Søk etter nyheter

Forventer mye mer til kommunene

– Dette var helt nødvendig akutthjelp både for kommuner og fylkeskommuner, sier Fagforbundets leder Mette Nord i en kommentar til at Stortinget la en ny krisepakke som blant annet inneholdt fem milliarder kroner til kommunesektoren.

31.03.2020

Hyllest til NAV-ansatte midt i stormen

Vi gir mennesker muligheter, er Nav sitt slagord. I disse dager er det arbeidsledigheten i kjølvannet av koronaviruset som preger hverdagen for de NAV-ansatte. Per dato er det kommet inn over 300 000 dagpengesøknader. Bare i løpet av helga kom det inn 19.000 nye.

30.03.2020

Smittevernutstyr kommer raskere fram med gratis standarder

Fagforbundet samarbeider med Standard Norge for at munnbind, masker, hansker og andre smittevernprodukter når ut både raskere og enklere til Helse-Norge.

30.03.2020

Lærlinger i ambulansefaget kan fortsatt være andremann på ambulansebil

Det blir ingen endringer i opplæringsmodellen i ambulansefaget. Samtidig endres akuttmedisinforskriften slik at lærlinger kan være andremann på ambulansebilen.

30.03.2020

Ber om midlertidige pensjonsregler raskt

Mange kan tape mye på å bli meldt ut av tjenestepensjonsordningen sin om de blir permittert. Nå ber LO om midlertidige regler for pensjonsordninger for permitterte arbeidstakere under koronakrisen.

30.03.2020

Ber Stortinget gi økt støtte til studentene

Torsdag 26. mars foreslo regjering at studenter som har blitt permittert skulle få muligheten til økt lån, istedet for støtte fra NAV på lik linje med andre. Fagforbundet Ung reagerte sterkt på regjeringas forslag og får nå støtte fra politisk ledelse i Fagforbundet.

30.03.2020

Frisørene er spent på omfanget av «kontantstøtten»

- Dette har både arbeidsgivere og selvstendige frisører ventet på, sier leder for Frisørenes fagforening i Fagforbundet, Vivian Jacobsen, i en kommentar til dagens krisepakke fra regjeringa. Samtidig er hun spent på hvilke kriterier som ligger i bunn.

27.03.2020

Sier nei til permitteringer i private barnehager

I en felles erklæring har arbeidstakerorganisasjonene og Private barnehagers landsforbund (PBL) blitt enige om at de ikke skal ha permitteringer i barnehagene som er medlemmer av PBL, dette er det store flertallet av de private barnehagene.

26.03.2020

Del et bilde av din nye arbeidshverdag!

Dette er en utfordring til deg som er medlem eller tillitsvalgt i Fagforbundet. Vis oss hvordan du har det på jobb akkurat nå!

26.03.2020

Fagforbundets barneby forberedt på korona

Fagforbundets SOS-barneby i Angola innfører i likhet med barnebyer over hele verden smitteforebyggende tiltak. De følger rådene fra WHO og lokale myndigheter. Nasjonaldirektør for SOS barnebyer i Angola, Afonso Castro er bekymret for barna.