Arkiv for artikler til «Aktuelt»


Kjemper om rettferdig pensjon i kultursektoren

Atter en gang går de ansatte i opera og teater på barrikadene for å få en pensjonsordning som er like god for kvinner som for menn. - Det burde vært en selvfølge, sier leder i Fagforbundet Teater og scene, Henriette Jevnaker.

13.10.2020

Regjeringa avvikler støtte til selvstendige

Regjeringen har besluttet å avslutte kompensasjonsordningen for selvstendig næringsdrivende fra 1. november. Det er kritisk for de mange som arbeider selvstendig at regjeringen avvikler en ordning som fungerer.

28.09.2020

Frilansere i Fagforbundet teater og scene

Fagforbundet Teater og Scene organiserer frilansere og selvstendig næringsdrivende innenfor scenekunstområdet. Fagforeningsleder Henriette Jevnaker synes det er lærerikt å jobbe med selvstendige og frilansere.

13.05.2020

Lysdesign og fagorganisering

Lysdesign innen dans og teater er et ganske smalt fag. Martin Myrvold lever av det, som selvstendig, men har også valgt å organisere seg i Fagforbundet.

13.05.2020

Gikk fra å være konsulent til å bli fast ansatt

- Jeg var kanskje en av de første som var organisert som selvstendig. Så en annonse fra Fagforbundet om at konsulenter kunne organisere seg og tenkte, «Reberg, i dag kan du få rettigheter. Og så meldte jeg meg inn!»

30.03.2020

Yogalærere kan nå bli medlem i Fagforbundet

Nå tilbyr Fagforbundet medlemskap for selvstendig næringsdrivende yogalærere. Velkommen til fellesskapet!

27.03.2020

Innlegg fra en frilanser: Kulturarbeid satt på vent

Jeg jobber i kulturbransjen, en bransje som nå er hardt rammet av pandemien som herjer. Jeg er både frilanser som scenekunstner og har en deltidsstilling som publikumsvert for å få økonomien til å gå rundt. Ettersom alt jeg jobber med baserer seg på å samle mange mennesker sammen, så ble alt mitt levebrød satt på vent forrige uke.

23.03.2020

Dramatiske tider for frisørbransjen

Yrkesforbud, forvirring om hjelpetiltak og konsekvenser for frisørlærlinger er bare noen av problemstillingene Fagforbundet Frisørenes Fagforening står i om dagen. Få har kjent hardere på konsekvensene av koronaviruset enn frisørene.

20.03.2020

  Sikrer nødløsninger til frilansere og selvstendig næringsdrivende (vg.no)

Arbeidsminister Torbjørn Røe Isaksen sier at frilanserne skal få midlertidige nødløsninger, og skal slippe å vente i 17 dager etter bortfall av inntekter, skriver VG. Regjeringen: Åpner for akutt sosialhjelp til frilansere og næringsdrivende Regjeringen åpner for at frilansere og selvstendig næringsdrivende kan få akutt økonomisk sosialhjelp fra NAV, uten vanlig behovsprøving. Det skriver finansminister Jan Tore Sanner (H) i et brev til Stortinget tirsdag ettermiddag.

17.03.2020

Selvstendige næringsdrivende og frilansere får koronakompensasjon

Stortinget har vedtatt en rekke midlertidige ordninger for å hjelpe selvstendig næringsdrivende og frilansere som opplever bortfall av inntekt på grunn av korona-situasjonen.

16.03.2020