Sølvi kjemper for kollegaene og ble kåret til årets renholder

Stolt: ? Dette diplomet skal henge slik at jeg ser det hver dag, sier årets renholder, Sølvi Kristensen. (Foto: Gjert Are Valberg)

Årets renholder 2017 er fra Steigen og heter Sølvi Kristensen! Av 130 nominasjoner på 90 renholdere, pekte Kristensen seg ut som en klar vinner - se hvorfor.

06.12.2017 av Informasjonsavdelinga
Sist oppdatert: 14.12.2017

Sølvi Kristensen er ledende renholder i Steigen kommune i Nordland med daglig ansvar for fire skoler, eldresenter, boliger for psykisk utviklingshemmede, kommunale boenheter, videregående skole, fysioterapi, Nav og allaktivitetshus med festlokaler og ungdomsklubb. Hun er glad og opprømt over utnevnelsen til Årets renholder, skriver Fagbladet.

Kåring av årets renholder skjer i forbindelse med renholdernes dag første mandag i desember.

Engasjert lagspiller - mot privatisering

I nominasjonen vises det til Sølvis evne som lagspiller, engasjement for faget renhold og hvordan hun har bidratt til å få ansatte gjennom omstillinger og effektivisering. Hun har vært tungt involvert i den såkalte Steigen-modellen, hvor renholderne med informasjon og voksenopplæring av politikerne, lyktes i å beholde arbeidsplassene i egenregi.

– Det dreier seg om å imøtegå påstander om renhold, påstander basert på manglende kunnskap. Gjerne framsatt av rådmenn, ordførere eller politikere, sier Kristensen, som ofte brukes til faktasjekk om hvordan ting henger sammen.

Se hele saken i Fagbladet