Arkiv for artikler til «Aktuelt»


Klart ja-flertall i lønnsoppgjøret i private barnehager (PBL)

Et klart flertall på 69 prosent stemte ja til lønnsoppgjøret i private barnehager. Også medlemmene i Delta sa ja, mens Utdanningsforbundets medlemmer stemte nei og må belage seg på mekling.

30.10.2020

Enighet i lønnsoppgjøret i private barnehager (PBL)

Fagforbundet og Private Barnehagers Landsforbund (PBL) ble 5. oktober enige om en ny tariffavtale. Fagforbundet er fornøyd med at arbeidstagere som etter avtale med arbeidsgiver tar relevant fagbrev i løpet av tilsettingsperioden, skal lønnes som fagarbeider.

05.10.2020

Lønnsforhandlingene er i gang i private barnehager (PBL)

Partene i PBL-oppgjøret forhandler 5. oktober årets lønnsoppgjør. I tillegg til økonomiske krav, krever Fagforbundet økt satsing på helsefremmende og forebyggende arbeidsmiljø.

05.10.2020

Sier nei til permitteringer i private barnehager

I en felles erklæring har arbeidstakerorganisasjonene og Private barnehagers landsforbund (PBL) blitt enige om at de ikke skal ha permitteringer i barnehagene som er medlemmer av PBL, dette er det store flertallet av de private barnehagene.

26.03.2020

Ny lønn og ny, god pensjonsløsning i PBL-barnehagene

Fem år med dragkamp om pensjon for ansatte i PBL-barnehagene er over. I mellomoppgjøret ble Fagforbundet enig med PBL om en pensjonsordning der prinsippene Fagforbundet har kjempet for, er med.

26.08.2019

Pensjon - mest spennende i mellomoppgjøret i private barnehager

Mandag formiddag begynte årets mellomoppgjør i PBL (Private barnehagers landsforbund. Partene skal forhandle fram ny lønn, men mest spenning knytter det seg likevel til en ny pensjonsordning.

26.08.2019

Forhandlingene i lønnsoppgjøret i PBL er utsatt til 26. august

Partene trenger mer tid til å forberede en varig avtale om pensjon. Fagforbundet, forhandler med PBL sammen med Utdanningsforbundet og Delta.

23.05.2019

Enighet i private barnehager (PBL)

Partene i tariffoppgjøret for PBL, Private Barnehagers Landsforbund, har kommet til enighet om en ny tariffavtale.

10.09.2018

Lønnsoppgjøret for private barnehager (PBL) i gang igjen

Etter en pause er forhandlingene mellom arbeidstaker­organisasjonene og Private Barnehagers Landsforbund (PBL) i gang igjen i dag.

10.09.2018

Enighet i lønns­oppgjøret for private barnehager (PBL)

Fagforbundet kom til enighet med PBL tirsdag 23.mai, og er fornøyde med et resultat innenfor samme ramme som i kommunal sektor.

23.05.2017