Søk etter nyheter

Bussjåførene er forbannet foran lønnsoppgjøret. Det kan bli streik fra 4. mai

I år forventer bussjåførene et løft. Hvis ikke kan busser bli parkert over hele landet, lover Ole Roger Berg fra Fagforbundet buss og sporveisarbeideres forening i Trondheim til Fagbladet.

05.03.2020

Her gjør helsesekretærer legenes jobb

Øyeavdelingen på Haukeland sykehus i Bergen er et skoleeksempel på godt samarbeid mellom yrkesgruppene. Helsesekretærer gjør oppgaver som tidligere ble utført av leger og sykepleiere.

05.03.2020

Nytt videreutdanningstilbud for helsefagarbeidere om kirurgisk virksomhet

- Dette er en fantastisk mulighet for Norges helsefagarbeidere og hjelpepleiere, sier Fagforbundets Iren Mari Luther. Se video for mer informasjon om tilbudet.

Nytt faglig tilbud fra Yrkesseksjon helse og sosial: podkasten Fagprat

Sjekk ut det splitter nye faglige tilbudet fra Yrkesseksjon helse og sosial i Fagforbundet, podkasten Fagprat.

20.02.2020

Her er målene for årets lønnsoppgjør

Siste uka har det vært skrevet og sagt mye om at offentlig ansatte hadde lønnsfest i fjor, men langt fra alle offentlig ansatte kjenner seg igjen i det. Tirsdag vedtok LOs representantskap hva som skal være de viktigste sakene i vårens lønnsoppgjør. Likelønn og økt kjøpekraft skal sikres gjennom forbundsvise oppgjør.

20.02.2020

Tusenvis mister banktjenester

DNB har sagt opp avtalen med Posten Norge. Det betyr at Posten ikke kan oppfylle forpliktelsene om å levere banktjenester, noe som vil gå utover tusenvis av brukere i hele landet.

19.02.2020

Regjeringen raserer tidligpensjon for dem som trenger det mest

– Fagforbundet mener det er hjerterått at regjeringa slår hånda av dem med de mest krevende yrkene. Det gjorde de ved å legge fram et så dårlig forslag til regler for særaldersgrenser at det ble sammenbrudd i forhandlingene, sier Fagforbundets leder Mette Nord.

13.02.2020

Sammenbrudd i forhandlingene om særaldersgrenser

I dag brøt YS, LO og Unio forhandlingene om ny pensjonsordning for arbeidstakere med særaldersgrense.

12.02.2020

Ny rapport: Kommuner har mye å lære av private virksomheter

Ny rapport fra Fagforbundet og forskningsinstituttet SINTEF viser at kommunene har mye å lære av private virksomheter når det kommer til de ansattes medvirkning på arbeidsplassen. Rapporten viser også at forskningsprosjektet om trepartssamarbeid i offentlig sektor har gitt oppsiktsvekkende gode resultater på arbeidsmiljøet og for å få ned sykefravær.

Værsågod, Bent Høie! Fagforbundet sin plan kan gi kvalitet i eldreomsorgen

En tilsynelatende svært alvorlig helseminister Bent Høie erkjente nylig til Aftenposten at han og regjeringa ikke har lykkes med eldreomsorgen. Fagforbundet har en femstegsplan som ministeren bør lytte til, skriver Skoghaug og Luther i denne kommentaren.