Nettstedet er under oppgradering og kan derfor i perioder være ustabilt.

Søk etter nyheter

Kommuneoppgjøret i gang: Krever økt kjøpekraft til alle i kommunesektoren

Onsdag 21. april begynte årets lønnsoppgjør i kommunesektoren. – I oppgjøret i fjor sakket offentlig sektor akterut, sammenliknet med privat sektor. Det gapet må tettes, sa nestleder i LO Kommune, Odd-Haldgeir Larsen da han presenterte LOs krav til kommuneoppgjøret for KS.

Fagforbundet krever at barnehage- skole og SFO-ansatte prioriteres i vaksinekøen

Statsministerens kontor fikk tirsdag en henvendelse om at ansatte i barnehager, skoler og SFO må prioriteres i vaksinekøen signert lederne i Fagforbundet, Utdanningsforbundet, Norsk Lektorlag og Skolenes Landsforbund.

Koronakommisjonens rapport understøtter Fagforbundets politikk på heltid og drift i egenregi

Nestleder i fagforbundet, Sissel M. Skoghaug mener flere av konklusjonene i rapporten er gledelige for Fagforbundet. – Mye av det koronakommisjonen og underlagsrapporten fra Senter for omsorgsforskning har konkludert med er ting Fagforbundet har forfektet i snart 20 år. Som at det viktigste du kan gjøre for å forhindre smitte er å ha folk i hele stillinger. Men også at vi må sørge for at kjøkkendrift, kantine og renhold drives i egenregi.

Enighet med Virke om mellomoppgjøret

Fagforbundet og Virke har forhandlet ferdig mellomoppgjøret for frisører, boligbyggelag, brukerstyrte personlige assistenter, kinoansatte og apotekansatte.

4.388 kroner i sentrale tillegg i Spekter-oppgjøret

Årets sentrale forhandlinger i Spekter gikk i havn i god tid før mørket senket seg. For Fagforbundets medlemmer i Vy Buss tillegget allerede avtalt gjennom meklingen på Bussbransjeavtalen. Lønnstillegg for helseforetak og sykehus blir forhandlet for seg - disse forhandlingene (Spekter Helse A2) starter 10. mai.

Fagorganiserte i front i Myanmar

Den 1. februar i år gjennomførte de militære et statskupp i Myanmar, tidligere Burma. Det har vært mange reportasjer i media om motstand mot kuppet, men fagbevegelsens rolle har vært veldig underkommunisert.

Unngikk storstreik: LO utjevner forskjellene

Det blir ikke streik mellom LO og NHO. - LO tar ansvar og sikrer god lønnsvekst for de lavest lønte, sier LO-leder Peggy Hessen Følsvik.

Fagforbundet saksøker staten for å sikre at brannmenn kan få godkjent kreft som yrkessykdom

Brannmenn har lenge kjempet for å få yrkesskadeerstatning som følge av at de er mer utsatt for visse typer kreft enn andre. Flere har fått godkjent yrkesskadeerstatning på bakgrunn av dette, men nå har NAV snudd. Nå saksøker Fagforbundet staten for å få vedtaket omgjort.

Fire kommuner i Hedmark tar over renovasjonen selv

Fagforbundet kan feire at Ringsaker, Hamar, Stange og Løten kommune nå skal ta seg av avfallsinnsamlingen selv. Kommunenes eget selskap Sirkula IKS skal være ansvarlig for renovasjon og gjenvinning.

Mekling i NHO-oppgjeret startar 9. april

Fristen for meklinga i NHO-oppgjeret gjekk ut ved midnatt. LO og NHO held no fram på overtid. Arbeidstakarene skal gå på jobb som vanleg så lenge meklinga ikkje er over. Det kjem meir info så snart det føreligg.

Oppdaterte smittevernveiledere for barnehage og skole

Smittevernveilederne for barnehage og skole er oppdatert og Fagforbundet er fornøyd med at det er kommet egne veiledere for ungdomsskole, videregående og voksenopplæringa. – Vi opplever derimot at veilederne fortsatt ikke er tilpasset ansvaret og alle de ulike oppgavene de ansatte må utøve i oppvekstsektoren, sier May-Britt Sundal, leder i Yrkesseksjon kirke, kultur og oppvekst.

Brudd i forhandlingene mellom LO og NHO

- NHO viser ingen vilje til å komme fram til et forhandlingsresultat. Det er helt uakseptabelt at våre medlemmer skal få mindre å rutte med, sier Mette Nord.

Tarifforhandlingene mellom LO og NHO i gang - SISTE: Brudd i forhandlingene

Mange fortjener et løft i år: – Denne pandemien har vist verdien av innsatsen til en lang rekke yrkesgrupper, sa LO-leder Peggy Hessen Følsvik da forhandlingene startet 24. mars. Dagen etter ble det brudd og oppgjøret går nå til mekling.

Fagforbundets leder ber Siv Jensen holde seg unna lønnsoppgjøret

Leder i Fagforbundet, Mette Nord reagerer kraftig på FRP-leder Siv Jensens uttalelser om å gi et ekstra lønnsløft kun til helsepersonell og lærere. – Lønnsoppgjør er partenes ansvar, og frontlinja er betydelig breiere enn helsepersonell og lærere, fastslår Nord.

Fagforbundet anbefaler sine medlemmer å ta koronavaksine

Noen er skeptiske til å ta vaksinen mot covid-19 på grunn av bivirkninger. Vi må ikke glemme at dette er en vaksine mot en potensielt dødelig sykdom.

Norge trenger en bedre rusreform

Fagforbundets landsstyre mener det er på høy tid at det gjennomføres en rusreform i Norge. En slik reform må først og fremst sikre at mennesker med alvorlige rusproblemer møtes med helsehjelp, ikke straff.

18. mars hyller vi bussjåførene

Mange av Fagforbundets medlemmer har fått fortjent ros for sin innsats under koronapandemien. Bussjåførene er ikke noe unntak, men likevel må de trekkes fram særskilt, på denne dagen, 18. mars - Bussjåførenes dag.

- Kan ikke tro at det har gått et helt år

- En evighet som allikevel oppleves som et hurtigtog. Slik beskriver Fagforbundets leder, Mette Nord, det siste året. 12. mars 2020 stengte Norge ned samfunnet. Men mange ting måtte likevel gå sin gang, om enn i andre former. Også for tillitsvalgte.

Minneord: En bauta som falt altfor tidlig

Meldingen om Hans-Christian Gabrielsens brå bortgang var et sjokk for hele landet. Aller tyngst er det nok for kona Trine og datteren Camille, samt hans nærmeste familie. Men det er også tungt for veldig, veldig mange flere.

I dyp sorg over budskapet om LO-lederens død

- Vi er fylt med sorg og vantro over meldingen om at LO-leder Hans-Christian Gabrielsen døde brått i dag, tirsdag 9. mars. Han var en engasjert og høyt respektert leder, sier Fagforbundets leder Mette Nord.