Søk etter nyheter

Talltriks om velferdsmiks

Fagforbundets leder går hardt ut mot Norlandias kommunikasjonssjef i dagens VG. – Kommunene sparer ikke så mye som en femøring på private barnehager, sammenliknet med de kommunale. Men, andre spiser av fatet.

03.07.2019

Lønnsoppgjøret i havn for tannhelsesekretærene

Fagforbundet har kommet til enighet med Virke og Den norske tannlegeforening om mellomoppgjøret for tannhelsesekretærer og assistenter. Tilleggene er på nivå med resultatet i kommunesektoren.

26.06.2019

Enighet i lønnsoppgjøret for kirkelige virksomheter

Etter noen dagers ekstra pause i forhandlingene, ble det til slutt løsning i mellomoppgjøret med Arbeidsgiverorganisasjon for kirkelige virksomheter (KA). Avtalen kom på plass i Kirkens Hus i Oslo 26. juni. Se tilleggene.

25.06.2019

De rødgrønne partiene fortsetter kampen for pensjon fra første krone

Både partileder i Arbeiderpartiet, Jonas Gahr Støre og SV-leder Audun Lysbakken lover å fortsette kampen i Stortinget for pensjon fra første krone for alle. Det samme gjør Senterpartiet og Rødt.

Sykehusstreiken har vært en solidaritetsstreik

– I skuffelsen over tvungen lønnsnemnd er det viktig for meg og politisk ledelse å sende et stort takk for det arbeidet som er gjort for å gjennomføre denne streiken, sier nestleder Sissel M.Skoghaug. Fagforbundet har vist styrke og stått solidarisk og samla i streiken og vi går samla ut med visshet om at vi skal kjempe videre.

23.06.2019

Regjeringen bruker tvungen lønnsnemnd – sykehusstreiken slutt

– Vi er overraska, skuffa og sinte over at regjeringa stopper sykehusstreiken med tvungen lønnsnemnd. Det er sterkt provoserende at høyreregjeringa griper inn i streikeretten og hindrer en kamp vi fører for noen av dem med de dårligste vilkårene i norsk arbeidsliv. Regjeringa undergraver nå streikeretten og svekker dermed også den norske modellen og samarbeidet i arbeidslivet.

23.06.2019

Enighet med Virke om oppgjøret i helse, utdanning og kultur

Fagforbundet ble torsdag kveld enig med arbeidsgiverorganisasjonen Virke om seks av syv overenskomster innen helse, utdanning og kultur (HUK). – Vi har fått til et resultat lik det som er oppnådd i sammenlignbare områder, sier Fagforbundets forhandlingsleder Anne Green Nilsen.

20.06.2019

Full samling om sykehusstreiken

Det var sterk samling om sjukehusstreiken da landsstyret i Fagforbundet hadde streikemarkering på Kongsberg. Sjølv sjukehusdirektøren møtte opp og klappa for Mette Nords streikeappell.

Sykehusstreiken trappes opp mandag

De streikende forbundene i LO og YS som streiker for pensjon fra første krone i sykehusene, har varslet at streiken trappes opp mandag. Totalt er dermed 812 medlemmer i de aktuelle forbundene i konflikt.

– Det holder ikke å forby natt-transport av eldre

Tillitsvalgt ved Fagforbundet Sykehuset Østfold, Marius Bjørndalen, mener Bent Høie ved å beordre stopp i natt-transport av eldre ikke tar inn over seg det grunnleggende spørsmålet om hvorfor situasjonen har oppstått.