Søk etter nyheter

Unngikk streik i Unicare Rehabilitering

Partene i meklingen mellom Unicare Rehabilitering og arbeidstakerorganisasjonene kom til enighet natt til onsdag 30 januar. Dermed blir det ikke streik.

30.01.2019

Saksøker nok en privat helseaktør - Heimta

Aleris-saken har ført til nok et søksmål fra innleide «omsorgskonsulenter». Advokat Kjetil Edvardsen tror utfallet kan være avgjørende for norsk arbeidsliv, skriver Dagsavisen.

28.01.2019

Møt Fagforbundets nye studentkontakter

Visste du at Fagforbundet har egne studentkontakter spredt rundt på høgskoler og universiteter over hele landet?

18.01.2019

Frykter for velferden med ny høyreregjering

– Den nye høyreregjeringa varsler mer privatisering og flere skattekutt. Dette vil ramme de som trenger velferdstjenestene aller mest. Det er svært skuffende at KrF er med på dette, sier Fagforbundets leder Mette Nord.

18.01.2019

Rettssaken mot Aleris: Trepartssamarbeidet står på spill

Advokat Kjetil Edvardsen mener selve bærebjelken i trepartssamarbeidet i norsk arbeidsliv står på spill. – Det Aleris driver med er grov arbeidslivskriminalitet. Dette er lovbrudd som begås grovt uaktsomt, kanskje forsettlig, sa advokaten under rettssakens åpning mandag.

14.01.2019

Flere søksmål i kø hvis omsorgsarbeidere vinner rettssak mot Aleris

Dersom 24 omsorgsarbeidere får medhold i at de burde vært ansatt og ikke innleid som konsulenter hos Aleris, kan det få betydning for tusenvis av arbeidstakere.

13.01.2019

Seier om særaldersgrenser for brannfolk i Tromsø

– Vi gratulerer 110-operatørene i Tromsø og Norsk Maskinistforbund med seier i retten og at de får beholde særaldersgrensene sine, sier Herdis Schärer i Fagforbundets forhandlingsenhet.

05.01.2019

Klagene har falt med 95 prosent etter Veireno: – Ligg unna søpla vår, Høyre

Etter to år er søpla i Oslo nesten friskmeldt. Fagforbundets tillitsvalgte i renovasjonen reagerer kraftig på Høyres forslag om å sette søppelhentinga på anbud igjen, skriver Dagsavisen.

03.01.2019

– Vi lever godt med eiendomsskatt

Regjeringa vil redusere eiendomsskatten i kommunene. De mener det er en usosial form for skatt. – Tvert imot, mener rådgiver i Fagforbundet, Bjørn Kristian Rudaa. I Dagsavisen forklarer han hvorfor.

02.01.2019

Rød­grønne kommuner er en brann­mur mot høyre­sidas iver etter å konkurranse­utsette

– Det vesentlige er hvem som styrer i kommunene. Med et stort flertall rødgrønne kommuner ser vi en tydelig nedgang i konkurranseutsettingen, sier Fagforbundets leder Mette Nord.

28.12.2018