Søk etter nyheter

Regjeringen bruker tvungen lønnsnemnd – sykehusstreiken slutt

– Vi er overraska, skuffa og sinte over at regjeringa stopper sykehusstreiken med tvungen lønnsnemnd. Det er sterkt provoserende at høyreregjeringa griper inn i streikeretten og hindrer en kamp vi fører for noen av dem med de dårligste vilkårene i norsk arbeidsliv. Regjeringa undergraver nå streikeretten og svekker dermed også den norske modellen og samarbeidet i arbeidslivet.

23.06.2019

Enighet med Virke om oppgjøret i helse, utdanning og kultur

Fagforbundet ble torsdag kveld enig med arbeidsgiverorganisasjonen Virke om seks av syv overenskomster innen helse, utdanning og kultur (HUK). – Vi har fått til et resultat lik det som er oppnådd i sammenlignbare områder, sier Fagforbundets forhandlingsleder Anne Green Nilsen.

20.06.2019

Full samling om sykehusstreiken

Det var sterk samling om sjukehusstreiken da landsstyret i Fagforbundet hadde streikemarkering på Kongsberg. Sjølv sjukehusdirektøren møtte opp og klappa for Mette Nords streikeappell.

Sykehusstreiken trappes opp mandag

De streikende forbundene i LO og YS som streiker for pensjon fra første krone i sykehusene, har varslet at streiken trappes opp mandag. Totalt er dermed 812 medlemmer i de aktuelle forbundene i konflikt.

– Det holder ikke å forby natt-transport av eldre

Tillitsvalgt ved Fagforbundet Sykehuset Østfold, Marius Bjørndalen, mener Bent Høie ved å beordre stopp i natt-transport av eldre ikke tar inn over seg det grunnleggende spørsmålet om hvorfor situasjonen har oppstått.

Sykehusstreiken: Ni av ti er enige i kravet om pensjon for deltidsansatte

91 prosent støtter kravet om at deltidsansatte ved sykehusene skal få pensjon, viser ny meningsmåling. – Dette gir oss ekstra styrke, sier streikelederen ved Oslo Universitetssykehus.

12.06.2019

Sykehusdirektørene har gullpensjon – unner ikke ansatte pensjon fra første krone

Sykehusdirektørene får 790 000 kroner i pensjon. Minst. Hvorfor unner de ikke de ansatte pensjon for all jobben de gjør i løpet av arbeidslivet?

Streiken ved sykehusene fortsetter

Det ble tirsdag kveld avholdt frivillig mekling mellom partene i sykehuskonflikten, etter initiativ fra riksmekleren. Denne meklingen førte ikke fram og dermed fortsetter sykehusstreiken.

Sykehusstreiken: Rammet av urettferdige pensjonsregler

Dag Kåre Osvoll risikerer å tape nær 200 000 i pensjon, skriver Dagbladet. Han er en av flere tusen sykehusansatte i lave stillinger under 20 prosent, som får ikke pensjonsopptjening.

11.06.2019

Mette Nord valt til ny leiar for åtte millionar fagorganiserte

Fagforbundets leiar, Mette Nord, er valt som leiar for åtte millionar fagorganiserte i 49 land. No vil ho skape eit meir rettferdig Europa for alle.

06.06.2019