Se alle dine medlemsfordeler
- bli medlem i dag!

Arkiv for artikler til «Aktuelt»


Fagforbundet har fornyet heltidserklæringen med KS

KS, Fagforbundet, Norsk Sykepleierforbund og Delta forsterker samarbeidet for å oppnå målet om en heltidskultur i kommunesektoren. – Det er på høy tid at vi får satt inn et nytt gir når det gjelder å gjøre noe med deltidsfloka, sa Fagforbundets leder Mette Nord.

21.03.2018

Seier for fagbevegelsen: Nå må bemannings­byråene begrenses

Flertallet på Stortinget krever nå lovendringer som skal begrense bruken av bemanningsbyråer. Før valget kalte arbeidsminister Anniken Hauglie nulltimerskontrakter for «slavekontrakter», etter valget la hun seg på en helt annen og mer moderat linje.

20.03.2018

  Mer midlertidighet ga ikke flere jobber

Det ble ikke skapt flere jobber det første året etter lovendringen som åpnet for flere midlertidige ansettelser i 2015. Derimot økte andelen usikre stillinger, viser ny rapport fra Institutt for samfunnsforskning.

23.02.2018

Heltidskulturen på frammarsj i Songdalen

Arbeidet for heltidskulturen begynner å gi resultater. Fagforbundets hovedtillitsvalgt Janne Slotte er prosjektlederen som skaper en heltidskultur i Songdalen.

13.02.2018

Kamp for heltidskulturen er kamp mot kvinnekulturen

For Fagforbundet er det ikke noe nytt å arbeide med å få kommunene til å opprette flere heltidsstillinger.

09.02.2018

  – Ansatte må ha rett til med­bestemmelse

Medbestemmelse er nøkkelen til å løse utfordringen med deltidskultur i helsesektoren, skriver en samlet arbeidstakerside i Aftenposten.

05.02.2018

NHO tar et skritt i riktig retning når gjelder arbeidslivskriminalitet

Samtidig som Høyre, Frp og Venstre i regjeringserklæringen «anerkjenner at mange arbeidstakere velger å være uorganiserte», presenterer NHO en tiltakspakke mot arbeidsmarkedskriminalitet. Intensjonen er god, men sosial dumping må inkluderes i pakka.

25.01.2018

  Operaen har kvittet seg med bemannings­byråene

I følge Fagbladet har Den Norske Opera & Ballett i Oslo sluttet å bruke bemannings­byråer for å fylle hull i vaktlistene.

15.12.2017

Bemanningsbransjen er dårlig butikk for AS Norge

Fagforbundets foreslåtte tiltak mot aggressiv skatteplanlegging har fått ny aktualitet etter at Aftenposten avslørte hvordan bemanningsbyrået Orange Helse har unngått å betale skatt.

30.11.2017

Slik vil Fagforbundet begrense bruk av bemanningsbyråer

Fagforbundet har laget en veileder til hjelp for tillitsvalgte i arbeidet med å begrense bruk av bemanningsbyråer i kommunal sektor.

30.11.2017