Arkiv for artikler til «Uttalelser fra Fagforbundets landsstyre»

Kommune- og fylkestingsvalget 9. september: Fagforbundet krever at deltidskrisa løses

Fagforbundets landsstyre vil oppfordre våre medlemmer til å stemme fram politikere som vil det samme som oss i saker som er viktige for våre medlemmer.

20.06.2019

Landsstyret: Pensjon fra første krone må bli den nye normalen

Landsstyret i Fagforbundet krever at pensjon fra første krone må bli den normale løsningen for alle lønnsmottakere, både i offentlig og privat sektor. Problemstillinga er aktualisert av den pågående konflikten i sykehussektoren.

20.06.2019

Ambulansetjenesten må styrkes

Fagforbundets landsstyre er bekymret for en svekket beredskap i de akuttmedisinske tjenestene. Vi reagerer på at tilbudet ved våre lokalsykehus er under press, behandlingstilbud blir sentralisert og avstanden til riktig sykehus øker.

Stopp lønnstyveriet!

Landsstyret i Fagforbundet mener det er gledelig at økningen av sosial dumping i byggebransjen ser ut til å ha stoppet opp. Samtidig er vi bekymret over at sosial dumping sprer seg til andre bransjer og sektorer. Dermed fortsetter lavlønnskonkurransen, som fører til utnytting av arbeidsfolk og økt ulikhet i Norge.

Fagforbundet støtter helhjertet klimastreikene

Barn og ungdom over hele verden tar nå et kraftfullt oppgjør med foreldregenerasjonens handlingslammelse i klimasaken. Inspirert av den unge, svenske aktivisten Greta Thunberg, gjennomfører skoleelever klimastreiker i femti land. Også i Norge skal det nå gjennomføres klimastreiker ved skoler over hele landet.

14.03.2019

Vedtas jernbanepakke fire, er det ingen vei tilbake

Stortinget har vedtatt en jernbanereform hvor all innenlandsk persontrafikk skal ut på anbud. EUs jernbanepakke fire gjør det hele irreversibelt. Den gir EU kontroll med norsk jernbane for all framtid.

14.12.2018

Ja til hele stillinger

Fagforbundets landsstyre støtter forslaget fra Arbeiderpartiet, Senterpartiet og SV om å endre arbeidsmiljøloven for å sikre flere hele stillinger.

14.12.2018

Nei til det nye lausarbeidarsamfunnet

Landsstyret i Fagforbundet er sterkt bekymra over utviklinga i viktige delar av arbeidslivet: Det har vorte meir arbeidslivskriminalitet, og styresmaktene manglar vilje og evne til å stoppe den.

13.09.2018

Full lønn under sykdom handler om rettferdighet

Da sykelønnsordningen ble innført for 40 år siden rettet Stortinget opp en urimelig og urettferdig forskjell mellom de som hadde, og de som ikke hadde full lønn under sykdom. Den gangen var det tverrpolitisk enighet om at alle som lever av sitt arbeid skulle ha full dekning for inntektsbortfall ved sykdom.

13.09.2018

Viktige seire i Stortinget

Ved stortingsvalget 2017 gikk de borgerlige partiene tilbake og mistet åtte stortingsrepresentanter. Valgresultatet var uttrykk for misnøye med den politiske kursen Solberg-regjeringen har ført. Det er derfor riktig av det nåværende stortingsflertallet å finne sammen om en alternativ kurs i viktige spørsmål.

18.06.2018