Søk etter nyheter

Krever tydelige regler for hjemmekontor

Reglene vi har for hjemmekontor er fra 2002, og ikke tilpasset en pandemi-situasjon. Hundretusenvis må jobbe hjemmefra og det hersker full forvirring om regelverket. Her er de fire punktene Fagforbundet og andre LO-forbund har krevd tydelige regler for.

28.01.2021

Fagforbundet: – Angrep på streikeretten

– Vi er opprørt over at regjeringa griper inn med tvungen lønnsnemnd i en streik der Fagforbundet og FO har foretatt et svært ansvarlig streikeuttak. Vi har nettopp vært opptatt av å hindre fare for liv og helse. Dette er et angrep på den frie streikeretten, sier Fagforbundets leder Mette Nord.

26.01.2021

Trapper opp streiken – ansvarsløst av NHO sier LO-forbund

– Når NHO ikke en gang gidder å svare oss på forslag som kunne ha endt streiken, så er det direkte ansvarsløst. Det betyr at vi må trappe opp en konflikt i private omsorgsbedrifter som vi mener kunne vært løst.

26.01.2021

Ny virusmutasjon fører til rødt nivå på skoler og barnehager

I helga ble det innført kraftige tiltak i flere østlandskommuner etter utbrudd av den engelske virusmutasjonen i Nordre Follo. Flere barnehager, skoler og SFO er nå på rødt nivå og Fagforbundet følger situasjonen tett.

25.01.2021

Verver godt i streik

Lønnsoppgjøret 2020 førte Fagforbundet inn i flere streiker. Mens konflikten fortsetter i private helsetilbud (NHO 481), kan Fagforbundet notere seg rekordmange nye medlemmer.

22.01.2021

FHI må følge opp flere yrkesgrupper

Fagforbundet har i et brev til Folkehelseinstituttet (FHI) spurt hva de legger til grunn for sine undersøkelser om koronasmitte blant utvalgte yrkesgrupper. – Vi håper FHI ønsker og har mulighet til å undersøke flere yrkesgrupper som ikke har utdanning fra universitet eller høyskole, sier leder i Fagforbundet, Mette Nord.

22.01.2021

Klart for ny runde i Stendi-saka

Stendi-saka omfatter 22 medlemmer av Fagforbundet som har gått til massesøksmål mot Stendi (tidligere Aleris). Den starter i Borgarting lagmannsrett tirsdag 26. januar. – Fagforbundet er stolt av våre medlemmer som vil føre kampen for et anstendig arbeidsliv videre, sier leder i Fagforbundet, Mette Nord.

21.01.2021

Bli med og markér Samefolkets dag

6. februar er samenes nasjonaldag. Vi gratulerer og oppfordrer til å markere dagen på arbeidsplassen og i sosiale medier. Her kan du laste ned plakater.

21.01.2021

Mekling ga forbedret avtale for dyrepleiere og klinikkassistenter

Det ble ikke streik i meklingen med NHO Mat og Drikke om avtale for dyrepleiere og klinikkassistenter. Resultat forelå natt til torsdag 21. januar.

21.01.2021

Utfordringer i kø for beredskapshjem

Familier som på kort varsel tar imot sårbare barn i sitt hjem, beredskapshjem, mangler grunnleggende rettigheter og vern. Problemene blir ekstra godt synlig med overhengende fare for koronasmitte.

20.01.2021