Arkiv for artikler til «Aktuelt om koronaviruset»


Forbud mot arrangement med over 500 deltakere til 1. september

Regjeringen forlenger forbudet mot arrangementer med over 500 deltakere fram til 1. september. Torsdag 30. april vil kulturminister Abid Raja komme med en beslutning om arrangementer med under 500 deltakere. – Dramatisk for de seriøse bedriftene, sier leder i Fagforbundet, Mette Nord.

25.04.2020

FHI: Ikke nødvendig å vaske klær på 60 grader

Mye forvirring og usikkerhet har oppstått rundt anbefalingen barnehageansatte har fått om å vaske klærne sine på 60 grader. Vi har spurt Folkehelseinstituttet om hvorfor dette står i smittevernveilederen, og fikk som svar at det er helt trygt å vaske klærne med såpe og lunkent vann.

24.04.2020

Fagforbundet krever en koronadugnad for flyktninger

Den humanitære situasjonen i flyktningleirene i Hellas, Jordan, Libanon og Libya har i lang tid vært prekær. Fagforbundet frykter at en spredning av koronaviruset i disse leirene vil kunne føre til en humanitær katastrofe. Vår koronadugnad må derfor ikke stoppe ved våre landegrenser.

23.04.2020

«Trygg salong» når frisør og velvære åpner

Helse og sikkerhet har første prioritet når frisør og hudpleie gradvis og forsiktig åpner mandag 27. april. - Vi har hatt et tett samarbeid med bransjeorganisasjonen i NHO om denne guiden som skal gjelde i salongene, forteller Vivian Jacobsen, leder for Frisørenes fagforening i Fagforbundet.

23.04.2020

Trøst og kos er lov

SFO ved Grønnåsen skole i Bodø har hatt flere barn på plass siden skolen ble stengt. Linda Baalmann er barne- og ungdomsarbeider og plasstillitsvalgt, og hun forteller at det har gått veldig fint. – Vært greit når vi har hatt et passe antall med barn. Vi har holdt oss til retningslinjene, men vi ser jo at barna har vanskelig for å holde seg unna hverandre i leken.

22.04.2020

Frisørmedlemmer skryter av fagforeninga si

Frisørene er en av yrkesgruppene som er mest fornøyde med jobben Fagforbundet gjør under koronakrisa. Det kommer fram i en medlemsundersøkelse som Fagforbundet har gjennomført. - Det er ei god tilbakemelding å få nå når salongene så smått åpner opp igjen, sier Vivian Jacobsen, leder i Fagforbundet Frisørenes fagforening.

21.04.2020

Veileder for smittevern i skole og SFO er klar

27. april åpner skolene og SFO for 1.- 4.trinn og noen grupper yrkesfagelever. Nå er veilederne for hvordan skolene kan sikre nødvendige smitteverntiltak klare. – Forutsetter et godt samarbeid mellom partene og at alle ansatte i skole og SFO blir involvert i forberedelsene, sier Fagforbundets leder, Mette Nord.

20.04.2020

SFO-ansatte venter spent på veileder

Monica Jacobsen er avdelingsleder for SFO ved Ny-Krohnborg skole i Bergen. Hun ser fram til at veilederen for åpning av skole og SFO kommer mandag 20. april.  – Det viktigste den kan gi svar på, er hvor mange barn vi kan regne per voksen, samt retningslinjer for renhold.

17.04.2020

Portører taklet unntaktstilstanden

På et par døgn snudde koronaviruset Oslo universitetssykehus på hodet. Ole Martin Hernes er lokal tillitsvalgt for 72 portører på Ullevål. Han har 25 års erfaring som portør og har vært gjennom kriser på sykehuset før. Koronakrisa er allikevel spesiell.

17.04.2020

  Faktisk.no: 10 spørsmål og svar om gjenåpning av skoler og barnehager

Hvorfor er det bare de yngste skolebarna som får komme tilbake, hva vet vi om barn og smitte, hva er de faglige anbefalingene, hva med barn og smitte, er blant spørsmålene som blir besvart på faktisk.no.

16.04.2020