Søk etter nyheter

Trapper opp sykehusstreiken

Både LO og YS trapper opp sykehusstreiken fra tirsdag 11. juni. LO tar ut medlemmer fra Fagforbundet, Fellesorganisasjonen og Creo. LO-forbundene tar ut ytterligere 126 medlemmer, dermed er i alt 426 LO-medlemmer ute i konflikt. YS har tatt ut tilsammen 240 medlemmer i streik, fra Delta og Parat. YS' opptrapping er på 51 medlemmer.

06.06.2019

Møt fire tillitsvalgte som ble streikeledere over natta

De har stått i sykehusstreiken, døgnet rundt, i en drøy uke nå. Felles for de fire streikelederne i Bergen, Kristiansand, Oslo og Trondheim er dette: Det er første gang de leder en streik!

05.06.2019

Massiv støtte til streikende i sykehusene

Sterk motivasjon og god stemning har preget de første døgnene av sykehusstreiken. Støtteerklæringene strømmer inn både lokalt og nasjonalt, og styrker kampen om pensjon fra første krone.

04.06.2019

Full samling om sykehusstreiken

Det var sterk samling om sjukehusstreiken da landsstyret i Fagforbundet hadde streikemarkering på Kongsberg. Sjølv sjukehusdirektøren møtte opp og klappa for Mette Nords streikeappell.

Sykehusstreiken trappes opp mandag

De streikende forbundene i LO og YS som streiker for pensjon fra første krone i sykehusene, har varslet at streiken trappes opp mandag. Totalt er dermed 812 medlemmer i de aktuelle forbundene i konflikt.

– Det holder ikke å forby natt-transport av eldre

Tillitsvalgt ved Fagforbundet Sykehuset Østfold, Marius Bjørndalen, mener Bent Høie ved å beordre stopp i natt-transport av eldre ikke tar inn over seg det grunnleggende spørsmålet om hvorfor situasjonen har oppstått.

Sykehusstreiken: Ni av ti er enige i kravet om pensjon for deltidsansatte

91 prosent støtter kravet om at deltidsansatte ved sykehusene skal få pensjon, viser ny meningsmåling. – Dette gir oss ekstra styrke, sier streikelederen ved Oslo Universitetssykehus.

12.06.2019

Sykehusdirektørene har gullpensjon – unner ikke ansatte pensjon fra første krone

Sykehusdirektørene får 790 000 kroner i pensjon. Minst. Hvorfor unner de ikke de ansatte pensjon for all jobben de gjør i løpet av arbeidslivet?

Streiken ved sykehusene fortsetter

Det ble tirsdag kveld avholdt frivillig mekling mellom partene i sykehuskonflikten, etter initiativ fra riksmekleren. Denne meklingen førte ikke fram og dermed fortsetter sykehusstreiken.

Sykehusstreiken: Rammet av urettferdige pensjonsregler

Dag Kåre Osvoll risikerer å tape nær 200 000 i pensjon, skriver Dagbladet. Han er en av flere tusen sykehusansatte i lave stillinger under 20 prosent, som får ikke pensjonsopptjening.