Søk etter nyheter

Ja, vi kan løse bemanningsutfordringene i eldreomsorgen

Det hevdes i fersk kronikk i Aftenposten. Forfatterne mener at det er en sannhet med modifikasjoner at det mangler folk i eldreomsorgen.

27.08.2019

Ny lønn og ny, god pensjonsløsning i PBL-barnehagene

Fem år med dragkamp om pensjon for ansatte i PBL-barnehagene er over. I mellomoppgjøret ble Fagforbundet enig med PBL om en pensjonsordning der prinsippene Fagforbundet har kjempet for, er med.

Enighet i lønnsoppgjøret i Norlandia-barnehagene

Spekter og LO Stat, som forhandler på vegne av Fagforbundet, har kommet til enighet i lønnsoppgjøret i Norlandia-barnehagene. Dermed blir det ingen mekling mandag 2. september. Ramma er på linje med frontfaget. Det ble gitt generelle tillegg på 3,02 prosent fra 01.04.19, minimum kr 10 000.

26.08.2019

Pensjon - mest spennende i mellomoppgjøret i private barnehager

Mandag formiddag begynte årets mellomoppgjør i PBL (Private barnehagers landsforbund. Partene skal forhandle fram ny lønn, men mest spenning knytter det seg likevel til en ny pensjonsordning.

26.08.2019

Aleris-saken: Vil endre loven hvis dommen blir stående

Senterpartiets Per Olaf Lundteigen og Arbeiderpartiets nestleder Hadja Tajik er blant flere politikere som tar til orde for lovendringer for å sikre alminnelige arbeidsfolks rettigheter bedre.

23.08.2019

Sprikende og skuffende dom i Aleris/Stendi-saken

– Denne dommen er nedslående. Jeg er veldig skuffet over at tingretten har kommet fram til at ikke alle disse omsorgsarbeiderne er omfattet av vernet i arbeidsmiljøloven. Dessuten mener jeg det er feil fortolkning av loven, sier advokat Kjetil Edvardsen.

21.08.2019

LO med Norges største bankavtale – nå skal medlemmene få bedre lånevilkår

21. august lanseres en nye medlemsfordel for Fagforbundets medlemmer, fra LOfavør. Boliglån til en rimelig rente - fra 2,25% med LOfavør førstehjemslån.

21.08.2019

Sterk støtte i befolkningen til Aleris-saksøkerne før dommen faller

En fersk Sentio-undersøkelse viser at åtte av ti mener de som jobber i privat omsorg bør være ansatt, ikke innleid. – Jeg er virkelig glad over at omsorgsarbeiderne som har gått til rettssak mot Stendi/Aleris har så massiv støtte i folket, sier Mette Nord, leder i Fagforbundet.

19.08.2019

Nå har Fagforbundet 370 000 medlemmer

– Vi går mot strømmen og vokser hele veien, som det eneste forbundet. Det er fordi folk tror på politikken vår og de stoler på at vi tar kampen, enten det gjelder streik for pensjon fra første krone, forhandlinger, heltid eller privatisering, sier nestleder i Fagforbundet, Odd Haldgeir Larsen.

Søksmålene hoper seg opp

VOKSER: Dommen i Aleris-saken er rett rundt hjørnet. Samtidig har det kommet tre andre massesøksmål mot omsorgsgiganten Stendi (tidl. Aleris) skriver Klassekampen.

13.08.2019