Søk etter nyheter

Regjeringa foreslår dårligere pensjonsordning

Uten forhandlinger foreslår regjeringen å kutte barnetillegget i pensjonsordningen, halvere tida de etterlatte får pensjon etter dødsfall, eldre arbeidstakere som vil jobbe lenge vil fortsatt tape på det og de tukler unødvendig mye med AFP-reglene.

08.05.2019

LO Kommune fornøyd med årets kommuneoppgjør

- Dette er et godt lønnsoppgjør for LO Kommunes medlemmer. Vi har sikret kjøpekraftsutvikling, en god likelønnsprofil og god uttelling for kompetanse, sier Mette Nord, forhandlingsleder for LO Kommune. Dette er i tråd med LO Kommunes krav.

01.05.2019

I mål med avtale for Vy Buss AS

Fagforbundet og de andre LO-forbundene har kommet til enighet om ny avtale med Vy Buss AS, tidligere Nettbuss.

01.05.2019

Brudd i lønnsoppgjøret i staten

– Partene har dessverre vært alt for langt fra hverandre til at det var mulig å finne en løsning i forhandlingene, sier Fagforbundets representant i LO Stats forhandlingsutvalg, Svend Morten Voldsrud. Oppgjøret går nå til mekling.

30.04.2019

Mellomoppgjøret 2019: Godt resultat i Oslo kommune

Det ble enighet mellom partene i mellomoppgjøret, med et godt resultat for våre medlemmer. – Vi er godt fornøyde med et kronetillegg på minimum 12 000 kroner, sier Roger Dehlin, leder av Fagforbundet Oslo.

30.04.2019

Fagforbundet støtter streikende piloter

– Fagforbundet gir full støtte til Norsk Flygerforbund og de streikende pilotene i SAS. Vi organiserer mange som jobber turnus i offentlige helse- og velferdstjenester og har stor forståelse for pilotenes krav om forutsigbare og levelige turnusordninger, sier Mette Nord, leder av Fagforbundet.

29.04.2019

Velferdstjenester kan ikke sammenliknes med andre tjenester, mener Fagforbundet

Folk flest synes ikke det er greit at private aktører de siste årene har tatt ut store summer i ekstraordinær høy fortjeneste, skriver nestleder i Fagforbundet, Sissel M. Skoghaug i Dagbladet 25. april.

25.04.2019

Tariffoppgjøret i kommunene: Krever økt kjøpekraft, likelønn og uttelling for kompetanse

LO Kommunes krav i årets oppgjør er spesielt målrettet mot likelønnsutfordringene i kommunesektoren og grupper hvor kvinneandelen er størst. LO Kommune viser til at kvinneandelen i kommunene er høy, og utgjør over 75 prosent av årsverkene.

11.04.2019

Brudd i forhandlinger om pensjon i sykehusene

Partene i årets lønnsoppgjør i sykehusene lyktes ikke i å bli enige om pensjon fra første krone og det ble dermed brudd i forhandlingene. Oppgjøret går nå til mekling.

10.04.2019

Rystende Aleris-rapport fra Oslo kommune bekrefter bildet fra rettssaken

En granskning av den kommersielle helsegiganten Aleris/Stendi i regi av Oslo kommune avslører at ansatte har hatt sammenhengende arbeidstid på over 92 timer og gjennomsnittlig ukentlig arbeidstid på 108 timer.

08.04.2019