Fagforbundet.no

Logg inn
A A A Presse Om Fagforbundet

Moduler

Moduler

Forsida Aktuelt arkiv

Se eldre nyheter

Offentlige tjenester skal drives for folk ikke for profitt

coverpagereclaimingpublicservices I dag, på FNs dag for offentlige tjenester, publiseres en ny rapport som viser at privatisering ikke fungerer. Tjenester drevet i offentlig regi er mer effektive, bærekraftige og demokratiske. Fagforbundet har bidratt med et eget kapittel om Norge.

Ber Riks­revisjonen granske barne­verns­midler

- Det finnes en rekke måter å ta ut skjult utbytte på, sier Mette Nord. Sammen med SV og FO ber Fagforbundet nå Riksrevisjonen undersøke om norske barnevern- og barnehagemilliarder blir misbrukt.

#Fagforbundsuka er i gang

Brønnøysund Denne uka besøker Fagforbundet medlemmer på arbeidsplasser over hele landet. Det setter medlemmene pris på!

Enighet i lønnsoppgjøret for ansatte i KA

kadelegasjonen.jpg Det er enighet i forhandlingene mellom Fagforbundet og KA - Arbeidsgiverorganisasjon for kirkelige virksomheter.

– Trist at staten sender regningen til kommunene

Mette Nord høydeportrett halvnær Mette Nord, lederen av Fagforbundet sier det er trist å se at regjeringen og kommunalministeren sender deler av regningen for sammenslåingene til kommunene. Fagforbundet mener staten bør kompensere kommunene med 700 millioner.

Personvernskandalen - Helseministeren frikjenner seg selv

bent_hie_pressebilde I et brev til Stortinget frikjenner helseministeren seg selv i skandalen som førte til at IT-arbeidere i Asia og Bulgaria fikk tilgang til 2,8 millioner pasientjournaler.

Enighet i helse-utdanning-kultur-oppgjøret

fornydeforhandlerneihuk.jpg Fagforbundet har kommet til enighet i oppgjøret med Virke helse, utdanning og kultur (HUK), og er fornøyde med et resultat på linje med kommunal og statlig sektor, samt Spekter Helse.

Støtte til streikende sykepleiere

sykepleierill Fagforbundet støtter de 20 sykepleierne som er ansatt i Kreftforeningen, og som er i streik på femte uka.

Offentlig forvaltning er ikke dyr!

illustrasjon offentlig ressursbruk Er det nå egentlig sant at Norge bruker så mye penger på offentlig sektor? En oppdatert rapport fra Fagforbundet om offentlig ressursbruk viser at det er brukt omtrent like mye hvert år de siste 25 årene.

To nye uttalelser fra landsstyret

valg_2017a5l1.jpg Fagforbundets landsstyre var samlet denne uka. De kommer med to uttalelser: om stortingsvalget og om nordområdepolitikk.