Arkiv for artikler til «Uttalelser»

Vedtas jernbanepakke fire, er det ingen vei tilbake

Stortinget har vedtatt en jernbanereform hvor all innenlandsk persontrafikk skal ut på anbud. EUs jernbanepakke fire gjør det hele irreversibelt. Den gir EU kontroll med norsk jernbane for all framtid.

14.12.2018

Ja til hele stillinger

Fagforbundets landsstyre støtter forslaget fra Arbeiderpartiet, Senterpartiet og SV om å endre arbeidsmiljøloven for å sikre flere hele stillinger.

14.12.2018

Nei til det nye lausarbeidarsamfunnet

Landsstyret i Fagforbundet er sterkt bekymra over utviklinga i viktige delar av arbeidslivet: Det har vorte meir arbeidslivskriminalitet, og styresmaktene manglar vilje og evne til å stoppe den.

13.09.2018

Full lønn under sykdom handler om rettferdighet

Da sykelønnsordningen ble innført for 40 år siden rettet Stortinget opp en urimelig og urettferdig forskjell mellom de som hadde, og de som ikke hadde full lønn under sykdom. Den gangen var det tverrpolitisk enighet om at alle som lever av sitt arbeid skulle ha full dekning for inntektsbortfall ved sykdom.

13.09.2018

Viktige seire i Stortinget

Ved stortingsvalget 2017 gikk de borgerlige partiene tilbake og mistet åtte stortingsrepresentanter. Valgresultatet var uttrykk for misnøye med den politiske kursen Solberg-regjeringen har ført. Det er derfor riktig av det nåværende stortingsflertallet å finne sammen om en alternativ kurs i viktige spørsmål.

18.06.2018

Uttalelse: Lær av helseskandalene!

Fagforbundets landsstyre mener lærdommen fra helseskandalene er at helsetjenestene bør eies, finansieres og drives av det offentlige.

15.06.2018

Uttalelse: Lytt til folkeviljen i Finnmark!

Fagforbundets prinsipielle tilnærming til kommune- og regionreformene er de tre «F’er»: folkeavstemning, frivillighet og fakta. Regjeringen er nå i ferd med å overkjøre disse prinsippene.

15.06.2018

Stopp blodbadet i Gaza – opphev blokaden

Fagforbundet, ved forbundsstyret, fordømmer Israels angrep på palestinere som deltar i «den store marsjen» i Gaza. Vi krever at norske myndigheter bruker alle kanaler og gjør alt de kan for at Israel stopper blodbadet, hever blokaden av Gazastripen og bryter alt økonomisk samkvem som støtter opp under okkupasjonen.

15.05.2018

Fagforbundet sier foreløpig nei til EUs tredje energipakke

Regjeringen Solberg går inn for at Norge tilslutter seg EUs tredje energipakke. Det vil bety norsk deltagelse i ACER, som er EUs samarbeidsorgan for reguleringsmyndighet innen energi, men uten stemmerett. En eventuell tilslutning kan få stor innvirkning på norsk energipolitikk og det er knyttet stor usikkerhet til konsekvensene.

08.03.2018

Hovedoppgjøret må bli et pensjonsoppgjør

Pensjonsordningene i alle sektorer må forbedres. Fagforbundet skal bidra med full kraft i det forestående samordnede oppgjøret. Evalueringen av privat AFP har vist at ordningen har svakheter og tida nå er inne for å rette opp i disse.

08.03.2018