Søk etter nyheter

Brudd i forhandlingene for kirkelig ansatte

Forhandlingene om ny tariffavtale for Fagforbundets medlemmer i kirkelig sektor (KA) endte med brudd og lønnsoppgjøret går dermed til mekling hos riksmekleren og det er fare for streik.

30.10.2020

Klart ja-flertall i lønnsoppgjøret i private barnehager (PBL)

Et klart flertall på 69 prosent stemte ja til lønnsoppgjøret i private barnehager. Også medlemmene i Delta sa ja, mens Utdanningsforbundets medlemmer stemte nei og må belage seg på mekling.

30.10.2020

Ulike tall – lik lønnsvekst

Mange medlemmer har spurt hvordan tallene i de ulike oppgjørene blir så ulike, til tross for at folk har fått den samme årslønnsveksten på 1,7 prosent. Her er svaret.

29.10.2020

Godt resultat i sykehusoppgjøret

Fagforbundet er fornøyd med at oppgjøret har en klar prioritering av alle fagarbeiderne. I tillegg styrkes arbeidet med å få til flere heltidsstillinger på sykehusene betraktelig. Lønnsutviklingen på 1,7 prosent ivaretar en reallønnsvekst for alle yrkesgrupper i helseforetakene.

27.10.2020

Tillitsvalgtuka er i gang!

Noen har lagt hemmelige planer og gleder seg til å overraske både medlemmer og tillitsvalgte med påskjønnelser av ymse slag. Andre, som Fagforbundet Farsund, inviterer til quiz, sosialt samvær, god mat og felles visning av Harald Eia-programmet. Alt innenfor smittevernreglene selvsagt.

26.10.2020

Barnehagedagen 2021: "Små steg for kloden"

9. mars arrangeres Barnehagedagen 2021. Tema for dagen er barnehagens arbeid med natur og miljø, under slagordet: «Små steg for kloden»

26.10.2020

Lønnsoppgjøret for sykehusene i gang

Det store tariffoppgjøret for landets sykehus, for medlemmer i avtaleområde Spekter helse, startet opp i dag klokka ti. Forhandlingsdelegasjonen til Fagforbundet er opptatt av at dette er et oppgjør for mange grupper ansatte.

Knapt ja-flertall i bussoppgjøret

Medlemmene fra fire forbund har stemt over årets lønnsoppgjør i bussbransjen. Flertallet stemte ja, men med knappest mulig margin.

23.10.2020

En modell under press

Førstkommende fredag 17.00 møtes leder i Fagforbundet Mette Nord, leder i Norsk Industri, Stein Lier-Hansen til debatt. I forkant av duellen ble begge lederne utfordret av Klassekampen på hva deres løsninger på fremtidas velferdsstat er. Mette Nord sitt innlegg kan du lese her, og debatten ser du på vår Facebookside førstkommende fredag 17.00!

22.10.2020

Nå kan du bestille almanakk 2021

Nå er det mulig å bestille Fagforbundets almanakk for 2021 i nettbutikken. Den er gratis for medlemmer og vil bli sendt ut fra midten av november.

22.10.2020