Konflikt hele året

Aldri før har Fagforbundet gjennomført fem streiker på ett år. 2021 startet med en historisk streik i kirken, det fortsatte med tre streiker i helsesektoren, og først i oktober kom vi i mål med tidenes lengste streik for vår del – den syv uker lange kulturstreiken.

Hadde 19 kontrakter - fikk fast jobb etter sju år

Et medlem i Fagforbundet hadde 19 kontrakter ved Trøndelag teater, den første i 2014. Etter sju år som midlertidig har hun nå endelig fått fast jobb og erstatning. Men det måtte en rettssak til.

Ble del av en større gruppe

Tillitsvalgt i Eid barnehage, Katrine Lervik, ble kastet inn i tillitsvalgtvervet og var usikker på hvordan hun skulle nå fram med sitt budskap.

Løsninga lå i et smerteplaster

På Hommelvik helsetun ble utgangspunktet for utviklingsarbeid å endre på hvem som satte smerteplaster på beboerne.

Magien med trepartssamarbeid

De har gjort det før, og de gjør det igjen: Fagforbundets trepartsveteraner i omstillingsenheten bruker mye tid på å få ansatte og ledere i kommune-Norge til å snakke med hverandre - OG, ikke minst, lytte... Samarbeide, med andre ord.

Pensjonsseier i kulturstreiken

Etter syv lange, kalde og krevende uker er streiken i kultursektoren over. – Resultatet gir livsvarig og lik pensjonsutbetaling for kvinner og menn. Det er en stor seier, sier leder av Fagforbundet Teater og Scene, Mari Røsjø.

Erfaren mangfoldsarbeider

Balraj Singh (29) fra Lørenskog har solid bakgrunn på mangfoldsfeltet. Han begynte i et vikariat som rådgiver i Fagforbundet i oktober, og skal jobbe med å verve flere medlemmer og tillitsvalgte med minoritetsbakgrunn.

Arne Hernes: Det handler om å stille opp

Arne Hernes var tillitsvalgt under tragedien ved NAV Årstad hvor en person ble drept. – Det aller viktigste du kan gjøre i en krise som tillitsvalgt er å stille opp for medlemmene, sier Arne Hernes.

Mer makt til arbeidsfolk

De siste åtte årene har arbeidstakernes posisjon blitt svekket, blant annet gjennom liberalisering av arbeidsmiljøloven. Den utviklingen vil vi nå snu.

Tips til tillitsvalgte om budsjettarbeidet i kommunene

Det viktigste verktøyet plasstillitsvalgte har i budsjettarbeidet er budsjettdrøftinger med den enkelte leder/budsjettansvarlig. Mens hovedtillitsvalgte vil drøfte budsjett med kommunedirektør.

Italia: Kamper om covid-19 tiltak

Mange her i Italia mener at den 15. oktober 2021 vil bli stående som en mørk dag og en skammens dag i Italias historie.

Notis - tannhelse