Søk etter nyheter

Fagforbundet krever gratis munnbind

Fredag kan regjeringa komme med en anbefaling om bruk av munnbind i kollektivtransporten. Fagforbundet krever i så fall at munnbindene blir gratis. I et brev til Bent Høie forklarer Fagforbundets leder, Mette Nord, hvorfor.

13.08.2020

Fagforbundet gir pengestøtte til Libanon

Fagforbundet har fattet to vedtak om støtte til Libanon, på til sammen 300 000 kroner. Støtten går til Norsk Folkehjelps nødhjelpsarbeid og søsterforbund som ble rammet av eksplosjonen i Beirut 4. august.

13.08.2020

Fagforbundet Trondheim setter heltid på dagsorden

– Deltidsfloka er ikke løst, og det går for langsomt framover. Det sa kommunaldirektør for organisasjon i Trondheim kommune, Elin Rognes Solbu til Adressa 12. august. Innrømmelsen kom etter at Fagforbundet Trondheim avslørte hvor dårlig kommunen egentlig er på heltid.

12.08.2020

Lønnsoppgjøret: – Hele laget må belønnes

– Det er samspillet mellom de ulike yrkesgruppene som har gjort at Norge har kommet så godt gjennom koronakrisa så langt. Denne forståelsen må legges til grunn i lønnsoppgjøret vi nå går inn i. Hele laget må belønnes, sier Mette Nord.

07.08.2020

– Vent med å kjøpe munnbind

Helseminister Bent Høie påbyr ikke munnbind ennå, men ønsket "tilbake på jobb" på regjeringens pressekonferanse fredag. En økning i smittetallene gjør det umulig å gjenåpne Norge som tidligere planlagt. Dugnaden må fortsette slik at tryggheten for samfunnskritiske yrker skal være sikret. Og en anbefaling om munnbind i spesielle situasjoner vil komme snart.

07.08.2020

Brudd i lønnsoppgjøret - økt streikefare

Fellesforbundet brøt lønnsforhandlingene. Forbundet sier de ikke er redde for å bruke streikevåpenet. Forhandlingene om ny industrioverenskomst, det såkalte Frontfaget, ble gjenopptatt i dag etter nesten fem måneder pause grunnet koronakrisen. Allerede før forhandlingene begynte var det stor avstand mellom partene.

03.08.2020

Årets tariffoppgjør starter opp igjen

Mandag 3. august gjenopptar Fellesforbundet og Norsk Industri tarifforhandlingene som ble avbrutt 12. mars. Det er et forbundsvist oppgjør og konkurranseutsatt industri forhandler fram sine resultater i det vi kaller frontfaget. Når de er ferdige, fortsetter tariffoppgjørene i alle andre områder.

31.07.2020

Feiret fransk nasjonaldag med oppsiktsvekkende lønnsøkning for helsearbeidere

Tanks og soldater fikk ikke slippe til slik de pleier i paradegata Champs-Élysées for å feire nasjonaldagen 14. juli i år. I stedet viste Frankrike fram sine helter i helsevesenet, som får historisk lønnsløft.

15.07.2020

Det går i familien: Her er fire generasjoner medlemmer i Fagforbundet

Gudbjørg Kristine Rønning var familiens første kvinne som meldte seg inn i Fagforbundet. Siden har tre generasjoner til valgt å gjøre som henne.

14.07.2020

Velkommen til Samspillkonferansen 2020

For fjortende gang inviterer Fagforbundet alle innen helse- og sosialtjenesten til Samspillkonferansen. Det blir fag, humor, og gode samtaler når vi møtes i Trondheim 12.-13. oktober.

09.07.2020