Arkiv for artikler til «Aktuelt»


Advarer mot 12-timers vakter

Sykepleiere som er på jobb halve døgnet, kan ende opp med å bli utbrente, advarer Fagforbundet.

08.11.2018

Marker Stopp Trykksår-dagen 15. november

De fleste trykksår kan forebygges. Likevel får en av fem pasienter i sykehus og sykehjem trykksår. Bli med og marker Stopp trykksår-dagen 15. november.

08.11.2018

Hjerneslagskampanjen Prate, Smile, Løfte

Fredag 26. oktober inviterte Helsedirektoratet til et møte for å diskutere videreføringen av Prate, Smile, Løfte-kampanjen som en nasjonal dugnad.

07.11.2018

Slik håndterer du vold og aggresjon på jobb

Mange av Fagforbundets medlemmer innenfor helse og sosial må jevnlig håndtere utagerende pasienter. De frammøtte på Samspillkonferansen i Bodø får råd fra ekspert på fagfeltet.

30.10.2018

Derfor trenger vi samspill i helsevesenet

Samspill er helt nødvendig for å løse oppgavene våre på jobb, understreker hjelpepleier og sykepleier Iren Mari Luther til Samspillkonferansen i Bodø.

29.10.2018

Gratulerer! Silje, Emma Sofie og Lasse er Norges beste i yrket sitt

Silje Kjærnli fra Oslo ble nettopp kåret til Norges beste helsefagarbeider i Yrkes-NM. Emma Sofie Vik og Lasse Juliussen fra Trøndelag ble gullvinnere i barne- og ungdomsarbeiderfaget.

25.10.2018

Yrkes-NM i bilder: Vi gir deg yrkesstolthet

Det er andre konkurransedag på Hellerudsletta. Busslast på busslast med ungdom møter Fagforbundets fremste representanter for yrkene sine.

24.10.2018

Thrilleren Yrkes-NM i gang

Hellerudsetta utenfor Oslo er fylt til randen med spent og smånervøs ungdom. Deltakerne i helsefagarbeiderfaget og barne- og ungdomsarbeiderfaget gjør seg klare til å konkurrere.

23.10.2018

  Helsefagarbeidere taper titusener i året på å være ansatt i private sykehjem

Minstelønna til en nyutdannet helsefagarbeider i Oslo er langt lavere i private sykehjem enn i kommunale, viser tall fra Fagforbundet. – Mange må ha en ekstrajobb, forteller tillitsvalgte Gisella Castillo til Dagsavisen.

16.10.2018

Misbruk av penger i kommunalt helsevesen

Ifølge frifagbevegelse.no brukte landets kommuner en milliard kroner til vikarbyråer i fjor, det er en økning på 21 prosent fra året før. Er det riktig bruk av økonomiske ressurser?

10.10.2018