Søk etter nyheter

Fare for streik i private omsorgsbedrifter

Torsdag og fredag 7. og 8.1. er det mekling i området NHO 453 som omfatter en rekke ulike virksomheter, mange med ulike former for omsorgsoppgaver. Dermed er det fare for streik fra lørdag morgen.

06.01.2021

Ingen streik i kultursektoren

Streikefaren i kultursektoren er avblåst. Med bakgrunn i koronasituasjonen har Riksmekleren henstilt oss om å avlyse meklingen i kultursektoren.

05.01.2021

Ambulansepersonell må prioriteres i vaksinekøen

Kritisk helsepersonell skal få vaksine først, melder Folkehelseinstituttet. Fagforbundet mener ambulansepersonell må rykke fram i køen for å få de første vaksinene.

04.01.2021

2020 gjenfortalt av tillitsvalgte i Fagforbundet

Topptillitsvalgte i alle fylkene forteller hvordan det har gått med tillitsvalgte og medlemmer i korona-året som har gått. Hva har gjort mest inntrykk på dem?

22.12.2020

Åpningstider i jula

Fagforbundets administrasjon, kompetansesentre og forbundsregioner har stengt i jula. Vi er tilbake igjen mandag 4. januar.

21.12.2020

Fagforbundet i historisk prestestreik

Fem prester fra Fagforbundet er tatt ut i streik og streiker for kirkens framtid. Det er første gang prester i Norge streiker, muligens også i verden.

17.12.2020

Lønnsforhandlingene fortsetter etter jul

Hovedoppgjøret 2020 kom først i gang i september og har vært intenst og krevende for hele organisasjonen. Kommuneoppgjøret i KS, Oslo kommune, Staten og deler av Spekter er i havn, sammen med flere andre områder. Men noen områder ligger fremdeles på vent hos riksmekleren, og Fagforbundet er inne i en streik i kirkelig sektor.

17.12.2020

Streik i kirkelig sektor

Det er streik i kirkelig sektor. Dette er klart etter at meklingen i oppgjøret mellom Kirkens arbeidsgiverorganisasjon og blant annet Fagforbundet og Presteforeningen brøt sammen natt til lørdag 12. desember. Dermed er det streik fra arbeidstidens begynnelse 12.12..

12.12.2020

Fagforbundet sier nei til stengte skoler før jul

Utdanningsforbundet har tatt til orde for at skolene stenges fra og med mandag 21. desember, og at lærere og elever får fri eller hjemmeskole. Dette bør skolelederne ikke etterkomme, mener Fagforbundet.

09.12.2020

Tar færre vakter og går ned i lønn fordi hun frykter å spre korona

Martine takker nei til vakter på forskjellige sykehjem, fordi hun ikke vil risikere økt smitte.

08.12.2020