Søk etter nyheter

Fagforbundets folk flokker til SV og Rødt

I motsetning til i Sverige, der en stor andel fagorganiserte gikk til ytre høyre på valgdagen, går Fagforbundets medlemmer fra Ap til SV og Rødt.

13.09.2018

Godt oppgjør for de ansatte i FUS-barnehagene

Partene i tariffoppgjøret for FUS-barnehagene har kommet til enighet om en ny tariffavtale. Det økonomiske resultatet er i tråd med frontfaget, med en økonomisk ramme på 2,8 prosent.

13.09.2018

Aleris-sjef Erik Sandøy bør gå, skriver Elin Ørjasæter

Dersom Aleris skal fortsette å tilby heldøgnsomsorg til psykisk syke og utviklingshemmede i kommunene, må de rydde opp. Sjefen Erik Sandøy er ikke rette mann til ryddejobben, skriver Ørjasæter i et debattinnlegg i Aftenposten.

12.09.2018

Enighet i private barnehager (PBL)

Partene i tariffoppgjøret for PBL, Private Barnehagers Landsforbund, har kommet til enighet om en ny tariffavtale.

10.09.2018

Godt oppgjør for personlige assistenter (BPA)

Fagforbundet har forhandlet lønn og revidert tariffavtalen for personlige assistenter og funksjonsassistenter i avtaleområdet Uloba.

10.09.2018

Tariffavtale på plass i to barnehager!

Etter litt over en ukes streik kan barnehageansatte gå tilbake på jobb, nå med tariffavtale. Fagforbundet har faktisk fått på plass tariffavtale i to barnehager i Sandefjord.

06.09.2018

Teknologi gir trygghet og mindre stress på omsorgs­­senter

På Farsund omsorgs­senter lever de i en ny teknologisk hverdag. Det gir bedre tid til det som er viktig og mindre stress. – Vi er kjempe­fornøyd, sier plass­tillitsvalgt Siw Stålesen.

05.09.2018

Sosial dumping i hjertet av velferdsstaten

Aleris-saka viser at sosial dumping har spredt seg fra byggeplassen til omsorgsboligen. Rovdrift på omsorgsarbeidere rammer sårbare og utsatte mennesker som er helt avhengige av god omsorg, skriver Mette Nord i denne kronikken i Agenda Magasin.

05.09.2018

Terje Johansen er årets byggdrifter

Fagforbundet har kåret årets byggdrifter. Han heter Terje Johansen og jobber i Trondheim kommune.

03.09.2018

Oslo kommune vurderer å si opp Aleris-kontraktene

Byrådsleder Raymond Johansen (Ap) vil granske kontraktene og varsler nye tiltak mot sosial dumping i omsorgssektoren.

30.08.2018