Arkiv for artikler til «Aktuelt om koronaviruset»


  Etter krisen bør samfunnet vurdere lønn og status for mange yrker på nytt

Det sier Fagforbundets leder, Mette Nord, om korona-heltene. Av Fagforbundets 395.000 medlemmer, er svært mange verken i et hjemmekontor eller i ro. De står i front i kampen mot pandemien, de pleier, og de opprettholder livsnødvendige tjenester mens landet mer eller mindre er stengt ned.

07.04.2020

Når arbeidsplassen blir en spøkelsesskole

Who you gonna call? På Forsand skole i Sandnes kommune har de Kerstin renholder, som i disse dager føler seg som en «ghostbuster». Det har hun fanga på film.

06.04.2020

Krever utvidet forsikring for koronasmittet personell

Fagforbundet krever nå at ansatte som på grunn av koronasmitte blir uføre eller i verste fall dør må forsikres bedre. Det er stor usikkerhet om dagens regler for yrkesskade dekker korona.

03.04.2020

Vil trygge ansatte i skoler og barnehager

– Fagforbundet jobber for at skoler og barnehager ikke skal åpnes før det er trygt for både voksne og barn, sier leder i yrkesseksjon kirke, kultur og oppvekst, May-Britt Sundal.

03.04.2020

Spent stemning mellom kollegaene

Tore Jan Jakobsen jobber i Posten Oslo, er tillitsvalgt og går sin vanlige rute på Majorstua i Oslo. Han forteller om en annerledes arbeidshverdag under koronakrisa. – Vi har mistet mye av det sosiale på arbeidsplassen. Vi ansatte kommer på jobb til forskjellige tidspunkt, så vi ikke er for nær hverandre. 

03.04.2020

- En barnehage uten barn blir jo bare en bygning

I Medbroen gårdsbarnehage på Stjørdal passer assistent Monika Skjerdingstad Gjøra (46) og barne- og ungdomsarbeider Siv Monica Gulaker (47) på fire barn. Vanligvis er det et yrende liv her med 77 barn, høns og kyllinger, sau og lam, en marihøne og planter som spirer.

03.04.2020

Frisørenes Fagforening tror på hjelp til mange

Fagforbundet Frisørenes fagforening synes det er en bra løsning dersom det på tirsdag blir vedtatt at frisørsalonger og andre som måtte stenge over natta får opptil 90 prosent av sine faste kostnader dekket, sier leder Vivian Jacobsen

02.04.2020

Vil åpne barnehager og skoler når det er trygt

Fagforbundet mener at skoler og barnehager bør åpnes når det er faglig forsvarlig. I et høringssvar til Helsedirektoratet skriver Fagforbundet at vi er bekymret for at stengte skoler og barnehager rammer barn som lever i hjem med sviktende omsorg.

02.04.2020

Skriv ut og del Fagforbundets takkeplakater!

Mange av våre medlemmer gjør en ekstra innsats i disse dager. De fortjener ros og takk for det de gjør. Del plakatene på Facebook og skriv ut og heng opp på oppslagstavla på jobben din.

02.04.2020

Vil at skoler og barnehager skal være åpen i påska

Leder av yrkesseksjon kirke, kultur og oppvekst, May-Britt Sundal, mener det er riktig av regjeringen å be skoler og barnehager holde åpent i påska. – Vi ser positivt på dette slik at barn blir ivaretatt på best mulig måte i denne krisesituasjonen. Barn som har foreldre i samfunnskritiske yrker må sikres et godt og trygt tilbud. Det får dem av de ansatte i barnehagene og skolene våre.

02.04.2020