Søk etter nyheter

Et soleklart flertall vil at staten skal overta luftambulanse­tjenesten

71 prosent av de spurte mener at staten bør overta driften av luftambulansetjenesten. Det viser en meningsmåling Sentio har utført på oppdrag fra Fagforbundet. Bare 15 prosent vil ha drift etter anbudsutsettelse.

16.01.2020

Fagforbundet vil ha et grønnere LO-program

I utkastet til nytt program for LO står det både strenge klimamål og en offensiv utbygging av olje- og gassvirksomheten. Er fagbevegelsen i en oljespagat? – Klima er høyere på dagsorden, og olje og gass er elefanten i rommet, sier Mette Nord til Klassekampen.

15.01.2020

Uakseptabelt at sykehusene og pasientene må betale for krisa i luftambulansetjenesten

Fagforbundet reagerer kraftig på at det nå er sykehusene, og dermed pasientene, som må betale for krisa i luftambulansetjenesten. Dette kom fram på dagens foretaksmøte for de fire helseforetakene. – En komplett skandale, sier Mette Nord.

03.01.2020

Krever at staten tar ansvar for luftambulansen

Fagforbundet krever sammen med Legeforeningen, Sykepleierforbundet og Flyverforbundet at staten overtar driften av luftambulansen.

03.01.2020

God jul med Fagforbundets høydepunkter i 2019!

Fagforbundet ønsker alle en riktig god jul! Her kan du se noen av høydepunktene fra 2019.

19.12.2019

Pensjonister kan jobbe på sykehus uten konsekvenser for pensjonen

Streiken i sykehusene tidligere i år og rikslønnsnemndas kjennelse i november ga full seier med pensjon fra første krone. Ulempen var at det ble vanskelig å jobbe og ta ut pensjon samtidig. Nå har partene i helsesektoren kommet fram til en ordning som gjør dette mulig.

18.12.2019

Full seier for omsorgsarbeidere i tingretten: Baos dømt til å etterbetale millioner

Sju medlemmer av Fagforbundet har vunnet over velferdsselskapet Baos AS i en dom fra 16. desember 2019 i Drammen tingrett. Omsorgsarbeiderne har vunnet fram på alle punkter. Baos er dømt til å etterbetale dem flere millioner kroner.

18.12.2019

Forlenger hovedavtalen i kirkelig sektor

Hovedavtalen for kirkelig sektor videreføres for to nye år, uten endringer. Dette ble resultatet da arbeidstakerorganisasjonene og Kirkens arbeidsgiverforening forsøkte å forhandle fram en ny avtale.

17.12.2019

Stortinget vedtok å legge ned de kommunale kemnerkontorene

Stortinget vedtok 13. desember å legge ned de 227 kommunale kemnerkontorene, og overføre skatteoppkrevingen til Skatteetaten fra 1. juni 2020. – Regjeringa fortsetter den systematiske nedbygginga av viktige institusjoner i distriktene, sier Fagforbundets Trond Finstad.

13.12.2019

Tillitsvalgte sikrer gode digitale resultater

Du trenger ikke være IKT-medarbeider for å bidra når kommunen din vil digitalisere. Du trenger bare være en god tillitsvalgt. Her er sjekklista du trenger!

13.12.2019