Til hovedinnhold

Deltidsutdanningen for deg som jobber i barnehage

ungdom - barn - skole - klasserom - lærer - undervisning - oppvekst

ungdom - barn - skole - klasserom - lærer - undervisning - oppvekst (Foto: Mostphotos)

Fremtidens arbeidsliv vil kreve et mangfold av kompetanse, og det er viktig at vi anerkjenner ulike typer kompetanse uten å skape statushierarkier. Kommunene må innen 2025, når Statped endrer sin rolle, ha tilstrekkelig kompetanse til å oppdage og vurdere barn og unges behov for tilrettelegging og opplæring.

14.02.2024
Sist oppdatert: 15.02.2024

 

Fagskolen AOF Norge starter nye utdanninger for deg som har et ansettelsesforhold i en barnehage. Tre utdanninger starter allerede i mars, og det er mulig å søke nå;

Hvem passer utdanningene for?

Utdanningene er for deg som er barne- og ungdomsarbeider med fagbrev, eller har lang dokumentert erfaring innenfor oppvekstsektoren. Det er også et opptakskrav at du må dokumentere ditt ansettelsesforhold i en barnehage.

 

Hvordan er utdanningen finansiert?

Utdanningene er finansiert av Utdanningsdirektoratet, og er derfor gratis for deg som student. Det du betaler for, er pensumbøker, administrasjonsgebyr og semesteravgift.

 

Gjennomføring av utdanningene?

Utdanningene går på deltid over 2 år, og gjennomføres kombinert med digital og stedbasert undervisning som vil foregå sentralt enten i Skien, Seljord, Larvik, Tromsø, Trondheim, Hamar eller Oslo.

Fagskoleutdanning hos Fagskolen AOF Norge gir kompetanse som kan tas direkte i bruk på arbeidsplassen, og er lagt opp slik at studentene fint kan kombinere utdanning og jobb. Praksis gjennomføres på egen arbeidsplass. Fullført og bestått utdanning gir 60 studiepoeng og en fagskolegrad.

 

Hvorfor velge fagskoleutdanning?

Våre tidligere studenter og deres ledere forteller blant annet om økt faglig trygghet i jobben, større refleksjonskompetanse, nye ansvarsområder og en mer meningsfull arbeidshverdag etter endt fagutdanning.

 

 

;
Hei, jeg heter Frøya. Hva kan jeg hjelpe med?