Nå må vi ut i gatene for å si: Ikke rør abortloven!

(Foto: Illustrasjonsbilde, Creative commons)

Lørdag 17. november er nasjonal protestdag mot mulige innstramminger i abortloven. Klokka 14 starter demonstrasjoner over hele landet. Fagforbundets leder oppfordrer medlemmer og tillitsvalgte til å støtte opp om arrangementene. – Dette viser tydelig at rettigheter vi har oppnådd, ikke er oppnådd for alltid, sier Mette Nord.

15.11.2018 av Informasjonsavdelinga
Sist oppdatert: 16.11.2018

Initiativet ble tatt etter at statsminister Erna Solberg varslet mulige innstramminger i abortloven for å få KrF med i regjeringa. LO og Fagforbundet er blant de tilsluttede organisasjonene, sammen med en rekke kvinneorganisasjoner og politiske partier. Fagforbundet er med på å mobilisere over hele landet, for å gi regjeringen en kraftig advarsel.

– Det vi opplever nå, viser tydelig at rettigheter vi har oppnådd, ikke er oppnådd for alltid. Mange stiller seg nok spørsmålet: Hva skal vi med politikere som selger unna saker de har kjempet for i mange år, bare for fortsatt å beholde makta? sier Mette Nord.

Forbundsleder Mette Nord (Foto: Kari-Sofie Jenssen)

Risikerer å måtte føde barn mot sin vilje

Abortloven vi har i dag fungerer godt. I 2016 var antall aborter i Norge det laveste siden registeret ble oppretta i 1979. Selv om antall aborter går ned, vil KrF altså stramme inn abortlovens paragraf 2.3c, som handler om nemndbestemt svangerskapsavbrudd etter tolvte uke.

– Fagforbundet kan ikke godta at kvinners rett til å bestemme over egen kropp skal innskrenkes – og at kvinner i verste fall tvinges til å møte i nemnd. Da er det andre som kan avgjøre kvinnens skjebne og tvinge henne til å gjennomføre svangerskapet, sier fagforbundslederen.

Her blir det demonstrasjoner klokka 1400 lørdag 17.november: Ikke rør abortloven!

• Trondheim - Tordenskioldsparken
  • Mo i Rana - Nytorget
  • Sunndal - Sentrum
  • Porsgrunn - Rådhusamfiet