Arkiv for artikler til «Nyheter fra spekterområdet»


Godt resultat i sykehusoppgjøret

Fagforbundet er fornøyd med at oppgjøret har en klar prioritering av alle fagarbeiderne. I tillegg styrkes arbeidet med å få til flere heltidsstillinger på sykehusene betraktelig. Lønnsutviklingen på 1,7 prosent ivaretar en reallønnsvekst for alle yrkesgrupper i helseforetakene.

27.10.2020

Lønnsoppgjøret for sykehusene i gang

Det store tariffoppgjøret for landets sykehus, for medlemmer i avtaleområde Spekter helse, startet opp i dag klokka ti. Forhandlingsdelegasjonen til Fagforbundet er opptatt av at dette er et oppgjør for mange grupper ansatte.

26.10.2020

Knapt ja-flertall i bussoppgjøret

Medlemmene fra fire forbund har stemt over årets lønnsoppgjør i bussbransjen. Flertallet stemte ja, men med knappest mulig margin.

23.10.2020

Spekter løper fra løftene. Stor streikefare i kultursektoren.

– Spekter har med sin opptreden vist null vilje til å lage en varig pensjonsløsning for ansatte i kultursektoren, sier Nora Hagen, Fagforbundets forhandlingsleder.

21.10.2020

Busstreiken er over

Stolte bussjåfører har møtt reisende med streikevester i halvannen uke. Etter en ny meklingsnatt kom partene i dag tidlig fram til et anbefalt forslag. Streiken er slutt.

01.10.2020

  Bussmeklingen gjenopptas onsdag

Riksmekleren frykter koronasmitte. Nå kaller han inn sjåførene og arbeidsgiverne til møte, melder frifagbevegelse.no

29.09.2020

Nå streiker bussjåfører landet rundt

Busstreiken har snart pågått i en uke. I dag er streiken utvidet til store deler av landet.

26.09.2020

Bussjåfør fra Drammen sto klar med streikevesten

Søndag morgen gikk bussbransjen ut i streik. Steinar Wangen var en av mange som var klar for innsats - rak i ryggen og med streikevesten på.

24.09.2020

Fire gode grunner til å fortsette busstreiken

Bussjåførene krever ei lønn å leve av jobb og en jobb de kan leve med. Det skal være en jobb de kan kombinere med familieliv - og en jobb der vi passasjerer blir fraktet trygt fra holdeplass til holdeplass.

23.09.2020

Støtteerklæringer til busstreiken ruller inn

- Vi har ikke streika på 22 år, og vi streiker ikke for småting, sier tillitsvalgt i Fagforbundet Oslo Sporveiers Arbeiderforening, Marit Sauge, når AUF kommer på besøk.

23.09.2020