Fagforbundet støtter Jernbaneforbundets politiske streik

1. mai i Porsgrunn 2015 Fagforbundet Porsgrunn i tog 1. mai 2015 Nei til salg av Norge (Foto: Fagforbundet)

Fagforbundet støtter Jernbaneforbundets politiske streik mot den planlagte anbudsrunden for flere jernbanelinjer.

29.05.2018 av Geirmund Jor

Ikke bare vil regjeringen legge jernbanetrafikken på Sørlandsbanen, Jærbanen og Arendalsbanen ut på anbud, men de rammer også de om lag 500 renholdere og vedlikeholdsarbeidere som risikerer å miste jobben sin.

Regjeringen lovet at jernbanereformen ikke skulle gå utover lønns- og arbeidsbetingelser. Nå løper de fra løftene. Norge trenger en ny arbeidslivspolitikk for de mange vanlige arbeidsfolkene. De eneste som tjener på at renholdere og verkstedarbeiderne kan miste jobben, er selskapene som vinner anbudene, mener Fagforbundet.

Fagforbundet oppfordrer alle som har anledning til å slutte seg til markeringen foran Stortinget kl. 11.00 i dag.