Søk etter nyheter

Borderline nazi-feminist hilste Fagforbundet på kvinnedagen

Første person ut på sykehuskonferansen 8. mars var komiker Sigrid Bonde Tusvik. – Jeg håper jeg ikke smitter dere, jeg har nemlig blitt kalt borderline nazi-feminist, og det er en ny, farlig sykdom. Vi er visst blitt litt smitta allerede, svarte forbundsleder Mette Nord.

08.03.2019

Ambulansebåter fjernes, mens oppdragene øker

Ambulansetjenesten har hatt en økning på over 30.000 flere oppdrag. Samtidig har åtte av ambulansebåtene blitt borte. – Det fjerner tryggheten i distriktene, mener Sissel M. Skoghaug, nestleder i Fagforbundet.

04.03.2019

Ny tariffavtale - for Cutters-frisører

Nå kan du klippe deg hos Cutters med god samvittighet. Fagforbundet og Virke har blitt enige om en ny tariffavtale for frisører. Men - Cutters tar fremdeles ikke ansvar for etterveksten...

01.03.2019

Postkom ett skritt nærmere sammenslåing med Fagforbundet

Et overveldende flertall i landsstyret til fagforbundet Postkom vedtok 27. februar at de ønsker å gå inn i Fagforbundet. Saken går nå til uravstemning blant medlemmene.

28.02.2019

Hele stillinger er bedre for alle

Heltidsstillinger gir mer trygghet, både for beboere som bruker tjenestene og for de ansatte. Arbeiderpartiet og Fagforbundet går derfor sammen om et heltidsløft foran lokalvalget til høsten, skriver leder i Fagforbundet Mette Nord og partisekretær i AP, Kjersti Stenseng i dette innlegget i Dagbladet.

22.02.2019

– Helsesekretærer kan avlaste både fastleger og sykehusleger, mener Fagforbundet.

Ifølge NRK Hordaland er fastleger lei av å skrive sykemeldinger for sykehusleger. Pasienter blir sendt tilbake til fastlegen for å få henvisning til samme sykehus. – Frustrerende og tidkrevende, sier fastlegetillitsvalgt til NRK.

20.02.2019

Tror på seier i Aleris-saken

– Det er ikke hvis vi vinner, men når vi vinner, sier en selvsikker Kjetil Edvardsen, saksøkernes advokat i Aleris-saken. Han mener Arbeidstilsynet bør legges ned hvis de ikke går inn i slike saker.

Postkom vil inn i Fagforbundet

Forbundsstyret i Postkom sa ja til å gå inn i Fagforbundet. De to forbundene har dermed tatt et langt skritt på veien mot å bli ett forbund. – Vi er veldige glade for at det ble et enstemmig vedtak fra forbundsstyret i Postkom, sier fagforbundsleder Mette Nord.

13.02.2019

- Dette hadde vi aldri akseptert i manneyrker

Ap og Fagforbundet vil ha flere kvinner ut i full jobb. Da får man lån, stabil inntekt og kan planlegge livet. Man blir ikke nødt til å jage ekstravakter for å få endene til å møtes. Det er på tide at vi gjør noe med det, sier Fagforbundets leder Mette Nord.

Fagforbundet besøker Laos

Det er fire år siden sist Fagforbundet hadde en delegasjon på besøk i Laos. I ti år har forbundet støttet arbeidet Norsk Folkehjelp gjør med å rydde klasebomber i dette hardt prøvede landet i Sørøst-Asia.