Søk etter nyheter

Fagforbundet har fått nytt kompetansesenter i Nordland

Dette er en historisk dag i Fagforbundet Nordland. Fra 1. juni har Nordland eget kompetansesenter som skal gi faglig støtte og hjelp til fagforeningene ved behov. Fagforbundet Nordland har om lag 1700 tillitsvalgte og 41 fagforeninger.

04.06.2020

Krisepakkene må gi klima­jobber, krever fag­foreninger og miljø­organisasjoner

Sammen med 14 fagforeninger og miljøorganisasjoner krever Fagforbundet i et opprop at regjeringen finansierer og planlegger prosjekter som gir flere norske klimajobber.

03.06.2020

Nye smittevernveiledere i barnehage, skole og SFO

Nå kan hele klasser og barnehageavdelinger komme sammen igjen. Smittesituasjonen endres fra rødt nivå til gult nivå, men avstand og håndvask er fremdeles viktige tiltak.

29.05.2020

Støtt oppropet mot datahandelsavtalen

Fagforbundet støtter Attac og Handelskampanjens opprop mot datahandelsavtalen som for tiden framforhandles i hemmelighet mellom utvalgte land og de store teknologiselskapene. Skriv under du også!

28.05.2020

Regjeringen varsler tiltak mot lønnstyveri og adopterer begrepet

‒ Lønnstyveri er lovbrudd, og språk er makt. Ta ordet i bruk, oppfordret Fagforbundets ekspert på lønnstyveri, Anne-Grethe Krogh for noen måneder siden. Nå har regjeringa gjort nettopp det.

Gratis webinar: Hva tar vi med oss av erfaringer inn i "det nye arbeidslivet"

Hva gjør avstanden, isolasjonen og videomøtene med oss? Filosof Einar Øverenget møter journalist i Fagbladet, Sidsel Hjelme, til en samtale om det gode arbeidslivet - i og etter koronatida, torsdag 28.05 klokka 18.00.

Eget hefte med koronatips fra vernetjenesten

Utvalget for arbeidsmiljø i Fagforbundet har laget en trykksak med konkrete råd til alle hovedverneombud og verneombud. Det er unntakstilstand på så mange måter i koronasituasjonen. Utvalget betegner det som den største omstillinga på kort tid i arbeidslivet noen gang.

26.05.2020

Fagforbundets prioriteringer for lønnsoppgjøret står ved lag

– Hovedoppgjøret 2020 er utsatt til høsten, det er ikke på noen måte avlyst. Selv om Norge er i en helt spesiell situasjon, så ligger prioriteringene som ble gjort gjennom tariffkonferanser og debatt fast, sier daglig leder i LO Kommune, Pål Skarsbak.

20.05.2020

Ny sjanse til å få med seg Åge-konsert

Lørdag 23. mai kl. 20.00 får alle en ny sjanse til å oppleve konsert med Åge Aleksandersen. Denne gangen med hele Sambandet, hans eget band!

20.05.2020

Koronaen setter kommunejobber i fare

Koronaen er i ferd med å spre seg til kommunebudsjettene. 30 prosent av landets kommuner har vurdert å permittere ansatte under koronakrisa, skriver Klassekampen.

18.05.2020