Søk etter nyheter

Fagforbundet: – Krever ansatte inn i kriseledelsen

Fagforbundet krever at de ansatte blir representert i kriseledelsene ved sykehusene. Helseministeren la i sin årlige sykehustale vekt på hvor viktig samarbeidet med de ansatte ved sykehusene har vært under koronakrisa. – Krisa har vist styrken ved den norske modellen, sier nestleder i Fagforbundet, Sissel M. Skoghaug.

14.01.2021

Fagforbundet ønsker en Ap-ledet, rødgrønn regjering

Fagforbundet har fått flere reaksjoner fra medlemmer og tillitsvalgte, etter at lederen av Fagforbundet i Rogaland uttalte seg om valget, regjeringsspørsmålet og hvem som skal være statsminister etter valget i NRK Dagsrevyen.

NHO-streiken i private omsorgsbedrifter: ­– Fagforbundet har vært ansvarlige

Tidligere denne uken gikk virksomhetslederen i Frelsesarmeens barnehager ut og sa at de er sterkt kritiske til at Fagforbundet «velger å bruke barnehager som lønnskamparena under en pandemi». Forhandlingsleder Anne Green Nilsen i Fagforbundet mener kritikken bommer. – Vi har vært ansvarlige, understreker hun.

Enighet i kultursektoren

Partene har kommet til enighet i kultursektoren. – Med tanke på situasjonen er vi fornøyde med resultatet i dette spesielle hovedoppgjøret, sier fagforeningsleder i Fagforbundet Teater og Scene, Mari Røsjø.

13.01.2021

Streiken i private omsorgsbedrifter og barnehager utvides

Fagforbundet og FO utvider streiken mot NHO. Fra torsdag 14. januar er ytterligere 37 medlemmer av Fagforbundet og 6 fra FO tatt ut. Totalt vil da 80 LO-medlemmer være i streik.

13.01.2021

Elise ble kåret til årets renholder 2020

Av kollegaer beskrives hun som blid, hardtarbeidende og engasjert. Det var en overrasket og glad renholder ved Sykehuset Kalnes i Viken, Elise Mutch Strøm, som fikk vite at hun er valgt ut som årets renholder.

12.01.2021

Streiken i kirken er avblåst – partene har kommet til enighet

Det er en seier for kirkens framtid at ansatte ble enige med arbeidsgiver! Enigheten i oppgjøret for kirkelig ansatte kom etter en månedslang streik. Dette er klart etter at partene sa ja til riksmeklerens skisse til løsning. En historisk seier i en historisk konflikt, sier arbeidstakerorganisasjonene.

11.01.2021

Streik i private omsorgsbedrifter

Det er streik i private omsorgsvirksomheter og en rekke andre bedrifter. Dette er klart etter at riksmekleren måtte konstatere at det ikke var mulig å få fram en enighet mellom partene i dette området natt til lørdag 9.1.Dermed er det streik fra arbeidstidas begynnelse lørdag morgen.

08.01.2021

Fagforbundet bevilger 200 000 kroner til Norsk Folkehjelps førstehjelp og redningstjeneste

Koronapandemien har redusert inntektsmulighetene til Norsk Folkehjelps frivillighetsarbeid betydelig. Skredet på Ask i Gjerdrum kommune i romjulen er en påminnelse om hvor viktig den frivillige aktiviteten innenfor norsk redningstjeneste er.

07.01.2021

7 av 10 kommuner melder om kutt i velferdstjenestene

71 prosent av ordførerne og rådmennene opplyser at helse- og omsorgsektoren kan få eller får reduserte rammer, og like mange melder om kutt i SFO og skole. Nesten 3 av 4 kommuner har vurdert, planlagt eller gjennomført reduksjon i kommunale tjenester og 24 prosent har vurdert oppsigelser. – Det er skremmende, sier lederen i Fagforbundet.

06.01.2021