Søk etter nyheter

Derfor kan det bli streik i Norlandia-barnehagene

Det kan gå mot streik i åtte barnehager i Norlandia-konsernet fra torsdag 3. desember. Konflikten handler om rettferdig pensjon for de ansatte. Fagforbundet og Delta har i første omgang meldt plassfratredelse for 90 medlemmer i Porsgrunn og Tromsø.

01.12.2020

Fra deltid til heltid i helse – handling nå!

Fagforbundet, Norsk Sykepleierforbund og Delta ber om at det nå settes fortgang i arbeidet for mer heltid i helse- og omsorgstjenesten. –  Pandemien har synliggjort hvorfor heltid også er nødvendig for pasientsikkerheten, sier de tre forbundslederne.

30.11.2020

Pensjonskamp kan føre til barnehagestreik

Tirsdag 2. desember starter meklinga i oppgjøret for barnehagene i Norlandia-konsernet. Kommer ikke meklinga i mål, er det stor fare for streik. Fagforbundet kjemper for en ordning som gir de ansatte en anstendig pensjon livet ut.

Vold mot kvinner: #BliForbanna

Fagforbundet er aktivt med i 16-dagers kampanjen, som er et samarbeid mellom kvinneorganisasjoner i regi av FOKUS (Forum for kvinner og utvikling). I år skal vi synliggjøre vold mot kvinner, spesielt partnervold i lys av koronapandemien. På verdensbasis opplever 1 av 3 kvinner vold, og dette må vi gjøre noe med!

27.11.2020

Flertallet av dyrepleierne stemte nei i uravstemninga

Flertallet sa nei til årets oppgjør. Det går nå videre til mekling.

Fare for streik i Norlandiabarnehagene

Tirsdag og onsdag i neste uke møtes Fagforbundet og arbeidsgiversiden i Norlandia for å forsøke å komme til enighet i årets lønnsoppgjør. På agendaen står først og fremst pensjon. Lykkes de ikke blir det streik fra arbeidsdagens begynnelse den 3. desember.

26.11.2020

Gratulerer med helsefagarbeiderdagen!

Den 26. november er den europeiske merkedagen for helsefagarbeidere og hjelpepleiere.

26.11.2020

Norges beste innboforsikring blir enda bedre

Ved årsskifte blir Norges beste innboforsikring enda bedre. Egenandelen ved skade reduseres til kun 2 000 kroner, og erstatningen på flere dekninger utvides, blant annet på el-sykkel som øker til 40 000 kroner.

23.11.2020

Arbeideropprøret i Sulis blir film – vil ha med fagbevegelsen

Filmen om gruvearbeiderne som trosset gruveselskapet og dannet fagforening har vært planlagt i ti år. Og selveste Nils Gaup har regien. Nå håper produsent Tom Vidar Karlsen på drahjelp fra fagforeninger og oppfordrer dem til å forhåndsbestiller billetter.

19.11.2020

Ny nestleder i LO Stat kommer fra Fagforbundet

– Jeg lever av politikk og fagbevegelse, sier nyvalgt nestleder i LO Stat, Henriette Jevnaker. Hun kommer fra Fagforbundet Teater og Scene, og det er første gang en tillitsvalgt i Fagforbundet får et slikt verv.

17.11.2020