Enighet i lønns­oppgjøret for private barnehager (PBL)

Fagforbundets forhandlingsdelegasjon fra venstre: Stian Bryde-Erichsen, Herdis Schärer, Mette Henriksen Aas (forhandlingsleder, Fagforbundet), Lindis Johansen, Kristine Lie Brevik og Hanne Katrin Næss. (Foto: Fagforbundet)

Fagforbundet kom til enighet med PBL tirsdag 23.mai, og er fornøyde med et resultat innenfor samme ramme som i kommunal sektor.

23.05.2017 av Informasjonsavdelingen
Sist oppdatert: 24.05.2017

Fagforbundet, Utdanningsforbundet og Delta kom tirsdag 23. mai til enighet med PBL (Private Barnehagers Landsforbund) i årets mellomoppgjør for PBL-området.

Last ned og heng opp: Tariffplakat 

Fornøyd med resultatet

Fagforbundets forhandlingsleder og AU - medlem, Mette Henriksen Aas, er fornøyd med resultatet i årets mellomoppgjør.

- Det økonomiske resultatet er innenfor samme ramme som i kommunal sektor, og er i hovedsak sammenliknbart med tilsvarende grupper, sier Henriksen Aas.

Fagforbundets forhandlingsleder er også fornøyd med at minstelønnen økes for ansatte som tar tilleggs- og videreutdanning (se lenger ned i saken)

Tilleggs- og videreutdanning

Ansatte i stillinger i kategori fagarbeider eller i ulike stillinger med krav om høyskoleutdanning, herunder styrer med godkjent utdanning som har relevant tilleggs-/videreutdanning:

  • For 30 studiepoeng (eller 10 vekttall) eller fagskole av et halvt års varighet skal ha minst 10.000,-kroner i tillegg til minstelønn. 
  • For 60 studiepoeng (eller 20 vekttall) eller fagskole av ett års varighet skal ha minst 20.000,-kroner i tillegg til minstelønn. 

Trykk her for å lese fullstendig protokoll.  

Forhandler på vegne av 8400 medlemmer

Det ble forhandlet på vegne av 8400 medlemmer av Fagforbundet i årets mellomoppgjør med Private Barnehagers Landsforbund (PBL). 

I sin helhet omfatter mellomoppgjøret 1.754 medlemsbarnehager med nærmere 26.476 ansatte.

Partene forhandlet ved PBLs hovedkontor i Bodø.