Nyheter

Søk etter nyheter

Tror på seier i Aleris-saken

– Det er ikke hvis vi vinner, men når vi vinner, sier en selvsikker Kjetil Edvardsen, saksøkernes advokat i Aleris-saken. Han mener Arbeidstilsynet bør legges ned hvis de ikke går inn i slike saker.

13.02.2019

Postkom vil inn i Fagforbundet

Forbundsstyret i Postkom sa ja til å gå inn i Fagforbundet. De to forbundene har dermed tatt et langt skritt på veien mot å bli ett forbund. – Vi er veldige glade for at det ble et enstemmig vedtak fra forbundsstyret i Postkom, sier fagforbundsleder Mette Nord.

13.02.2019

  - Dette hadde vi aldri akseptert i manneyrker

Ap og Fagforbundet vil ha flere kvinner ut i full jobb. Da får man lån, stabil inntekt og kan planlegge livet. Man blir ikke nødt til å jage ekstravakter for å få endene til å møtes. Det er på tide at vi gjør noe med det, sier Fagforbundets leder Mette Nord.

13.02.2019

Fagforbundet besøker Laos

Det er fire år siden sist Fagforbundet hadde en delegasjon på besøk i Laos. I ti år har forbundet støttet arbeidet Norsk Folkehjelp gjør med å rydde klasebomber i dette hardt prøvede landet i Sørøst-Asia.

13.02.2019

  Fagforbundet-seier: Første tariffavtale på plass i en skjønnhetssalong

I stedet for streik blir det tariffavtale i Waxing Palace i Oslo. Fagforbundet Helse, Sosial og Velferd Oslo har jobbet aktivt med å få medlemmer i skjønnhetsbransjen - nå kom det første gjennomslaget.

10.02.2019

  May the force be with you: Dramaet i rettssal 383

"En spesielt grotesk side ved arbeidsforholdene som er dokumentert i Aleris-saken, er at de ansatte blir kalt konsulenter. Tittelen er en eneste stor løgnaktig forskjønning som har til hensikt å tildekke det reelle utbyttingsforholdet", skriver Bjørgulv Braanen i Klassekampen om Aleris-saken som Fagforbundet kjører på vegne av 24 omsorgsarbeidere.

08.02.2019

  Tajik rystet i retten: - Viser hvorfor vi må endre arbeidsmiljøloven

Miljøarbeider Mats Rolfsen (35) og kollegene arbeidet opp til åtte døgn i strekk med beboere med tunge rus- og psykiske problemer. Aps nestleder Hadia Tajik mener Aleris-saken må føre til endring av arbeidsmiljøloven.

05.02.2019

Sjokkerende beslutning om Finnmarkssykehuset

– Fagforbundet er kritisk til at helseminister Bent Høie og regjeringa vil at Finnmarkssykehuset skal underlegges UNN. Vi frykter dette vil svekke sykehusdriften både i Finnmark og Troms, sier nestleder Sissel M. Skoghaug i Fagforbundet.

04.02.2019

Davidsen kritiserer urettferdige pensjonsregler

– Det strider mot sunn fornuft når ansatte taper pensjon på å stå lenge i jobb, sa Pensjonistforbundets leder Jan Davidsen under en høring om urettferdige regler for offentlige pensjonister.

01.02.2019

Fagforbundet og NTL setter svart økonomi på dagsorden

På årets svart økonomikonferanse lanseres blant annet den norske utgaven av James Bloodworths bok Innleid og underbetalt. Konferansen er blitt en tradisjon der Fagforbundet i samarbeid med NTL samler 200-400 deltakere hvert år.

30.01.2019