Søk etter nyheter

Fagforbundet-seier: Første tariffavtale på plass i en skjønnhetssalong

I stedet for streik blir det tariffavtale i Waxing Palace i Oslo. Fagforbundet Helse, Sosial og Velferd Oslo har jobbet aktivt med å få medlemmer i skjønnhetsbransjen - nå kom det første gjennomslaget.

10.02.2019

May the force be with you: Dramaet i rettssal 383

"En spesielt grotesk side ved arbeidsforholdene som er dokumentert i Aleris-saken, er at de ansatte blir kalt konsulenter. Tittelen er en eneste stor løgnaktig forskjønning som har til hensikt å tildekke det reelle utbyttingsforholdet", skriver Bjørgulv Braanen i Klassekampen om Aleris-saken som Fagforbundet kjører på vegne av 24 omsorgsarbeidere.

08.02.2019

Tajik rystet i retten: - Viser hvorfor vi må endre arbeidsmiljøloven

Miljøarbeider Mats Rolfsen (35) og kollegene arbeidet opp til åtte døgn i strekk med beboere med tunge rus- og psykiske problemer. Aps nestleder Hadia Tajik mener Aleris-saken må føre til endring av arbeidsmiljøloven.

05.02.2019

Sjokkerende beslutning om Finnmarkssykehuset

– Fagforbundet er kritisk til at helseminister Bent Høie og regjeringa vil at Finnmarkssykehuset skal underlegges UNN. Vi frykter dette vil svekke sykehusdriften både i Finnmark og Troms, sier nestleder Sissel M. Skoghaug i Fagforbundet.

04.02.2019

Davidsen kritiserer urettferdige pensjonsregler

– Det strider mot sunn fornuft når ansatte taper pensjon på å stå lenge i jobb, sa Pensjonistforbundets leder Jan Davidsen under en høring om urettferdige regler for offentlige pensjonister.

01.02.2019

Fagforbundet og NTL setter svart økonomi på dagsorden

På årets svart økonomikonferanse lanseres blant annet den norske utgaven av James Bloodworths bok Innleid og underbetalt. Konferansen er blitt en tradisjon der Fagforbundet i samarbeid med NTL samler 200-400 deltakere hvert år.

30.01.2019

Unngikk streik i Unicare Rehabilitering

Partene i meklingen mellom Unicare Rehabilitering og arbeidstakerorganisasjonene kom til enighet natt til onsdag 30 januar. Dermed blir det ikke streik.

30.01.2019

Saksøker nok en privat helseaktør - Heimta

Aleris-saken har ført til nok et søksmål fra innleide «omsorgskonsulenter». Advokat Kjetil Edvardsen tror utfallet kan være avgjørende for norsk arbeidsliv, skriver Dagsavisen.

28.01.2019

Møt Fagforbundets nye studentkontakter

Visste du at Fagforbundet har egne studentkontakter spredt rundt på høgskoler og universiteter over hele landet?

18.01.2019

Frykter for velferden med ny høyreregjering

– Den nye høyreregjeringa varsler mer privatisering og flere skattekutt. Dette vil ramme de som trenger velferdstjenestene aller mest. Det er svært skuffende at KrF er med på dette, sier Fagforbundets leder Mette Nord.

18.01.2019