Søk etter nyheter

Kriseleder så godt han kan

Lars Erik Flatø (56) er en høy mann med lange bein. Fagforbundets nye daglige leder kommer litt andpusten og bare så vidt for sent til intervjuavtalen. Men det skyldes ikke korona, det er bare det at han går trappene istedenfor å ta heisen. Han får energi av fysisk aktivitet. Det kommer vi tilbake til. Nå har han hentet en kopp kaffe og puster rolig.

18.05.2020

Fagforbundet Post og finans fikk 4 av 4 i Postens styre

Styrevalget er nå avsluttet. Resultatet ble at Fagforbundet Post og finans fikk inn fire og dermed samtlige av de ansattes representanter i styret.

15.05.2020

Varsler om vond utvikling for unges psykiske helse

Nærmere tre ganger flere sliter med angst og depresjon etter at pandemien slo inn i mars, viser fersk undersøkelse som Universitetet i Oslo (UiO) har gjort. Kirkens SOS melder om det samme. De blir nedringt på telefon fra unge og voksne som har det vondt.

15.05.2020

Flagget til topps i solidaritet med det palestinske folket

Fagforbundet heiser det palestinske flagget 15. mai, på Nakba, som er en viktig minnedag i den palestinske kalenderen. Her er deler av forbundststyret i Fagforbundet samlet på Nakba i 2019.

15.05.2020

Få svar på spørsmål om den nye jobbhverdagen i barnehage, skole og SFO

Torsdag 14. mai kl. 17.00 – 18.00 blir det nettsending med Fagforbundet og Folkehelseinstituttet (FHI) der vi svarer på spørsmål fra Fagforbundets medlemmer og tillitsvalgte i barnehage, skole og SFO.

14.05.2020

Utfordringer i kø for beredskapshjem

Familier som på kort varsel tar imot sårbare barn i sitt hjem, beredskapshjem, mangler grunnleggende rettigheter og vern. Problemene blir ekstra godt synlig med overhengende fare for koronasmitte.

14.05.2020

Fagforbundet krever bedre regler for smittevern i kollektivtransporten

Vi må ha tydeligere regler for smittevern i kollektivtransporten. Det er bra det kom en veileder, men den er alt for generell og ikke tilpasset virkeligheten som medlemmene står i, mener Fagforbundet.

13.05.2020

Fagforbundet: Regjeringa svikter helsearbeiderne

– Regjeringa svikter helsearbeiderne i forslagene til krisetiltak, sier Mette Nord, leder i Fagforbundet.

12.05.2020

Seint lønnsoppgjør og pensjon

Hvis man går av med pensjon i løpet av sommeren og tidlig høst, vil man få etterberegnet pensjonen når det foreligger et resultat for årets lønnsoppgjør, melder KLP. Dette er i tråd med tariffavtalen, men det er viktig at det tydeliggjøres i et spesielt år.

11.05.2020

Toppserien for kvinner må vente

Mens Eliteserien for herrer får starte opp i midten av juni, er det utfordrende for Toppserien for kvinner å innfri kravene til smittevern som Norges Fotballforbund har innført. – Aktualiserer situasjonen for spillerne våre, sier daglig leder i Toppfotball Kvinner, Hege Jørgensen.

08.05.2020