Søk etter nyheter

Vil at skoler og barnehager skal være åpen i påska

Leder av yrkesseksjon kirke, kultur og oppvekst, May-Britt Sundal, mener det er riktig av regjeringen å be skoler og barnehager holde åpent i påska. – Vi ser positivt på dette slik at barn blir ivaretatt på best mulig måte i denne krisesituasjonen. Barn som har foreldre i samfunnskritiske yrker må sikres et godt og trygt tilbud. Det får dem av de ansatte i barnehagene og skolene våre.

Deltid kan øke korona-smitte

Mangel på fulle stillinger fører til at helsearbeidere må ta jobber flere steder. – Mange av dem som jobber deltid, jobber på ulike arbeidsplasser. Da kan vi få kryssmitte ved at man tar smitte fra et sted til et annet, sier Mette Nord til Klassekampen.

31.03.2020

SFO-ansatte lagde musikkvideo til elevene

Ansatte ved Nyborg SFO sendte i dag ut en musikkvideo til sine elever med budskap om at alt skal bli bra, selv om musikalen deres ble avlyst. – En elev sa at hun først lo fordi hun syntes at vi var så artig. Så ble hun rørt fordi hun forstod hvor mye vi tenkte på dem, og da kjente vi at vi hadde nådd fram med filmen, sier leder av Nyborg SFO, Linda Eggen Rønning.

31.03.2020

Krever utvidet forsikring for koronasmittet personell

En samlet arbeidstakerside ber nå arbeidsgiverforeningen Spekter om å utvide forsikringsdekningen for helsepersonell som blir smittet av Covid-19.

31.03.2020

Forventer mye mer til kommunene

– Dette var helt nødvendig akutthjelp både for kommuner og fylkeskommuner, sier Fagforbundets leder Mette Nord i en kommentar til at Stortinget la en ny krisepakke som blant annet inneholdt fem milliarder kroner til kommunesektoren.

31.03.2020

Hyllest til NAV-ansatte midt i stormen

Vi gir mennesker muligheter, er Nav sitt slagord. I disse dager er det arbeidsledigheten i kjølvannet av koronaviruset som preger hverdagen for de NAV-ansatte. Per dato er det kommet inn over 300 000 dagpengesøknader. Bare i løpet av helga kom det inn 19.000 nye.

30.03.2020

Smittevernutstyr kommer raskere fram med gratis standarder

Fagforbundet samarbeider med Standard Norge for at munnbind, masker, hansker og andre smittevernprodukter når ut både raskere og enklere til Helse-Norge.

30.03.2020

Lærlinger i ambulansefaget kan fortsatt være andremann på ambulansebil

Det blir ingen endringer i opplæringsmodellen i ambulansefaget. Samtidig endres akuttmedisinforskriften slik at lærlinger kan være andremann på ambulansebilen.

30.03.2020

Ber om midlertidige pensjonsregler raskt

Mange kan tape mye på å bli meldt ut av tjenestepensjonsordningen sin om de blir permittert. Nå ber LO om midlertidige regler for pensjonsordninger for permitterte arbeidstakere under koronakrisen.

30.03.2020

Ber Stortinget gi økt støtte til studentene

Torsdag 26. mars foreslo regjering at studenter som har blitt permittert skulle få muligheten til økt lån, istedet for støtte fra NAV på lik linje med andre. Fagforbundet Ung reagerte sterkt på regjeringas forslag og får nå støtte fra politisk ledelse i Fagforbundet.