Søk etter nyheter

Lagde en liten praktisk revolusjon for hverdagen til pleiepersonell

Når du har bakgrunn fra IT og jobber som sykepleier, er det mange systemer du kan irritere deg over i arbeidshverdagen. Tillitsvalgt i Fagforbundet, Eskild Hustvedt, valgte å gjøre noe med det. Han har laget verktøyet pleiar.no, for Fagforbundets medlemmer i pleiesektoren.

13.08.2019

Sykepleierforbundet og Delta på lag med Fagforbundet mot deltidskrisa (vg.no)

De tre forbundene snakker regjeringen midt imot og mener det er en krise at to av tre som jobber i helsevesenet i Kommune-Norge er deltidsansatte.

13.08.2019

Deltidskrisa: Se Mette Nord i Politisk kvarter på NRK TV

– Vi kaller det en deltidskrise fordi 70 prosent av de som jobber med pleie og omsorg i kommunene jobber deltid, og 70 prosent av stillingene som lyses ut er deltid. Det er krise, sa Mette Nord.

08.08.2019

Flertallet vil ha gratis skole­fritids­ordning

– Vi vil ha klasseskillene ut av skolen, og derfor må skolefritidsordninga bli gratis, sier Fagforbundets leder Mette Nord til Dagsavisen.

07.08.2019

Deltidskrisa er høyst reell, mener Fagforbundet

– Ja, vi har en deltidskrise, sier Fagforbundets leder, Mette Nord, til Dagsavisen. Hun reagerer på at Høyre avfeier at det er en krise. Tallene over taler sin tydelige tale, mener hun.

06.08.2019

De nye karakterkravene gjør det unødvendig vanskelig for helsefagarbeiderne

At det nå blir vanskeligere for mange fagarbeidere å bygge videre på sin egen kompetanse, betyr at vi ikke anerkjenner fagarbeiderutdanninga, skriver Iren Mari Luther, leder i Yrkesseksjon helse og sosial i Fagforbundet i et innlegg i Sykepleien.

02.08.2019

Svekket luftambulansetjeneste et svik mot Finnmark

Finnmarkinger, trøndere og bergensere - alle har vi krav på likeverdige helsetjenester. Vi som bor helt nord i Norge blør fortsatt like fort som resten av landet.

24.07.2019

Talltriks om velferdsmiks

Fagforbundets leder går hardt ut mot Norlandias kommunikasjonssjef i dagens VG. – Kommunene sparer ikke så mye som en femøring på private barnehager, sammenliknet med de kommunale. Men, andre spiser av fatet.

03.07.2019

Lønnsoppgjøret i havn for tannhelsesekretærene

Fagforbundet har kommet til enighet med Virke og Den norske tannlegeforening om mellomoppgjøret for tannhelsesekretærer og assistenter. Tilleggene er på nivå med resultatet i kommunesektoren.

26.06.2019

Enighet i lønnsoppgjøret for kirkelige virksomheter

Etter noen dagers ekstra pause i forhandlingene, ble det til slutt løsning i mellomoppgjøret med Arbeidsgiverorganisasjon for kirkelige virksomheter (KA). Avtalen kom på plass i Kirkens Hus i Oslo 26. juni. Se tilleggene.

25.06.2019