Søk etter nyheter

Frykter for velferden med ny høyreregjering

– Den nye høyreregjeringa varsler mer privatisering og flere skattekutt. Dette vil ramme de som trenger velferdstjenestene aller mest. Det er svært skuffende at KrF er med på dette, sier Fagforbundets leder Mette Nord.

18.01.2019

Rettssaken mot Aleris: Trepartssamarbeidet står på spill

Advokat Kjetil Edvardsen mener selve bærebjelken i trepartssamarbeidet i norsk arbeidsliv står på spill. – Det Aleris driver med er grov arbeidslivskriminalitet. Dette er lovbrudd som begås grovt uaktsomt, kanskje forsettlig, sa advokaten under rettssakens åpning mandag.

14.01.2019

Flere søksmål i kø hvis omsorgsarbeidere vinner rettssak mot Aleris

Dersom 24 omsorgsarbeidere får medhold i at de burde vært ansatt og ikke innleid som konsulenter hos Aleris, kan det få betydning for tusenvis av arbeidstakere.

13.01.2019

Seier om særaldersgrenser for brannfolk i Tromsø

– Vi gratulerer 110-operatørene i Tromsø og Norsk Maskinistforbund med seier i retten og at de får beholde særaldersgrensene sine, sier Herdis Schärer i Fagforbundets forhandlingsenhet.

05.01.2019

Klagene har falt med 95 prosent etter Veireno: – Ligg unna søpla vår, Høyre

Etter to år er søpla i Oslo nesten friskmeldt. Fagforbundets tillitsvalgte i renovasjonen reagerer kraftig på Høyres forslag om å sette søppelhentinga på anbud igjen, skriver Dagsavisen.

03.01.2019

– Vi lever godt med eiendomsskatt

Regjeringa vil redusere eiendomsskatten i kommunene. De mener det er en usosial form for skatt. – Tvert imot, mener rådgiver i Fagforbundet, Bjørn Kristian Rudaa. I Dagsavisen forklarer han hvorfor.

02.01.2019

Rød­grønne kommuner er en brann­mur mot høyre­sidas iver etter å konkurranse­utsette

– Det vesentlige er hvem som styrer i kommunene. Med et stort flertall rødgrønne kommuner ser vi en tydelig nedgang i konkurranseutsettingen, sier Fagforbundets leder Mette Nord.

28.12.2018

- Hovedtillitsvalgt alv roper varsko om forholdene ved Julenissens verksted

Innleide alver fra Alveris, og en hissigpropp av en arbeidsgiver som vil ta bort retten til tjenesterein. Midt i tjukkeste julestria har tillitsvalgte ved nissens verksted fått nok.

20.12.2018

Retten avviser krav om å sende Aleris-saken til EFTA-domstolen

– Nå har vi sett at Aleris til og med vil bruke EØS-avtalen for å hindre våre medlemmers grunnleggende rettigheter som arbeidstakere. Heldigvis avviser dommeren kravet om å be EFTA-domstolen om å gripe inn i denne saken, sier Fagforbundets leder, Mette Nord.

Enige om å bli enige om pensjon for private barnehager i 2019

Fagforbundet, Utdanningsforbundet, Delta og PBL er enige om å bli enige om en ny pensjonsordning for PBL-området under mellomoppgjøret 2019.