Arkiv for artikler til «Aktuelt om koronaviruset»


Sier nei til permitteringer i private barnehager

I en felles erklæring har arbeidstakerorganisasjonene og Private barnehagers landsforbund (PBL) blitt enige om at de ikke skal ha permitteringer i barnehagene som er medlemmer av PBL, dette er det store flertallet av de private barnehagene.

26.03.2020

Del et bilde av din nye arbeidshverdag!

Dette er en utfordring til deg som er medlem eller tillitsvalgt i Fagforbundet. Vis oss hvordan du har det på jobb akkurat nå!

26.03.2020

Innlegg fra en frilanser: Vi er alle enige om at kulturen er verdt å kjempe for, men er vi villige til å betale for det?

Livet som kulturarbeider består som oftest i å halse etter neste oppdrag, gjøre seg så smidig og fleksibel som mulig og nesten alltid ligge etter med regninger. Les filmfotograf Signe Pahle sine tanker om den alvorlige situasjonen kultur-Norge står i.

26.03.2020

Til studenter ved helsefaglige studieretninger

Det er usikre tider for mange. Mange av våre studentmedlemmer ved helse- og sosialfaglige studieretninger kontakter oss nå med spørsmål om praksis, personlig økonomi og så videre. Her finner dere svar på en del. Vi vil oppdatere fortløpende.

26.03.2020

Innlegg fra en frilanser: No income and no perspective of work

My name is Wiktor, I’m a 28 year old immigrant from Poland and I’ve worked as a scene technician for about a year. Before the outbreak I was mostly freelancing, which for me was the only way to get work as a stagehand or rigger.

25.03.2020

Rent som normalt på sterilavdelingen

Sobia Khan (38) er hjelpepleier og jobber på instrumentenheten på sterilavdelingen på Rikshospitalet i Oslo. Foreløpig er det få endringer i hennes arbeidshverdag. Men hun og kollegene er i beredskap. Det kan jo hende at hennes kompetanse kan brukes et annet sted i disse krisetider.

24.03.2020

Corona-information in English: Questions and answers about layoffs, quarantine and notices

Here are some frequently asked questions and answers about just cause for layoffs, quarantine and notices due to the covid-19 crisis.

24.03.2020

Fagforbundet Ung krever at studentene får fullføre utdannelsen sin og kompensert for bortfall av inntekt

Det er usikre tider for mange, også studentene. – Mange av våre studentmedlemmer kontakter oss nå med spørsmål om hva som skjer med praksis, personlig økonomi og lignende. Både jeg, studentkontakter i regionene og ungdomstillitsvalgte snakker med mange frustrerte studenter, sier nestleder og studentansvarlig i Fagforbundet Ung, Victoria De Oliveira.

24.03.2020

Fagforbundets barneby forberedt på korona

Fagforbundets SOS-barneby i Angola innfører i likhet med barnebyer over hele verden smitteforebyggende tiltak. De følger rådene fra WHO og lokale myndigheter. Nasjonaldirektør for SOS barnebyer i Angola, Afonso Castro er bekymret for barna.

24.03.2020

Avtale for å unngå permitteringer i Posten Norge

Fagforbundet og Posten Norge har inngått en avtale om at medarbeidere kan leies ut mellom selskapene i Posten Norge. Utfordringen til Posten er at deler av virksomheten opplever dramatisk nedgang, mens andre deler opplever økt etterspørsel. Hensikten er å sørge for at medarbeiderne blir brukt der behovet er størst, og at vi dermed unngår permitteringer.

23.03.2020