Søk etter nyheter

Smertefri fødsel - er det mulig?

Ja, til en viss grad, mener jordmor Ragna Larsen. Hun viser til en praksis som ble unnfanget i Danmark. Der møter mange kvinner bedre forberedt til fødselen enn i Norge.

19.03.2019

Fagforbundet gir støtte til menneskerettighetsaktivister

Fagforbundet har undertegnet en samarbeidsavtale med Det norske menneskerettighetsfond (NHRF), og styrker med dette vårt internasjonale solidaritetsarbeidet. Fondet har et særlig fokus på kvinner og barn.

14.03.2019

Full kles-seier for hjemmehjelpere i Porsgrunn

Ansatte i hjemmetjenesten måtte sørge for arbeidssko og ytterjakker selv. Det ville Fagforbundet ha en slutt på. I Porsgrunn har de, sammen med sykepleierforbundet, fått til endringer som fort kan få ringvirkninger over hele Kommune-Norge.

13.03.2019

Lønnsoppgjøret 2019 handler om økt kjøpekraft

Lønnsoppgjøret 2019 er et mellomoppgjør der partene forhandler om kroner og øre. LO og NHO startet forhandlingene i dag, 11. mars. De er enige om at det er rom for reallønnsøkning. Spørsmålet er hvor mye – og til hvem

12.03.2019

Barnehagedagen 12. mars: - Vi må følge barnas spor

- Kan vi lage regnbuesmoothie? Spørsmålet fra Kornelia på avdeling Knotten i Maurtuva barnehage fikk personalet og de andre barna til å undre seg. For hva var regnbuesmoothie? De gikk i gang med å undersøke.

12.03.2019

Årets arbeidsgiver i sykehus er Paula C. Sætre, Helse Bergen

Årets arbeidsgiverpris i sykehus – 2019 gikk til en kontorleder ved ortopedisk kontor i Helse Bergen - Paula Caroline Sætre.

Borderline nazi-feminist hilste Fagforbundet på kvinnedagen

Første person ut på sykehuskonferansen 8. mars var komiker Sigrid Bonde Tusvik. – Jeg håper jeg ikke smitter dere, jeg har nemlig blitt kalt borderline nazi-feminist, og det er en ny, farlig sykdom. Vi er visst blitt litt smitta allerede, svarte forbundsleder Mette Nord.

08.03.2019

Ambulansebåter fjernes, mens oppdragene øker

Ambulansetjenesten har hatt en økning på over 30.000 flere oppdrag. Samtidig har åtte av ambulansebåtene blitt borte. – Det fjerner tryggheten i distriktene, mener Sissel M. Skoghaug, nestleder i Fagforbundet.

04.03.2019

Ny tariffavtale - for Cutters-frisører

Nå kan du klippe deg hos Cutters med god samvittighet. Fagforbundet og Virke har blitt enige om en ny tariffavtale for frisører. Men - Cutters tar fremdeles ikke ansvar for etterveksten...

01.03.2019

Postkom ett skritt nærmere sammenslåing med Fagforbundet

Et overveldende flertall i landsstyret til fagforbundet Postkom vedtok 27. februar at de ønsker å gå inn i Fagforbundet. Saken går nå til uravstemning blant medlemmene.

28.02.2019