Lag en hilsen til 1. mai!

Slik ser Bildebyggeren ut når du har logget deg inn i Fagforbundets medlemsportal. (Foto: Faksimile)

Har du lyst til å legge ut en egen 1. mai-hilsen på Facebook eller Instagram, så finnes det en superenkel måte å gjøre det på. Følg denne oppskriften.

29.04.2020 av Birgit Dannenberg
Sist oppdatert: 02.06.2020

1 ...

Logg deg inn i medlemsportalen på Fagforbundets nettsider. Under fanen «Tillitsvalgt» på forsiden ligger et bildeverktøy som heter Bildebyggeren. Klikker du på lenka «Lag bilder og bannere med tekst og foto til sosiale medier!», så vil du under kategorien «Budskap» finne flere illustrasjonsbilder som kan brukes til 1. mai. Du legger dem inn i malen ved å trykke på ett av dem.

2 ...

Så velger du logoen i enten svart eller hvit skrift. Du legger inn din 1. mai-hilsen i det midterste feltet i både boksen som heter «Kort tekst» og «Budskap». Du vil se hva du har gjort i forhåndsvisningen til høyre ved å oppdatere bildet. Så kan du bestemme om teksten skal være rød på hvit bakgrunn eller omvendt. Du ser selv hva som blir best å lese, alt ettersom hvilket bilde du har valgt.

3 ...

Du kan også velge å bruke et eget bilde. Da trykker du på knappen «Velg fil» nederst til venstre og importerer et bilde du har tatt. Fantasien har ingen grenser. Stiller en tillitsvalgt opp med røde flagg, har noen bakt en 1. mai-kake, er det noen som har pyntet seg for dagen eller snekret mini-paroler av fyrstikk, papir og lim?

Ferdig!

Til slutt trykker du på «Last ned bildet» og lagrer den ferdige plakaten på din egen maskin. Nå er det bare å legge den ut på Facebook eller dele den på andre sosiale medier.

 

Medlemmene vil sette pris på en gratulasjon til arbeidernes dag.

Ta kontakt med informasjonsavdelingen@fagforbundet.no hvis du har spørsmål underveis. Lykke til med kreativiteten!