Søk etter nyheter

Mette Nord drømmer om Soria Moria 3

Fagforbundets leder Mette Nord mener arbeidet med å bygge en ny rødgrønn regjeringsplattform må starte nå.

– Kommunene er blitt en gullgruve for internasjonale spekulanter

– Jeg er overrasket over hvor mye norske kommuner bruker på å kjøpe helse- og velferdstjenester. Tallene viser at internasjonale spekulanter har fått et stadig sterkere grep om vår felles velferd, sier Fagforbundets leder Mette Nord.

07.11.2018

Fagforbundet frykter 12-timersvakter går på helsa løs

Sykepleiere som er på jobb halve døgnet, kan ende opp med å bli utbrente, advarer Fagforbundet. Men ordningen får støtte fra forsker.

06.11.2018

Slik håndterer du vold og aggresjon på jobb

Mange av Fagforbundets medlemmer innenfor helse og sosial må jevnlig håndtere utagerende pasienter. De frammøtte på Samspillkonferansen i Bodø får råd fra ekspert på fagfeltet.

Det lønner seg for kommunene å gjøre jobben sjøl

En ny forskningsrapport, "Kommersialisering av fellesgodene", slår fast at det lønner seg for kommunene å drive helse- og omsorgstjenestene sine sjøl, framfor å sette dem ut på anbud.

Derfor trenger vi samspill i helsevesenet

Samspill er helt nødvendig for å løse oppgavene våre på jobb, understreker hjelpepleier og sykepleier Iren Mari Luther til Samspillkonferansen i Bodø.

Gratulerer! Silje, Emma Sofie og Lasse er Norges beste i yrket sitt

Silje Kjærnli fra Oslo ble nettopp kåret til Norges beste helsefagarbeider i Yrkes-NM. Emma Sofie Vik og Lasse Juliussen fra Trøndelag ble gullvinnere i barne- og ungdomsarbeiderfaget.

25.10.2018

Yrkes-NM i bilder: Vi gir deg yrkesstolthet

Det er andre konkurransedag på Hellerudsletta. Busslast på busslast med ungdom møter Fagforbundets fremste representanter for yrkene sine.

24.10.2018

FN-dagen: Anstendig arbeid er en menneskerett

Den 24. oktober markeres FN-dagen over hele verden. Fagforbundet løfter fram mål 8 av de 17 bærekraftsmålene som alle medlemslandene vedtok i 2015: Anstendig arbeid og økonomisk vekst.

24.10.2018

Regjeringas forslag til oppgaver for nye regioner forsvarer ikke tvangssammenslåing

Hensikten med større regioner faller bort dersom det ikke blir overført oppgaver av betydning. Det legger ikke stortingsmeldingen om regionreformen opp til, mener Fagforbundet.