Se alle dine medlemsfordeler
- bli medlem i dag!

Arkiv for artikler til «Aktuelt»


Hele stillinger er bedre for alle

Heltidsstillinger gir mer trygghet, både for beboere som bruker tjenestene og for de ansatte. Arbeiderpartiet og Fagforbundet går derfor sammen om et heltidsløft foran lokalvalget til høsten, skriver leder i Fagforbundet Mette Nord og partisekretær i AP, Kjersti Stenseng i dette innlegget i Dagbladet.

22.02.2019

  - Dette hadde vi aldri akseptert i manneyrker

Ap og Fagforbundet vil ha flere kvinner ut i full jobb. Da får man lån, stabil inntekt og kan planlegge livet. Man blir ikke nødt til å jage ekstravakter for å få endene til å møtes. Det er på tide at vi gjør noe med det, sier Fagforbundets leder Mette Nord.

13.02.2019

Aleris setter arbeidsmiljøloven på spill

En av årets viktigste saker for Fagforbundet starter i Oslo Tingrett 14. januar. 24 av våre medlemmer har gått til massesøksmål mot den private omsorgstilbyderen Aleris Ungplan BOI for retten til å være arbeidstakere, med den beskyttelsen som følger med.

09.01.2019

Ja til hele stillinger

Fagforbundets landsstyre støtter forslaget fra Arbeiderpartiet, Senterpartiet og SV om å endre arbeidsmiljøloven for å sikre flere hele stillinger.

14.12.2018

  Kortere arbeidsdag gir livskvalitet foran forbruksvekst (harvest.no)

Kortere arbeidstid vil inkludere flere i arbeidslivet lengre, øke trivselen på jobb og gi bedre livskvalitet for alle, også for de med de tyngste jobbene, skriver Mette Nord i Harvest Magazine.

27.09.2018

  Aleris-sjef Erik Sandøy bør gå, skriver Elin Ørjasæter

Dersom Aleris skal fortsette å tilby heldøgnsomsorg til psykisk syke og utviklingshemmede i kommunene, må de rydde opp. Sjefen Erik Sandøy er ikke rette mann til ryddejobben, skriver Ørjasæter i et debattinnlegg i Aftenposten.

12.09.2018

Oslo kommune vurderer å si opp Aleris-kontraktene

Byrådsleder Raymond Johansen (Ap) vil granske kontraktene og varsler nye tiltak mot sosial dumping i omsorgssektoren.

30.08.2018

  Aleris-saken: Ble presset til å hjelpe beboer å skaffe narkotika

Omsorgsarbeidere i Aleris måtte kjøre en kvinne fra deres institusjon inn til Plata i Oslo for å skaffe narkotika.

25.08.2018

Aksepterer vi svart arbeid, aksepterer vi større forskjeller mellom folk

Derfor er kampen mot svart arbeid en viktig politisk sak for byrådsleder i Oslo, Raymond Johansen.

16.08.2018

Streiker for tariffavtale - på 1. mai

1. mai er her - og fremdeles streiker Fagforbundets medlemmer i Elvebakken barnehage for noe så grunnleggende som retten til tariffavtale. - Det minner oss om betydningen av å markere arbeidernes dag, sier Mette Nord.

30.04.2018