Arkiv for artikler til «Aktuelt»


Frisk hud på en frisk arbeidsplass

53.000 personer oppgir at jobben som eneste eller delvis årsak til hudplager. Kan nye forebyggende standarder hjelpe?

07.09.2018

Ny faktabok om arbeidsmiljø og helse

Statens arbeidsmiljøinstitutt (STAMI) ved avdelingen for Nasjonal overvåking av arbeidsmiljø og helse (NOA) lanserte onsdag 6.juni sin nye faktabok for 2018. Fagforbundet Frisørenes Fagforening var til stede, spente på utviklingen siden forrige faktabok i 2015.

11.06.2018

Strengere reguleringer for bruk av MI

EU besluttet for få dager siden at produkter som inneholder det svært allergifremkallende stoffet MI (Methylisothiazolinone) fremover skal merkes som allergifremkallende selv om de «kun» inneholder små mengder av stoffet

30.05.2018

STAMI-rapport: skulderbelastning hos frisører

Muskel- og skjelettplager er en viktig årsak til at frisører slutter i sitt yrke, og tiltak som kan redusere ensidig arbeid er kjærkomment. Føning av kundens hår er en arbeidsoppgave som mange frisører opplever som belastende. I 2016 ble det lansert en ny type hårføner som skulle bidra til at frisøren kunne holde armen mer avslappet. I et prosjekt ved STAMI er denne nye føneren sammenliknet med tradisjonelle hårfønere.

16.05.2018

Forsvinner lønna på helligdagene?

Jobber du i en salong med tariffavtale så sier avtalen at du skal ha gjennomsnittslønn for bevegelige helligdager hvor du normalt sett skulle vært på jobb.

24.04.2018

Et ønske om tryggere skjønnhet

Det grønne skiftet må etterhvert komme på alle områder, også i frisørbransjen. Mange går allerede i bresjen, for eksempel Grønne Salonger, og stadig flere følger etter. En av dem som ivrer for tryggere skjønnhet er Nina Haugen Nordvik, som prøver å få i land et agentur på en naturlig og trygg hårpleieserie. Vi møtte henne for en prat på årets Hår- og Skjønnhetsmesse i Oslo Spektrum.

17.04.2018

En fremtid med lavere skuldre?

Fagforbundet Frisørenes Fagforening heier gjerne frem gründere som ønsker å utgjøre en forskjell for frisørenes arbeidsmiljø og helse. En av dem er Lena Staddeland som eier og driver to frisørsalonger i Lyngdal. Hun står bak Sanasella, en innovativ, ny kundestol som hun mener kan endre arbeidshverdagen og senke skuldrene til oss frisører.

11.04.2018

Fare for storstreik fra 8.april

Meklingen mellom LO og Nho starta i dag. Dersom de ikke kommer til enighet innen midnatt lørdag blir rundt 36 000 av LOs medlemmer tatt ut i streik

04.04.2018

Hvorfor er fokus på HMS viktig for frisører?

Frisører er en gruppe yrkesutøvere med en relativt kort gjennomsnittlig yrkeskarriere. Hva er så årsaken til det? Er det lønnsforholdene, utfordringer med arbeidsmiljøet eller åpningstidene til salongene? Eller er det kjemikaliene vi jobber med, eller den fysiske belastninga?

13.12.2017

Placebo - grønn lykke

Placebo Stavanger ble sertifisert som Grønn Salong i mars, sammen med Zenz Stavanger. Dette er de to første salongene med denne sertifiseringen i Norge, og de ser gjerne at flere følger etter. Vi fikk slått av en prat med jentene på Placebo om hvorfor de velger å drive grønt.

05.05.2017