Streiken ved sykehusene fortsetter

Streiketog i Bergen: På streikens syvende dag marsjerte 13 fagforeninger i gatene, ledet an av t.v Ørjan Myrmel, leder Fagforbundet Hordaland og Fauzia Hussain-Wiik, leder Fagforbundet Helse Bergen (Foto: Fagforbundet Helse Bergen)

Det ble tirsdag kveld avholdt frivillig mekling mellom partene i sykehuskonflikten, etter initiativ fra riksmekleren. Denne meklingen førte ikke fram og dermed fortsetter sykehusstreiken.

11.06.2019 av Geirmund Jor
Sist oppdatert: 12.06.2019

- Streikeviljen er fortsatt stor, for vi har et et krav som oppfattes som rettferdig både blant våre medlemmer og folk flest. Spekter vet hva som skal til for å få slutt på streiken, sier Odd-Haldgeir Larsen, nestleder i Fagforbundet.

Det er streik i sykehusene fordi arbeidsgiveren Spekter nekter å godta kravet om at ansatte med deltidsstillinger mindre enn 20 prosent skal få pensjonsrettigheter.