Søk etter nyheter

Sterk støtte i befolkningen til Aleris-saksøkerne før dommen faller

En fersk Sentio-undersøkelse viser at åtte av ti mener de som jobber i privat omsorg bør være ansatt, ikke innleid. – Jeg er virkelig glad over at omsorgsarbeiderne som har gått til rettssak mot Stendi/Aleris har så massiv støtte i folket, sier Mette Nord, leder i Fagforbundet.

19.08.2019

Nå har Fagforbundet 370 000 medlemmer

– Vi går mot strømmen og vokser hele veien, som det eneste forbundet. Det er fordi folk tror på politikken vår og de stoler på at vi tar kampen, enten det gjelder streik for pensjon fra første krone, forhandlinger, heltid eller privatisering, sier nestleder i Fagforbundet, Odd Haldgeir Larsen.

Søksmålene hoper seg opp

VOKSER: Dommen i Aleris-saken er rett rundt hjørnet. Samtidig har det kommet tre andre massesøksmål mot omsorgsgiganten Stendi (tidl. Aleris) skriver Klassekampen.

13.08.2019

Lagde en liten praktisk revolusjon for hverdagen til pleiepersonell

Når du har bakgrunn fra IT og jobber som sykepleier, er det mange systemer du kan irritere deg over i arbeidshverdagen. Tillitsvalgt i Fagforbundet, Eskild Hustvedt, valgte å gjøre noe med det. Han har laget verktøyet pleiar.no, for Fagforbundets medlemmer i pleiesektoren.

13.08.2019

Sykepleierforbundet og Delta på lag med Fagforbundet mot deltidskrisa (vg.no)

De tre forbundene snakker regjeringen midt imot og mener det er en krise at to av tre som jobber i helsevesenet i Kommune-Norge er deltidsansatte.

Deltidskrisa: Se Mette Nord i Politisk kvarter på NRK TV

– Vi kaller det en deltidskrise fordi 70 prosent av de som jobber med pleie og omsorg i kommunene jobber deltid, og 70 prosent av stillingene som lyses ut er deltid. Det er krise, sa Mette Nord.

08.08.2019

Flertallet vil ha gratis skole­fritids­ordning

– Vi vil ha klasseskillene ut av skolen, og derfor må skolefritidsordninga bli gratis, sier Fagforbundets leder Mette Nord til Dagsavisen.

07.08.2019

Deltidskrisa er høyst reell, mener Fagforbundet

– Ja, vi har en deltidskrise, sier Fagforbundets leder, Mette Nord, til Dagsavisen. Hun reagerer på at Høyre avfeier at det er en krise. Tallene over taler sin tydelige tale, mener hun.

06.08.2019

De nye karakterkravene gjør det unødvendig vanskelig for helsefagarbeiderne

At det nå blir vanskeligere for mange fagarbeidere å bygge videre på sin egen kompetanse, betyr at vi ikke anerkjenner fagarbeiderutdanninga, skriver Iren Mari Luther, leder i Yrkesseksjon helse og sosial i Fagforbundet i et innlegg i Sykepleien.

02.08.2019

Svekket luftambulansetjeneste et svik mot Finnmark

Finnmarkinger, trøndere og bergensere - alle har vi krav på likeverdige helsetjenester. Vi som bor helt nord i Norge blør fortsatt like fort som resten av landet.

24.07.2019