Søk etter nyheter

Uravstemning i lønnsoppgjør: Slik påvirker du egen lønn

Uravstemningen i vårt største tariffområde er nylig avsluttet og flertallet av de som stemte sa ja. Men det var også et stort mindretall som var misfornøyde og stemte nei. Hvordan foregår egentlig en uravstemning?

22.10.2020

Spekter løper fra løftene. Stor streikefare i kultursektoren.

– Spekter har med sin opptreden vist null vilje til å lage en varig pensjonsløsning for ansatte i kultursektoren, sier Nora Hagen, Fagforbundets forhandlingsleder.

21.10.2020

Alle taper på anbudspolitikken i bussbransjen

I år har norske bussjåfører fått mer oppmerksomhet enn normalt. Da Norge stengte ned viste det seg at vi er helt avhengige av kollektivtrafikk. Så kom streiken etter at NHO hadde løpt ifra inngåtte avtaler år etter år. 85 % av nordmenn mente sjåførene hadde god grunn til å være forbanna.

20.10.2020

Samisk språkuke: Det finnes 10 forskjellige samiske språk!

Visste du at vi er inne i samisk språkuke? Uka er en felles dugnad for å synliggjøre og øke kunnskapen om de samiske språkene. Private og offentlige institusjoner, næringsliv, organisasjoner og andre aktører inviteres til å synliggjøre samiske språk nettopp denne uka.

Gratulerer med kokkedagen!

Fagforbundet gratulerer alle sine kokker og kjøkkenfolk med dagen! Ernæring er nå på alles lepper, og enigheten er stor om at det må satses på god og næringsrik kost i sykehus og pleie- og omsorgstjenstene.

20.10.2020

Flertallet sa ja til lønnsoppgjøret i kommunene

Et tydelig flertall av de av LO Kommunes medlemmer som stemte har sagt ja til årets lønnsoppgjør i kommunene (KS). Samtidig var det et markant antall medlemmer som ikke var fornøyde og stemte nei.

19.10.2020

Regjeringens korona­håndtering slaktes i ny rapport

De med minst fra før er de som er hardest ramma av koronakrisen og regjeringens tiltak viser ny rapport fra Tankesmien Agenda. - Regjeringen har sviktet de med lavest lønn og de som arbeider i førstelinja, sier nestleder i Fagforbundet, Sissel M. Skoghaug.

15.10.2020

Årets Kommunalkonferanse er gratis og på nett

LO Kommune inviterer alle medlemmer, tillitsvalgte og ansatte i forbundene til en nyskapende og engasjerende digital opplevelse -live fra Riksscenen i Oslo onsdag 4. november! Meld deg på nå til et av årets digitale høydepunkter!

Streik avverget i staten

Etter flere timer på overtid aksepterte partene i hovedtariffoppgjøret i staten det siste tilbudet fra arbeidsgiver. Dermed blir det ingen streik.

Ingen streik i Oslo kommune – pensjonskamp kronet med seier

Fagforbundets kamp for å få tjenestepensjon inn som en del av tariffen førte fram. – En enormt viktig seier for våre medlemmer, uttaler Fagforbundet Oslos leder Roger Dehlin.