Søk etter nyheter

Enighet om mønsteravtale for tannhelsesekretærer

Fagforbundet og Den norske tannlegeforening/Virke er blitt enige om ny mønsteravtale for tannhelsesekretærer og assistenter. Avtalen sikrer medlemmene en lønnsutvikling på linje med kommunal sektor.

07.12.2020

Fare for streik i kirken

Det er fare for streik i kirkelig sektor. Partene har ikke lykkes med å komme til enighet gjennom forhandlinger og skal møte hos riksmekleren torsdag 10. og fredag 11. desember. Lykkes man heller ikke der vil det bli streik i kirken.

05.12.2020

Fullt gjennomslag for pensjon hindret barnehage-streik

Fagforbundet og Delta varslet streik i åtte Norlandia-barnehager i Porsgrunn og Tromsø og påfølgende opptrapping i resten av landet fra mandag av. Streiken er nå avblåst. Det ble i stedet en full seier for hovedkravet, en barnehagepensjon.

03.12.2020

Enighet i lønnsoppgjøret for ideelle virksomheter innen helse, utdanning og kultur

Fagforbundet og Virke ble seint i går enige i forhandlingene om årets tariffoppgjør for overenskomstene i Virke HUK-området.

02.12.2020

Mekling i gang for Norlandia

I dag, onsdag 2. desember kl. 10.00 begynte meklingen i oppgjøret for Norlandia-barnehagene.

02.12.2020

Derfor kan det bli streik i Norlandia-barnehagene

Det kan gå mot streik i åtte barnehager i Norlandia-konsernet fra torsdag 3. desember. Konflikten handler om rettferdig pensjon for de ansatte. Fagforbundet og Delta har i første omgang meldt plassfratredelse for 90 medlemmer i Porsgrunn og Tromsø.

01.12.2020

Fra deltid til heltid i helse – handling nå!

Fagforbundet, Norsk Sykepleierforbund og Delta ber om at det nå settes fortgang i arbeidet for mer heltid i helse- og omsorgstjenesten. –  Pandemien har synliggjort hvorfor heltid også er nødvendig for pasientsikkerheten, sier de tre forbundslederne.

30.11.2020

Pensjonskamp kan føre til barnehagestreik

Tirsdag 2. desember starter meklinga i oppgjøret for barnehagene i Norlandia-konsernet. Kommer ikke meklinga i mål, er det stor fare for streik. Fagforbundet kjemper for en ordning som gir de ansatte en anstendig pensjon livet ut.

Vold mot kvinner: #BliForbanna

Fagforbundet er aktivt med i 16-dagers kampanjen, som er et samarbeid mellom kvinneorganisasjoner i regi av FOKUS (Forum for kvinner og utvikling). I år skal vi synliggjøre vold mot kvinner, spesielt partnervold i lys av koronapandemien. På verdensbasis opplever 1 av 3 kvinner vold, og dette må vi gjøre noe med!

27.11.2020

Flertallet av dyrepleierne stemte nei i uravstemninga

Flertallet sa nei til årets oppgjør. Det går nå videre til mekling.