Søk etter nyheter

KS-oppgjøret: Stiller krav om mer heltid

3. september starter lønnsforhandlingene i kommunesektoren. Mette Nord leder forhandlingene for LO Kommune, deriblant Fagforbundet. I tillegg til lønnskravet vil hun prioritere å drøfte heltid.

27.08.2020

Enighet om de generelle bestemmelsene i Spekter-oppgjøret

Partene ble enige om at alle får et generelt tillegg på 975 kroner, det samme som resultatet i frontfaget. Resten av den økonomiske rammen fordeles i de lokale forhandlingene (B-delsforhandlingene).

26.08.2020

Gjenværende postkontor erstattes med post i butikk

De neste to årene vil de fleste av postkontorene som fortsatt eksisterer bli lagt ned og erstattet av post i butikk. Ved utgangen av 2022 vil det bare være seks postkontor igjen i Norge. For Fagforbundet har hovedsaken vært å sikre de om lag 170 ansatte som berøres best mulig.

LO Stat krever økt kjøpekraft i Spekter-oppgjøret

25.08 startet lønnsforhandlingene for over 50.000 LO-organiserte i Spekter-området. LO Stat krever økt kjøpekraft og at bærekraftig utvikling settes på dagsorden.

25.08.2020

– Ja, vi i Fagforbundet ønsker også å samarbeide om oppgavedeling

Det er et godt tegn at lederen i Norsk Sykepleierforbund sier at hun vil invitere til samarbeid om oppgavedeling og oppgaveglidning, fordi dette er en av de største utfordringene i helsetjenestene, skriver Iren Mari Luther til Sykepleien.

25.08.2020

Sterke fagforeninger betyr gode jobber - også for studenter

– Hvorfor skal jeg stå i en klesbutikk, når jeg kan jobbe her, hvor jeg har bedre lønn, fantastiske vilkår, en solid fagforening, og masse goder som jeg ikke ville hatt noe annet sted?, spør t-banefører (og snart jusstudent) Christine. (frifagbevegelse.no)

24.08.2020

Barn smitter sjelden voksne utenfor husstanden

Denne uka har det vært skolestart over hele landet og flere har uttrykt bekymring for smittevernet i skole, SFO og barnehage. Fagforbundet har stilt flere spørsmål til Folkehelseinstituttet (FHI) om en fersk forskningsrapport som sier at også barn kan være en smittekilde. – Fortsatt ikke spesiell smitterisiko knyttet til barnehager og skoler, skriver FHI.

24.08.2020

Fagforbundet klare for egne forhandlinger etter resultat i frontfagsoppgjøret

- Det er en god ting at Fellesforbundet og Norsk industri kom i mål etter en lang og krevende mekling. Resultatet i det såkalte frontfaget gir føringer for lønnsveksten i resten av oppgjørene, også for de forhandlingene Fagforbundet nå skal gjennomføre, sier nestleder i Fagforbundet, Odd-Haldgeir Larsen.

21.08.2020

Husk å vaksinere deg mot influensa!

Vi i Fagforbundet oppfordrer alle våre medlemmer i helsesektoren til å ta influensavaksine i høst.

18.08.2020

Munnbind må ikke bli en økonomisk byrde

– Det er skuffende at Fagforbundet ikke blir hørt i kravet om gratis tilgang til munnbind, sier forbundsleder Mette Nord. Regjeringa anbefaler på sin pressekonferanse 14. august bruk av munnbind i Oslo og Indre Østfold, uten at noen skal få dekt utgiftene sine.

14.08.2020