Arkiv for artikler til «Aktuelt»


Slik håndterer du vold og aggresjon på jobb

Mange av Fagforbundets medlemmer innenfor helse og sosial må jevnlig håndtere utagerende pasienter. De frammøtte på Samspillkonferansen i Bodø får råd fra ekspert på fagfeltet.

30.10.2018

Derfor trenger vi samspill i helsevesenet

Samspill er helt nødvendig for å løse oppgavene våre på jobb, understreker hjelpepleier og sykepleier Iren Mari Luther til Samspillkonferansen i Bodø.

29.10.2018

Gratulerer! Silje, Emma Sofie og Lasse er Norges beste i yrket sitt

Silje Kjærnli fra Oslo ble nettopp kåret til Norges beste helsefagarbeider i Yrkes-NM. Emma Sofie Vik og Lasse Juliussen fra Trøndelag ble gullvinnere i barne- og ungdomsarbeiderfaget.

25.10.2018

Yrkes-NM i bilder: Vi gir deg yrkesstolthet

Det er andre konkurransedag på Hellerudsletta. Busslast på busslast med ungdom møter Fagforbundets fremste representanter for yrkene sine.

24.10.2018

Thrilleren Yrkes-NM i gang

Hellerudsetta utenfor Oslo er fylt til randen med spent og smånervøs ungdom. Deltakerne i helsefagarbeiderfaget og barne- og ungdomsarbeiderfaget gjør seg klare til å konkurrere.

23.10.2018

  Helsefagarbeidere taper titusener i året på å være ansatt i private sykehjem

Minstelønna til en nyutdannet helsefagarbeider i Oslo er langt lavere i private sykehjem enn i kommunale, viser tall fra Fagforbundet. – Mange må ha en ekstrajobb, forteller tillitsvalgte Gisella Castillo til Dagsavisen.

16.10.2018

Misbruk av penger i kommunalt helsevesen

Ifølge frifagbevegelse.no brukte landets kommuner en milliard kroner til vikarbyråer i fjor, det er en økning på 21 prosent fra året før. Er det riktig bruk av økonomiske ressurser?

10.10.2018

Silje fra Norge deltar i EuroSkills

Yrkeskonkurransen EuroSkills i Budapest er i full gang. I helsefag er det Silje Kjærnli som representerer Norge.

27.09.2018

Lærerikt studiebesøk til sykehuset i Stavanger

Fagforbundets Mette Nord lot seg imponere over hvor godt Stavanger universitetssjukehus tar vare på sine ansatte.

25.09.2018

Teknologi gir trygghet og mindre stress på omsorgs­­senter

På Farsund omsorgs­senter lever de i en ny teknologisk hverdag. Det gir bedre tid til det som er viktig og mindre stress. – Vi er kjempe­fornøyd, sier plass­tillitsvalgt Siw Stålesen.

05.09.2018