Søk etter nyheter

Sykehusstreiken: Ni av ti er enige i kravet om pensjon for deltidsansatte

91 prosent støtter kravet om at deltidsansatte ved sykehusene skal få pensjon, viser ny meningsmåling. – Dette gir oss ekstra styrke, sier streikelederen ved Oslo Universitetssykehus.

12.06.2019

Sykehusdirektørene har gullpensjon – unner ikke ansatte pensjon fra første krone

Sykehusdirektørene får 790 000 kroner i pensjon. Minst. Hvorfor unner de ikke de ansatte pensjon for all jobben de gjør i løpet av arbeidslivet?

Streiken ved sykehusene fortsetter

Det ble tirsdag kveld avholdt frivillig mekling mellom partene i sykehuskonflikten, etter initiativ fra riksmekleren. Denne meklingen førte ikke fram og dermed fortsetter sykehusstreiken.

Sykehusstreiken: Rammet av urettferdige pensjonsregler

Dag Kåre Osvoll risikerer å tape nær 200 000 i pensjon, skriver Dagbladet. Han er en av flere tusen sykehusansatte i lave stillinger under 20 prosent, som får ikke pensjonsopptjening.

11.06.2019

Mette Nord valt til ny leiar for åtte millionar fagorganiserte

Fagforbundets leiar, Mette Nord, er valt som leiar for åtte millionar fagorganiserte i 49 land. No vil ho skape eit meir rettferdig Europa for alle.

06.06.2019

Brudd i forhandlingene om brannavtalen

Partene kom ikke til enighet i forhandlingene om ny særavtale for brann. Avstanden mellom forbundene og KS var altfor stor til å kunne komme videre.

Trapper opp sykehusstreiken

Både LO og YS trapper opp sykehusstreiken fra tirsdag 11. juni. LO tar ut medlemmer fra Fagforbundet, Fellesorganisasjonen og Creo. LO-forbundene tar ut ytterligere 126 medlemmer, dermed er i alt 426 LO-medlemmer ute i konflikt. YS har tatt ut tilsammen 240 medlemmer i streik, fra Delta og Parat. YS' opptrapping er på 51 medlemmer.

06.06.2019

Møt fire tillitsvalgte som ble streikeledere over natta

De har stått i sykehusstreiken, døgnet rundt, i en drøy uke nå. Felles for de fire streikelederne i Bergen, Kristiansand, Oslo og Trondheim er dette: Det er første gang de leder en streik!

05.06.2019

Pensjonister krever økning i kjøpekrafta

Fagforbundets pensjonistleder Bjørg Hageløkken tar i Klassekampen et oppgjør med trygdeoppgjøret, og oppfordrer dem som kan om å møte opp på demonstrasjon 6. juni.

05.06.2019

Europeisk fagbevegelse gir sterk støtte til palestinarane

Det vart tøff debatt på EPSU-kongressen i Irland før Fagforbundet vann fram med si fråsegn om støtte til palestinarane. Forbunda til dei offentleg tilsette i Europa fremmar skarp kritikk av Israels okkupasjon.