Nyheter

Konsulenter hadde krav på ansettelse – får erstatning

Stendi/Aleris anker ikke de viktigste delene av dommen til høyesterett. Det gjelder blant annet spørsmålet om oppdragstakere hadde krav på fast ansettelse eller ikke. Dermed blir lagmannsrettens kjennelse om at de var å anse som ansatte stående.

Prisen for medlemskapet

Skal det bli billigere å være medlem i Fagforbundet? Det skal det bli debatt om fram mot landsmøtet til neste år.

Neste år i Palestina

Koronapandemien har gjort en allerede vanskelig situasjon verre i Gaza og på Vestbredden, og Fagforbundets delegasjonsreiser til Palestina har blitt utsatt. Tross dette holdes kontakten digitalt – på tredagers ambassadørsamling på Sørmarka var det mange gledelige gjensyn med våre venner i samarbeidsorganisasjonene i Palestina.

siden sist

Nytt om navn

Fagforbundet på løvebakken

Fagforbundet fikk god mandatuttelling i valget. "Stortingsgruppa" til Fagforbundet teller hele 14 stykker etter valget.

Valgseier og en ny rødgrønn flertallsregjering

13. september blei det klart at Fagforbundet nådde sitt mål, om politisk skifte, åtte år med borgerlig styre er over, og vi får etter all sannsynlighet en rødgrønn flertallsregjering. Lykkes Jonas Gahr Støre med det, står vi overfor en ny politisk hverdag.

Behov for en mer solidarisk skattepolitikk

Dere tillitsvalgte har nettopp lagt bak dere en valgkamp der skatt- og avgiftsspørsmål fikk en sentral plass i debatten om økende ulikhet. Mange av partiene på venstresiden ga klart uttrykk for at de ønsker høyere skattenivå for de velstående og lavere skatt for folk med alminnelige inntekter.

– Fagforbundet har gjort en formidabel innsats i valgkampen

Åse Kristin Ask Bakke er sykepleier og medlem i Fagforbundet. Nå går hun fra en deltidsstilling i hjemmetjenesten i Ålesund kommune til fast plass på Stortinget.

Nye koster, nye tider og nye utfordringer

Fagforbundet har bak seg to tøffe tariffår, en lang valgkamp og ikke minst unntakstilstand med covid19. Det er på sin plass å takke alle for en formidabel innsats og feire mange seire.

Tove Elise Madland

Skal kjempe for heltid hele dagen: Tove Elise Madland ble valgt inn på Stortinget for første gang 13. september 2021. 29 år tidligere ble hun medlem av den gang Norsk Kommuneforbund. Nå skal hun jobbe for en av hjertesakene til Fagforbundet dag og natt.

Vi skal forandre Norge

– Jeg vil takke alle tillitsvalgte med hele mitt hjerte for den jobben som er gjort i valgkampen, sier Fagforbundets leder Mette Nord.

Kulturstreiken: Hybridpensjon er best

- Hybridpensjon er bedre enn dagens midlertidige innskuddsordning. Vi ville aldri kjempet for en dårligere tjenestepensjon enn den vi allerede har, sier Fagforbundets pensjonsekspert, Steinar Fuglevaag.