Arkiv for artikler til «Aktuelt om koronaviruset»


Koronaen setter kommunejobber i fare

Koronaen er i ferd med å spre seg til kommunebudsjettene. 30 prosent av landets kommuner har vurdert å permittere ansatte under koronakrisa, skriver Klassekampen.

18.05.2020

Få svar på spørsmål om den nye jobbhverdagen i barnehage, skole og SFO

Torsdag 14. mai kl. 17.00 – 18.00 blir det nettsending med Fagforbundet og Folkehelseinstituttet (FHI) der vi svarer på spørsmål fra Fagforbundets medlemmer og tillitsvalgte i barnehage, skole og SFO.

14.05.2020

Fagforbundet krever bedre regler for smittevern i kollektivtransporten

Vi må ha tydeligere regler for smittevern i kollektivtransporten. Det er bra det kom en veileder, men den er alt for generell og ikke tilpasset virkeligheten som medlemmene står i, mener Fagforbundet.

13.05.2020

Fagforbundet: Regjeringa svikter helsearbeiderne

– Regjeringa svikter helsearbeiderne i forslagene til krisetiltak, sier Mette Nord, leder i Fagforbundet.

12.05.2020

Skolene kan åpne for alle i løpet av neste uke

Torsdag 7. mai kom regjeringens plan for videre gjenåpning av samfunnet, åpning av skoler for alle trinn i grunnskolen og videregående og oppdaterte smittevernveiledere for barnehager og skoler. – Det er gledelig at barn og unge får komme tilbake til skolen og at det legges opp til lokal tilpasning, sier leder av Yrkesseksjon kirke, kultur og oppvekst, May-Britt Sundal.

07.05.2020

58 organisasjoner krever slutt på blokaden av Gazastripen

Fagforbundet og Norsk Folkehjelp overleverte 5. mai sammen med over 50 andre organisasjoner, et fellesopprop til Utenriksdepartementet der de ber om støtte til det palestinske folket under Covid-19-utbruddet.   – Organisasjonene krever slutt på blokaden av Gazastripen og den kollektive avstraffelsen av palestinerne, sier de i en pressemelding.

05.05.2020

Krever at Norge lager smittevernutstyr selv

Fagforbundet er sterkt bekymra for mangel av smittevernutstyr både på kort og lang sikt. Nå krever Mette Nord at regjeringa legger fram en plan om varig produksjon av utstyr og medisiner i Norge, for å sikre den nasjonale beredskapen.

04.05.2020

Vendte ryggen til deltidsbrannfolk – samfunnssikkerhet i fare

Spør kommunen du jobber for. Kanskje får du tapet ditt kompensert av dem. Dette er, litt satt på spissen, svaret regjeringen har gitt på kravet fra deltidsbrannfolk om ikke å tape på å jobbe.

30.04.2020

Enighet om veileder for ferieavvikling i kommunene

Partene er enige om at ferieavviklingen i kommunene skal skje som normalt. Det kan imidlertid være behov for å gjøre endringer i helt spesielle tilfeller. Partene er nå enige om en veileder som beskriver spørsmål vedrørende ferieavviklingen.

30.04.2020

- Regjeringen må komme med en konkret løsning for deltidsbrannfolk

- Det holder ikke å gi garantier gjennom avisoppslag. Regjeringen må presentere en løsning som sikrer at brannfolk som har blitt permitterte fra hovedjobben sin ikke taper penger når de tar på seg deltidsvakter i brann- og redning, mener Fagforbundet.

28.04.2020