Fagforbundet.no

Logg inn
A A A Presse Om Fagforbundet

Moduler

Moduler

Forsida Aktuelt arkiv

Se eldre nyheter

Pause i forhandlingene for kirkelig ansatte

kaforhandling.jpg Partene i lønnsoppgjøret for kirkelig ansatte valgte å ta en pause i forhandlingene natt til fredag 22 juni.

Helseministeren ser problemene, men ikke løsningene

Helseminister Bent Høie snakker om framtidig mangel på kompetanse i sykehusene, men glemmer flere viktige yrkesgrupper.

Lær av helseskandalene!

illustrasjon Trude Tjensvold Fagforbundets landsstyre mener lærdommen fra helseskandalene er at helsetjenestene bør eies, finansieres og drives av det offentlige.

Lytt til folkeviljen i Finnmark!

finnmarktromskartill.jpg Fagforbundets prinsipielle tilnærming til kommune- og regionreformene er de tre «F’er»: folkeavstemning, frivillighet og fakta. Regjeringen er nå i ferd med å overkjøre disse prinsippene.

Kommunene overtar avfallshåndtering og renovasjon etter konkurs

dagbladetfaks140618renovasjon.jpg Brorparten av kommunene som ble rammet av konkursen i avfallselskapet RenoNorden har selv overtatt driften. Fagforbundets leder Mette Nord kaller det en seier i dagbladet.no.

Nei, sosionomene har ikke skylda!

Yrkesseksjonsleder Iren Luther i Fagforbundet er oppgitt over stortingsrepresentant som legger skylda på sosionomene for at kriminelle gjenger på Holmlia i Oslo har fått vokse fram.

De rødgrønne og KrF rydder i norsk arbeidsliv

oss_nr1_2018.jpg Innleie av arbeidskraft har vært brukt i mange bransjer, til sosial dumping og spare utgifter gjennom dårlige lønns- og arbeidsvilkår. Nå har et flertall på Stortinget lagd regler som gjør det vanskeligere å utnytte innleid arbeidskraft.

Ja i uravstemningen i KS og bra deltakelse

uravstemning.jpg 87 prosent av medlemmene som uravstemte, sa ja til resultatet i hovedoppgjøret i KS. Deltakelsen holder seg stabilt høy med elektronisk uravstemning.

Luftambulansen: Fagforbundet krever at Stortinget ordner opp

metteluftambulanse.jpg Fagforbundet ser alvorlig på krisen i luft­ambulanse­tjenesten. Situasjonen må løses umiddelbart.

Barnehageansatte som streiket for tariffavtale fikk oppsigelse

elvebakkenfanemarkering1405.jpg Tre av Fagforbundets medlemmer i barnehagen på Inderøy har nå mottatt oppsigelser. Barnehageeieren mener det ikke har noe med den streiken å gjøre.