Søk etter nyheter

Åpnet etter sju uker stengt

Salongeier Trine Pendrup ved Fjellhamar Frisør setter nøkkelen i døra og åpner etter sju uker med stengt salong. Hun er glad, og hennes sju ansatte er ikke mindre glade for å være i gang, igjen. De har vært permitterte siden ettermiddagen 12. mars.

29.04.2020

Slik blir den digitale 1. mai-feiringa

Rammene for årets 1. mai-feiring er annerledes, men innholdet er det samme. Årets hovedparole er "Trygghet for helse og arbeid". LO byr på to store digitale opplegg: 1. mai-tog og en to timer lang direktesending med innbakt hjemmebesøk hos både Thorbjørn Berntsen, Gro Harlem Brundtland og Kristin Halvorsen.

29.04.2020

Fagforbundet fikk plass i DNB-styret

For aller første gang greide Fagforbundet Finans og teknologi å kapre en av ansattplassene i konsernstyret for DNB Bank ASA. Med en oppslutning på over 33 prosent av stemmene greide de å sikre seg observatørplassen med vara i styret.

28.04.2020

- Regjeringen må komme med en konkret løsning for deltidsbrannfolk

- Det holder ikke å gi garantier gjennom avisoppslag. Regjeringen må presentere en løsning som sikrer at brannfolk som har blitt permitterte fra hovedjobben sin ikke taper penger når de tar på seg deltidsvakter i brann- og redning, mener Fagforbundet.

28.04.2020

Forbud mot arrangement med over 500 deltakere til 1. september

Regjeringen forlenger forbudet mot arrangementer med over 500 deltakere fram til 1. september. Torsdag 30. april vil kulturminister Abid Raja komme med en beslutning om arrangementer med under 500 deltakere. – Dramatisk for de seriøse bedriftene, sier leder i Fagforbundet, Mette Nord.

25.04.2020

Fagforbundet krever en koronadugnad for flyktninger

Den humanitære situasjonen i flyktningleirene i Hellas, Jordan, Libanon og Libya har i lang tid vært prekær. Fagforbundet frykter at en spredning av koronaviruset i disse leirene vil kunne føre til en humanitær katastrofe. Vår koronadugnad må derfor ikke stoppe ved våre landegrenser.

Seint lønnsoppgjør og pensjon

Hvis man går av med pensjon i løpet av sommeren og tidlig høst vil man få etterberegnet pensjonen når det foreligger et resultat for årets lønnsoppgjør, melder KLP. Dette er i tråd med tariffavtalen, men det er viktig at det tydeliggjøres i et spesielt år.

Norsk Folkehjelp 1. mai: Stopp smitten - ikke demokratiet

Koronakrisen rammer Norsk Folkehjelp sine partnere hardt. Tida er inne for å vise solidaritet og det er dette som vektlegges i 1. mai-aksjonen i år.

23.04.2020

«Trygg salong» når frisør og velvære åpner

Helse og sikkerhet har første prioritet når frisør og hudpleie gradvis og forsiktig åpner mandag 27. april. - Vi har hatt et tett samarbeid med bransjeorganisasjonen i NHO om denne guiden som skal gjelde i salongene, forteller Vivian Jacobsen, leder for Frisørenes fagforening i Fagforbundet.

23.04.2020

Veileder for smittevern i skole og SFO er klar

27. april åpner skolene og SFO for 1.- 4.trinn og noen grupper yrkesfagelever. Nå er veilederne for hvordan skolene kan sikre nødvendige smitteverntiltak klare. – Forutsetter et godt samarbeid mellom partene og at alle ansatte i skole og SFO blir involvert i forberedelsene, sier Fagforbundets leder, Mette Nord.

20.04.2020