Søk etter nyheter

Vann, klima og korona

Rent vann og god håndhygiene er nødvendig for å begrense spredningen av COVID-19, så vel som mange andre infeksjonssykdommer. Men ikke alle har tilgang til rent vann.

22.03.2020

Nye unntaksregler om arbeidstid for ansatte på sykehus og i helseforetak

Fagforbundet har i dag inngått avtale med Spekter om avvikende regler for arbeidstidsplanlegging og fordeling av arbeidstiden i forbindelse med koronavirusepedemien.

Rekordmange søker seg til helse- og oppvekstfag

Det er omtrent 500 flere søkere til de yrkesfaglige utdanningsprogrammene på Vg1. De fleste av dem velger helse- og oppvekstfag, viser fersk statistikk fra kunnskapsdepartementet.

Mange lærlinger står i en vanskelig og uavklart situasjon

– Vi må huske at når denne krisen er over, er det fortsatt mange som skal gå opp til fagprøven, sier Mats Monsen, leder av Fagforbundet Ung.

Dramatiske tider for frisørbransjen

Yrkesforbud, forvirring om hjelpetiltak og konsekvenser for frisørlærlinger er bare noen av problemstillingene Fagforbundet Frisørenes Fagforening står i om dagen. Få har kjent hardere på konsekvensene av koronaviruset enn frisørene.

Billettinntektene stuper - kollektivtrafikkselskapene ber om krisepakke

Landet rundt kjører mer eller mindre tomme busser, trikker, tog og andre kollektivtilbud. Nå advarer en samlet næring om at uten billettinntekter vil konkurser komme. I et felles brev krever de en egen krisepakke.

Står på for hjemmetjenesten i Oslo

Mediene melder om manglende smittevernutstyr for hjemmetjenesten og høyt arbeidspress. Hjelpepleier Britt Holand i bydel Østensjø rapporterer om ansatte som strekker seg langt for å nå fram med medisiner, hjelp og omsorg.

Pensjonert personell i helsetjenesten kan jobbe uten å tape pensjon

Både i sykehusene og i kommunesektoren blir det nå mulig for alt personell i helsetjenesten å jobbe uten å tape pensjonsrettigheter. I helseforetakene omfatter ordningen alle kategorier arbeidstakere, mens i kommunesektoren omfatter ordningen til nå kun personell som jobber i helsetjenesten.

Åpner for at kommune­ansatte kan jobbe mer

Fagforbundet ser behov for å kunne legge om arbeidsplaner og at det er behov for å jobbe mer for at kommunene kan holde hjulene i gang under koronapandemien. - Vi må ivareta de ansatte som gjør en kjempeinnsats i disse dager, sier Fagforbundets leder Mette Nord.

Kontingentfritak for de som er permitterte eller uten inntekt

Mange av Fagforbundet sine medlemmer er blitt permitterte, eller har mistet muligheten for inntekt på grunn av stenging av ulike bransjer. – Vi gir kontingentfritak for å lette hverdagen for de av våre medlemmer som har bortfall av inntekt, sier nestleder i Fagforbundet, Odd Haldgeir Larsen.