Søk etter nyheter

Tvungen mekling i helsestreiken

Partene i streiken i private helsevirksomheter møter fredag 19.2 til ordinær tvungen mekling. Det er 30 dager siden det ble konflikt, og Fagforbundet møter NHO hos riksmekleren. - Vi er opprørt over klimaet NHO har skapt, men er innstilt på en konstruktiv mekling, sier forhandlingsleder i Fagforbundet, Tone Faugli.

19.02.2021

Lønnsoppgjøret 2021: Fagforbundet krever offentlig lønnsløft

Nylig kom tallene fra utvalget som skal beregne lønnsutviklingen i ulike sektorer, teknisk beregningsutvalg (TBU). De viser at privat sektor rykket fra ansatte i offentlig sektor. - Lønnsgapet må tettes i mellomoppgjøret, sier Fagforbundets Mette Nord.

17.02.2021

NHO tapte i Arbeidsretten: Full seier for LO og Fagforbundet - streiken er lovlig!

– Fantastisk seier for Fagforbundet i Arbeidsretten, skriver Mette Nord, leder i Fagforbundet på sin facebookside. – Takk til de som er i streik, dere står i en viktig kamp for rettferdig lønn, skriver en glad forbundsleder.

16.02.2021

Fortsetter arbeidet for likelønn på Nationaltheateret

Diskrimineringsnemda har i dag konkludert i saken som ble fremmet av Fagforbundet på vegne av ni ansatte på kostymeverkstedet ved Nationaltheatret. – Fagforbundet Teater og Scene er skuffet over konklusjonen i vedtaket fra Diskrimineringsnemnda, men ser samtidig at vi har fått medhold i flere av våre påstander i saken og at nemnda har vært i tvil, skriver fagforeningsleder Mari Røsjø i en uttalelse.

12.02.2021

Barnehagedagen-materiellet er klart

9. mars markerer barnehagefolk over hele landet den tradisjonelle Barnehagedagen. Tema i år er barnehagens arbeid med natur og miljø, under slagordet: «Små steg for kloden». Her finner du årets plakater og faglig inspirasjon til dagen.

11.02.2021

Fagforbundet streiker for lik lønn for likt arbeid, uavhengig av hvem som eier arbeidsplassen deres

Kvalitet i eldreomsorgen er uløselig knytta til å ha motiverte, trygge og faglig sterke ansatte. Å få slike krever gode, skikkelige og kompetente arbeidsgivere, som setter velferden til sine ansatte foran aksjonærenes profitt, skriver nestleder i Fagforbundet Pleie og omsorg Oslo, Fredrik Olstad, i Vårt Oslo.

04.02.2021

Krever mer nøyaktige tall for å regne ut responstid for ambulanse

Helsedirektoratet arbeider med å evaluere dagens nasjonale kvalitetsindikator for responstid for ambulansetjenesten. Fagforbundet påpeker at beregningsgrunnlaget må baseres på alle faktiske akuttoppdrag per kommune, ikke et gjennomsnitt av utrykningene.

03.02.2021

Fagforbundet løftet frem deltidskrisa for koronakommisjonen

Mandag morgen møtte leder av Fagforbundet, Mette Nord, den regjeringsutnevnte koronakommisjonen. Der ble deltidskrisa innenfor pleie og omsorg tema.

01.02.2021

Gratulerer med helsesekretærdagen!

Den 1. februar markerer vi helsesekretærdagen. Vi i Fagforbundet er stolte av hver eneste en av dere.

01.02.2021

Kommentaren fra Nettavisen-redaktør om Stendi-rettssaken kan ikke stå uimotsagt

Nettavisen-redaktør Gunnar Stavrum kommenterer ankesaken mot Stendi 26. januar. Kommentaren inneholder en rekke påstander som ikke kan stå uimotsagt. Ankesaken i Borgarting lagmannsrett omfatter 22 medlemmer av Fagforbundet som har gått til massesøksmål for å bli definert som arbeidstakere, ikke konsulenter uten rettigheter.

28.01.2021