Nå streiker bussjåfører landet rundt

Illustrasjonsbilde buss (Foto: Fagforbundet)

Busstreiken har snart pågått i en uke. I dag er streiken utvidet til store deler av landet.

26.09.2020 av Informasjonsavdelingen

Fagforbundets tillitsvalgte er trygge på at de vinner fram for sine rettferdige krav. Det meldes om stor streikevilje i alle fylker der bussene står. Fram til lørdag morgen var det streik i Oslo og i Viken. Nå er den utvidet til også å gjelde Finnmark, Rogaland, Trøndelag og Vestland.

Du kan ikke gå glipp av dem. De står der med streikevesten på for å minne oss på at bussjåførene fortjener bedre lønns- og arbeidsforhold. Arbeidsgiver NHO Transport står enn så lenge steilt på sitt - og mener at bussene bør kjøres av folk som tjener godt under industriarbeiderlønn og folk som må tåle å bruke fritida si på jobb i stedet for å være med familien.

No er 8500 sjåførar i streik – nye fylke ramma (nrk.no 26.09)

Nå streiker 8300 bussjåfører (frifagbevegelse.no 26.09)

Busstreiken nådde laurdag også Vestland. Her streikar bussjåførane Bjarne Johan og Hallgeir: – Viktig å bygga opp betre kår for dei som kjem etter oss (Kvinnheringen 26.09)