Søk etter nyheter

Rettssaken mot Aleris: Trepartssamarbeidet står på spill

Advokat Kjetil Edvardsen mener selve bærebjelken i trepartssamarbeidet i norsk arbeidsliv står på spill. – Det Aleris driver med er grov arbeidslivskriminalitet. Dette er lovbrudd som begås grovt uaktsomt, kanskje forsettlig, sa advokaten under rettssakens åpning mandag.

14.01.2019

Flere søksmål i kø hvis omsorgsarbeidere vinner rettssak mot Aleris

Dersom 24 omsorgsarbeidere får medhold i at de burde vært ansatt og ikke innleid som konsulenter hos Aleris, kan det få betydning for tusenvis av arbeidstakere.

13.01.2019

Seier om særaldersgrenser for brannfolk i Tromsø

– Vi gratulerer 110-operatørene i Tromsø og Norsk Maskinistforbund med seier i retten og at de får beholde særaldersgrensene sine, sier Herdis Schärer i Fagforbundets forhandlingsenhet.

05.01.2019

Klagene har falt med 95 prosent etter Veireno: – Ligg unna søpla vår, Høyre

Etter to år er søpla i Oslo nesten friskmeldt. Fagforbundets tillitsvalgte i renovasjonen reagerer kraftig på Høyres forslag om å sette søppelhentinga på anbud igjen, skriver Dagsavisen.

03.01.2019

– Vi lever godt med eiendomsskatt

Regjeringa vil redusere eiendomsskatten i kommunene. De mener det er en usosial form for skatt. – Tvert imot, mener rådgiver i Fagforbundet, Bjørn Kristian Rudaa. I Dagsavisen forklarer han hvorfor.

02.01.2019

Rød­grønne kommuner er en brann­mur mot høyre­sidas iver etter å konkurranse­utsette

– Det vesentlige er hvem som styrer i kommunene. Med et stort flertall rødgrønne kommuner ser vi en tydelig nedgang i konkurranseutsettingen, sier Fagforbundets leder Mette Nord.

28.12.2018

- Hovedtillitsvalgt alv roper varsko om forholdene ved Julenissens verksted

Innleide alver fra Alveris, og en hissigpropp av en arbeidsgiver som vil ta bort retten til tjenesterein. Midt i tjukkeste julestria har tillitsvalgte ved nissens verksted fått nok.

20.12.2018

Retten avviser krav om å sende Aleris-saken til EFTA-domstolen

– Nå har vi sett at Aleris til og med vil bruke EØS-avtalen for å hindre våre medlemmers grunnleggende rettigheter som arbeidstakere. Heldigvis avviser dommeren kravet om å be EFTA-domstolen om å gripe inn i denne saken, sier Fagforbundets leder, Mette Nord.

Enige om å bli enige om pensjon for private barnehager i 2019

Fagforbundet, Utdanningsforbundet, Delta og PBL er enige om å bli enige om en ny pensjonsordning for PBL-området under mellomoppgjøret 2019.

Freder sykelønna i fire år til - ny IA-avtale undertegnet

Partene i arbeidslivet har forhandlet avtalen om et inkluderende arbeidsliv. Nå er de enige og har underskrevet avtalen. Det betyr at sykelønna er fredet i fire år til.

18.12.2018