Nyheter

Søk etter nyheter

Nå må vi ut i gatene for å si: Ikke rør abortloven!

Lørdag 17. november er nasjonal protestdag mot mulige innstramminger i abortloven. Klokka 14 starter demonstrasjoner over hele landet. Fagforbundets leder oppfordrer medlemmer og tillitsvalgte til å støtte opp om arrangementene. – Dette viser tydelig at rettigheter vi har oppnådd, ikke er oppnådd for alltid, sier Mette Nord.

15.11.2018

  13 svar på spørsmål om fagbrev på jobb med full lønn

Interessen er stor og spørsmålene er mange blant Fagbladets lesere. I Fagbladet får du svarene du trenger om å ta fagbrev på fire år med full lønn.

12.11.2018

  Mette Nord drømmer om Soria Moria 3

Fagforbundets leder Mette Nord mener arbeidet med å bygge en ny rødgrønn regjeringsplattform må starte nå.

08.11.2018

– Kommunene er blitt en gullgruve for internasjonale spekulanter

– Jeg er overrasket over hvor mye norske kommuner bruker på å kjøpe helse- og velferdstjenester. Tallene viser at internasjonale spekulanter har fått et stadig sterkere grep om vår felles velferd, sier Fagforbundets leder Mette Nord.

07.11.2018

  Fagforbundet frykter 12-timersvakter går på helsa løs

Sykepleiere som er på jobb halve døgnet, kan ende opp med å bli utbrente, advarer Fagforbundet. Men ordningen får støtte fra forsker.

06.11.2018

Barnehagedagen 2019: «Jeg lurer på …»

12. mars arrangeres Barnehagedagen 2019. Under slagordet: «Jeg lurer på …» vil dagen vies til å synliggjøre hvordan barnehagene jobber med å ta vare på og stimulere barns nysgjerrighet.

01.11.2018

Slik håndterer du vold og aggresjon på jobb

Mange av Fagforbundets medlemmer innenfor helse og sosial må jevnlig håndtere utagerende pasienter. De frammøtte på Samspillkonferansen i Bodø får råd fra ekspert på fagfeltet.

30.10.2018

Det lønner seg for kommunene å gjøre jobben sjøl

En ny forskningsrapport, "Kommersialisering av fellesgodene", slår fast at det lønner seg for kommunene å drive helse- og omsorgstjenestene sine sjøl, framfor å sette dem ut på anbud.

29.10.2018

Derfor trenger vi samspill i helsevesenet

Samspill er helt nødvendig for å løse oppgavene våre på jobb, understreker hjelpepleier og sykepleier Iren Mari Luther til Samspillkonferansen i Bodø.

29.10.2018

Gratulerer! Silje, Emma Sofie og Lasse er Norges beste i yrket sitt

Silje Kjærnli fra Oslo ble nettopp kåret til Norges beste helsefagarbeider i Yrkes-NM. Emma Sofie Vik og Lasse Juliussen fra Trøndelag ble gullvinnere i barne- og ungdomsarbeiderfaget.

25.10.2018