Solsikker til fryd og glede

Barnebyens første solsikkekonkurranse er over og vi kan konstatere at det har blitt dyrket solsikker i hager over det ganske land. Takk til alle som har sendt inn bilder.

13.10.2021

Fagforbundet: Store forventninger til rødgrønne statsråder

Mette Nord er positiv til sammensetningen av den nye rødgrønne regjeringen. – Dette blir et kvinnesterkt lag som kan forandre hverdagen til Fagforbundets medlemmer, sier Mette Nord.

14.10.2021

Fagforbundet om regjeringsplattformen: Kjempeløft for arbeidsfolk

Stans i privatiseringen, styrking av velferden og lovfesting av retten til heltid er blant Fagforbundets viktigste seire i den rødgrønne regjeringsplattformen, mener Mette Nord.

13.10.2021

Tre fortellinger om kommunalt trepartssamarbeid

Hva gjør du som tillitsvalgt eller leder når sykefraværet bikker 20 prosent og arbeidsmiljøet lider? Hva gjør du hvis ordføreren tenker på konkurranseutsetting fordi sykehjemslegen vurderer stenging av deler av sykehjemmet? Hvordan håndterer du som fersk tillitsvalgt utfordringer som startet lenge før din tid? Fagforbundet har laget film fra tre arbeidssteder som løste utfordringene ved hjelp av trepartssamarbeid.

06.10.2021

Streikende kulturarbeidere ble flydd hjem fra Antwerpen på sin første streikedag

Det er ikke hverdagskost at en Fagforbundet-streik strekker seg ut i Europa, men det gjorde kulturstreiken da store deler av teamet rundt en Carte Blanche-forestilling ble tatt ut i streik på premieredagen i Antwerpen 1. oktober. Danseforestillingen har flere spillesteder i Europa.

01.10.2021

Fagforbundet er skuffet over bruddet i regjeringssonderingene

Fagforbundet er skuffet over bruddet i regjeringssonderingene. Vår drømmeregjering er en rødgrønn flertallsregjering og vi mener fortsatt at en slik regjering best vil ivareta våre medlemmers interesser.

29.09.2021

Private barnehager og finansiering: PBL med usanne påstander om Storberget-utvalget

- PBL går hardt til verks for å svekke tilliten til Storberget-utvalget. Vi ser bruk av usanne påstander, mens sannheten er at vi alle enige om at det fortsatt skal finnes et mangfold av private og offentlige barnehager, skriver Fagforbundets leder, Mette Nord og Utdanningsforbundets leder, Steffen Handal, i Fagbladet.

27.09.2021

Fagforbundets ni krav til ny regjering

Fagforbundet forlanger en rødgrønn flertallsregjering, og stiller tøffe politiske krav til både regjeringsplattformen og høstens statsbudsjett. – Våre medlemmer forventer tydelige endringer i Norge, sier Mette Nord. Her er de ni kravene Fagforbundet stiller.

23.09.2021

Kulturstreiken: Klart vi veit hva vi driver med

– Vi veit hva vi driver med. Vi ville aldri kjempet for en dårligere tjenestepensjon enn den vi allerede har. Påstandene fra arbeidsgiverne faller på sin egen urimelighet, sier Fagforbundets pensjonsekspert, Steinar Fuglevaag.

16.09.2021

Bli kjent med noen av Fagforbundets kandidater til valget

Fagforbundet har flere medlemmer over hele landet som stiller høyt på lister til stortingsvalget. Her kan du bli litt bedre kjent med noen av dem.

11.08.2021

Fagprat: Hva skal du stemme? For deg som ikke har bestemt deg helt

Jobber du i helse- og sosialyrker, og har ikke bestemt deg for hva du skal stemme enda? Hør Iren Luther, leder for Yrkesseksjon helse og sosial i Fagforbundet, i samtale med Anne-Mari Samskott, og få noen tips om hvilke temaer du bør være opptatt av.

09.09.2021

Barnehageseier for Fagforbundet

Fredag 3. september ble en helt ny tariffavtale for ansatte i barnehager skrevet under med NHO. - Det er en seier for de ansatte og for Fagforbundet. Nå får de endelig lønn på linje med andre barnehager, jubler arbeidsutvalgsmedlem i Fagforbundet, Anne Green Nilsen.

03.09.2021

Jubel i Arendal: Nå får ambulansepersonell betalt for hele nattevakta

Tidligere ble de ansatte på ambulansestasjonen i Arendal betalt for kun 20 minutter av hver time for nattarbeid, altså passiv tid. Fagforbundet krevde betalt for alle nattas timer og minutter – og fikk gjennomslag.

26.08.2021

Sanker stemmer nattestid i Drammen

Klokka er tre mandag morgenen på parkeringsplassen til Vy buss i Drammen. Bussene gjøres klar til ny arbeidsdag. Midt mellom bussene dukker det opp en litt mindre bil, Fagforbundet Vikens valgkampbobil.

24.08.2021

Villig til å streike for rettferdig pensjon i kultursektoren

Spenninga er til å ta og føle på rett før meklinga i kultursektoren er i gang, 2. september. Slaget står om en rettferdig pensjon - og Fagforbundet Teater og Scene tar kampen - helt til en eventuell streik, hvis de må.

02.09.2021

Sammen for heltid

Fagforbundet, KS, Delta, Fellesorganisasjonen og Norsk Sykepleierforbund har forsterket heltidserklæringen som for første gang ble underskrevet i 2013, og som har blitt fornyet to ganger i etterkant. Under Arendalsuka ble den nye erklæringen signert, og partene står side om side i kampen for flere hele faste stillinger og utvikle en heltidskultur i Kommune-Norge.

20.08.2021

Skuffet over nemnd-avgjørelse for private omsorgsbedrifter

Rikslønnsnemnda har avgjort hvordan lønnsoppgjøret blir for ansatte i private omsorgsbedrifter og barnehager i NHO 453. Fagforbundet fikk ikke gjennomslag for sine krav.

27.08.2021

Ta vare på demokratiet – bruk din forhåndsstemme!

Nestlederne i Fagforbundet, Sissel Skoghaug og Odd Haldgeir Larsen, er tidlig ute med å stemme i år. Hva de stemte på er kanskje ingen overraskelse.

19.08.2021

Deltidskrisa – en av våre viktigste valgkampsaker

Denne uka lanserte Fagforbundet en bred kampanje mot deltidskrisa. Jobben for hele faste stillinger er jobb nummer én, og derfor en av hovedsakene våre i valgkampen.

12.08.2021

ABC Deltid – Fagforbundet Ung lanserer en guide fra A til Å

Nyvalgt leder av Fagforbundet Ung, Victoria De Oliveira, ønsker seg en heltidsreform og fikk med seg Jonas Gahr Støre til Utøya for å lansere kampanjen ABC Deltid. – Å jobbe for heltid er en hovedsak for Arbeiderpartiet, lover Støre.

12.08.2021