fra programmet.

25.04.2024
Sist oppdatert: 25.04.2024

Johnny jobber til daglig som kirkeverge og har i sin stilling lederansvar. Topplederprogrammet har som mål å gi deltakerne innsikt i egen lederstil samt gi praktisk trening innen blant annet dialogisk kommunikasjon, gruppeprosesser og vanskelige samtaler.

Johnny bestemte seg for å søke topplederprogrammet da han tenkte at som relativt fersk leder kunne det være fint og viktig med litt påfyll. - Jeg hadde behov for å bli litt mer trygg i min rolle som leder, og kanskje tilegne meg noen verktøy som jeg kunne benytte for å utøve mitt lederskap på en best mulig måte, sier Johnny.

Verdien i å dele erfaringer

Som kirkeverge i en liten menighet og leder for en liten stab var det interessant for Johnny å erfare at mange møter de samme utfordringer som kommunedirektører og ledere i større bedrifter.

- Vi ble delt inn i buddy-par, hvor to og to deltakere hadde kontaktpunkter mellom samlingene. Dette var et fint grep som bidro til å opprettholde kontinuitet mellom samlingene. I tillegg ble vi delt inn i mindre læringsgrupper, der vi fikk god tid til å drøfte rundt de ulike tematikker vi arbeidet med på samlingene, og knyttet disse opp til vår egen arbeidshverdag og de utfordringer vi måtte stå i som ledere. Dette var gode metodikker som bidro til at vi fikk arbeidet grundig og godt, forteller Johnny og understreker verdien av å kunne dele tanker og erfaringer med andre i lignende stillinger.

Mye å ta med seg videre

For Johnny var det å reflektere rundt og lære seg å håndtere de vanskelige samtalene noe av det mest spennende og lærerike ved programmet. Videre nevner han også utvikling gjennom dialog, og det å reflektere rundt ulike måter å kommunisere på sett i sammenheng med ulike kontekster og forutsetninger som noen av de tematikkene han satte mest pris på.

- Endringsledelse er også noe jeg er opptatt av og som jeg synes er spennende – hvordan jobbe med endring på individnivå, i team og på organisasjonsnivå.

På spørsmålet om hva han blir viktigst å ta med videre inn i arbeidslivet, svarer Johnny følgende;

- Det må være ny innstilling til det å være leder. Det har gitt meg en større trygghet i utøvelsen av lederrollen. Gode verktøy i møte med de ansatte, i endringsprosesser, i utvikling av bedriften. Jeg har absolutt fått en ny innsikt og forståelse, som jeg helt sikkert vil få god nytte av, poengterer Johnny.

– Sist, men ikke minst – anbefaler du andre å søke?

– Jeg føler meg heldig og privilegert som har hatt anledning til å være med på dette. Jeg vil varmt anbefale kurset til alle, uansett om man har lang eller kort ledererfaring. Her tror jeg det kan være noe å hente for alle.  Jeg vil også gå så langt som å si at dette på et vis har bidratt til å gi meg en personlig utvikling som samtalepartner, og medmenneske avslutter Johnny.

;
Hei, jeg heter Frøya. Hva kan jeg hjelpe med?