Fagforbundet.no

Logg inn
A A A Presse Om Fagforbundet

Moduler

Moduler

Forsida Aktuelt arkiv

Se eldre nyheter

Fikk viktige svar om arbeidstid før valget

defemstore.jpg Fem store fagforbund med nesten 600 000 medlemmer til sammen, utfordret politikerne på arbeidstid. Her er svarene!

17 historier om ulikhet i Norge

image3_312045.jpg Økte forskjeller har blitt et stort tema i valgkampen. Hvordan opplever folk flest ulikhetene i Norge? Fagbladet har møtt 17 mennesker som forteller sine historier – og som viser at det også i Norge er forskjell på folk.

- Hagen tok med seg 2000 sykehjems-plasser til Sveits

mettenordalvor.jpg I VG går Mette Nord hardt ut mot milliardærfamilen Hagen, som unndrar skattekroner som skulle gått til velferdstjenester.

Rekordlang sykepleierstreik mot tariffhopping

sissel.skoghaug_sykepleierstreik_kreftforeningen.jpg Mange demonstranter møtte opp utenfor Stortinget for å støtte sykepleierne i Kreftforeningen i den viktige kampen for beholde opparbeide rettigheter når arbeidsgiver bytter organisasjon – såkalt tariffhopping.

Gikk opp 50.000 i lønn da kommunen overtok sykehjem

Da Oslo kommune tok over driften av sykehjemmet, fikk hjelpepleieren 50.000 mer enn da hun gjorde akkurat samme jobb for Norlandia.

Skeptisk til å klippe fire kunder i timen

Frisør illustrasjon Lavpriskjeden Cutters inntar frisørmarkedet med hurtigklipp og fastpris. – Usunt, mener lederen av Fagforbundet frisørenes fagforening, Ingunn R. Jacobsen.

Renovasjonsgigant trues av konkurs

renovasjonfagbladetwernerjuvik.jpg – Best for oss å drive renovasjonen videre selv, sier kommunene, som driver videre til samme pris.

Vil at flere skal bli sjef i eget liv

jonas1.jpg – Dette omsorgsløftet viser tydelig hvor skillet går i norsk politikk. Mellom venstresiden som ønsker å bruke de store pengene på mer kvalitet i omsorgen, og høyresiden som prioriterer skattekutt til dem som har mest fra før, sier Fagforbundets leder Mette Nord.

Viktig valgkamp for forbundet

Valgkamp Det er ikke likegyldig for medlemmene i Fagforbundet hvem som styrer landet. Leder Mette Nord mener det er lettere for forbundet å ivareta medlemmenes lønns- og arbeidsforhold med en rødgrønn regjering.

Verre for kvinner i arbeidslivet

«Forholdene for kvinner i arbeidslivet er blitt verre med Høyre og FrP i regjering», skriver Fagforbundets nestleder Odd Haldgeir Larsen i Dagbladet.