Arkiv for artikler til «Aktuelt»


Fortsatt åpent om hårklipp på søndager før jul

Til tross for lange og intense forhandlinger lykkes ikke Fagforbundet og NHO å finne en endelig løsning på spørsmålet om åpne salonger på søndager før jul.

07.12.2018

  13 svar på spørsmål om fagbrev på jobb med full lønn

Interessen er stor og spørsmålene er mange blant Fagbladets lesere. I Fagbladet får du svarene du trenger om å ta fagbrev på fire år med full lønn.

12.11.2018

  Frisk hud på en frisk arbeidsplass

53.000 personer oppgir at jobben som eneste eller delvis årsak til hudplager. Kan nye forebyggende standarder hjelpe?

07.09.2018

  Ny faktabok om arbeidsmiljø og helse

Statens arbeidsmiljøinstitutt (STAMI) ved avdelingen for Nasjonal overvåking av arbeidsmiljø og helse (NOA) lanserte onsdag 6.juni sin nye faktabok for 2018. Fagforbundet Frisørenes Fagforening var til stede, spente på utviklingen siden forrige faktabok i 2015.

11.06.2018

Strengere reguleringer for bruk av MI

EU besluttet for få dager siden at produkter som inneholder det svært allergifremkallende stoffet MI (Methylisothiazolinone) fremover skal merkes som allergifremkallende selv om de «kun» inneholder små mengder av stoffet

30.05.2018

  STAMI-rapport: skulderbelastning hos frisører

Muskel- og skjelettplager er en viktig årsak til at frisører slutter i sitt yrke, og tiltak som kan redusere ensidig arbeid er kjærkomment. Føning av kundens hår er en arbeidsoppgave som mange frisører opplever som belastende. I 2016 ble det lansert en ny type hårføner som skulle bidra til at frisøren kunne holde armen mer avslappet. I et prosjekt ved STAMI er denne nye føneren sammenliknet med tradisjonelle hårfønere.

16.05.2018

Forsvinner lønna på helligdagene?

Jobber du i en salong med tariffavtale så sier avtalen at du skal ha gjennomsnittslønn for bevegelige helligdager hvor du normalt sett skulle vært på jobb.

24.04.2018

Et ønske om tryggere skjønnhet

Det grønne skiftet må etterhvert komme på alle områder, også i frisørbransjen. Mange går allerede i bresjen, for eksempel Grønne Salonger, og stadig flere følger etter. En av dem som ivrer for tryggere skjønnhet er Nina Haugen Nordvik, som prøver å få i land et agentur på en naturlig og trygg hårpleieserie. Vi møtte henne for en prat på årets Hår- og Skjønnhetsmesse i Oslo Spektrum.

17.04.2018

En fremtid med lavere skuldre?

Fagforbundet Frisørenes Fagforening heier gjerne frem gründere som ønsker å utgjøre en forskjell for frisørenes arbeidsmiljø og helse. En av dem er Lena Staddeland som eier og driver to frisørsalonger i Lyngdal. Hun står bak Sanasella, en innovativ, ny kundestol som hun mener kan endre arbeidshverdagen og senke skuldrene til oss frisører.

11.04.2018

Fare for storstreik fra 8.april

Meklingen mellom LO og Nho starta i dag. Dersom de ikke kommer til enighet innen midnatt lørdag blir rundt 36 000 av LOs medlemmer tatt ut i streik

04.04.2018