Pensjon - mest spennende i mellomoppgjøret i private barnehager

Fra venstre: Espen Rokkan og Anne Lindbo, PBL. Terje Skyvulstad, Utdanningsforbundet, Trond Ellefsen, Delta og Anne Green Nilsen fra Fagforbundet.

Mandag formiddag begynte årets mellomoppgjør i PBL (Private barnehagers landsforbund. Partene skal forhandle fram ny lønn, men mest spenning knytter det seg likevel til en ny pensjonsordning.

26.08.2019 av Geirmund Jor
Sist oppdatert: 27.08.2019

I fjor ble partene enige om å fortsette forhandlingene om ny pensjonsordning i denne forhandlingsrunden. Forhandlingene om pensjon er også årsaken til at mellomoppgjøret ble utsatt fra mai til i slutten av august.

Lang prosess kan gå mot løsning

I løpet av året har det blitt gjennomført en rekke arbeidsmøter i et partssammensatt utvalg som har lagt grunnlaget for at partene skal kunne bli enige om en ny ordning. Forhandlerne skal i løpet av dagen ta stilling til om man har kommet langt nok til å kunne bli enige om en ny ordning.

Forhandlingsleder i Fagforbundet, Anne Green Nilsen, er fornøyd med prosessen og håper å endelig kunne lande en ny pensjonsordning for medlemsbarnehagene i PBL.

– Det har vært gode prosesser og vi er kommet veldig langt på vei mot målet. Men vi har ikke et resultat på plass før vi er enige om alt, påpeker Anne green Nilsen.

Det er bare satt av én dag til lønnsforhandlinger og det vil være klart om oppgjøret kommer i havn i løpet av 26. august.