Søk etter nyheter

Enige om å bli enige om pensjon for private barnehager i 2019

Fagforbundet, Utdanningsforbundet, Delta og PBL er enige om å bli enige om en ny pensjonsordning for PBL-området under mellomoppgjøret 2019.

Freder sykelønna i fire år til - ny IA-avtale undertegnet

Partene i arbeidslivet har forhandlet avtalen om et inkluderende arbeidsliv. Nå er de enige og har underskrevet avtalen. Det betyr at sykelønna er fredet i fire år til.

18.12.2018

Vedtas jernbanepakke fire, er det ingen vei tilbake

Stortinget har vedtatt en jernbanereform hvor all innenlandsk persontrafikk skal ut på anbud. EUs jernbanepakke fire gjør det hele irreversibelt. Den gir EU kontroll med norsk jernbane for all framtid.

14.12.2018

Unge kvinner blir grovt utnyttet i skjønnhetsbransjen

– Elendige og ulovlige arbeidsforhold. Unge kvinner blir grovt utnyttet. Vi ser bare toppen av isfjellet, varsler tillitsvalgt om forholdene i en voksende skjønnhetsbransje, skriver Fagbladet.

13.12.2018

Renholder organiserte seg og gikk opp over 104.000 kroner i lønn

Da Mikrigul meldte seg inn i Fagforbundet, gikk den tillitsvalgte gjennom lønna og fant ut at hun ikke fikk betalt nok etter ansiennitet. Resultatet? 30.000 kroner etterbetalt og 104.000 kroner mer i årslønn. – Tidenes julepresang, sier Mikrigul til Fagbladet.

10 myter om kommuneansatte

Kjedelige, lite effektive, ofte syke? Fagbladet har sjekket ti av de mest utbredte mytene om kommuneansatte og kommunal sektor - stemmer de?

05.12.2018

LO ber internasjonal fagbevegelse om Israel-boikott

- Dialog har knapt hatt noen effekt, derfor ber vi den internasjonale fagbevegelsen gå inn for boikott av Israel, sier Mette Nord når internasjonal fagbevegelse er samlet på verdenskongress i København.

05.12.2018

Helsefagarbeidere – gratulerer med dagen!

Det er den europeiske merkedagen for helsefagarbeidere 26. november. Gratulerer til alle fantastiske helsefagarbeidere som hver dag gjør en innsats for mennesker som trenger hjelp og støtte.

26.11.2018

Slik fikk bussjåfør Morten Waclawczyk morgentrøtte trøndere til å smile på bussen

Nå hilser folk i Trondheim på bussjåføren sin. Det smiles og nikkes på alle byens ruter. Et debattinnlegg i avisa fra sjåfør Morten Waclawczyk (37) har vekket morgentrøtte trøndere.

Saman om eit betre fagskoletilbod

Fagforbundet står saman med Delta og Spekter om ein god fagskole. Kompetansereforma «Lære hele livet» skal sikre at arbeidstakarar skal kunne stå i jobb lenger og ikkje oppleve at kompetansen dei har går ut på dato. Partane i arbeidslivet er avgjerande for å lykkast med dette.

19.11.2018