For tillitsvalgte

Fagforbundet har rundt 17 800 dyktige og godt skolerte tillitsvalgte i hele landet. De fleste er plasstillitsvalgte ute på arbeidsplassene. Fagforbundet sender ut nyhetsbrev til tillitsvalgte en gang i uka. I tillegg har de tillitsvalgte en egen avis: Oss tillitsvalgte. Den kommer ti ganger i året, og finnes på nett og som en egen app.

Arkiv for artikler til «Nyheter for tillitsvalgte»


Lønnstyveri - hva er det?

Arbeidstakere som stjeler fra sine arbeidsgivere risikerer bøter og fengselsstraff, mens arbeidsgivere som stjeler fra sine arbeidstakere ikke gis noen form for straff. Det er på tide å sette disse tilfellene på kartet. Derfor har fagbevegelsen begynt å ta i bruk ordet LØNNSTYVERI - her er lista over hva som defineres som lønnstyveri.

28.02.2020

Nytt faglig tilbud fra Yrkesseksjon helse og sosial: podkasten Fagprat

Sjekk ut det splitter nye faglige tilbudet fra Yrkesseksjon helse og sosial i Fagforbundet, podkasten Fagprat.

20.02.2020

Her er målene for årets lønnsoppgjør

Siste uka har det vært skrevet og sagt mye om at offentlig ansatte hadde lønnsfest i fjor, men langt fra alle offentlig ansatte kjenner seg igjen i det. Tirsdag vedtok LOs representantskap hva som skal være de viktigste sakene i vårens lønnsoppgjør. Likelønn og økt kjøpekraft skal sikres gjennom forbundsvise oppgjør.

20.02.2020

Dette er Fagforbundet 2020

Første januar trådte fylkessammenslåingene i kraft, også i Fagforbundets regioner. Det har vært travle tider for mange, og fagforeninger har oppstått, forsvunnet eller gått over i andre former. Både tillitsvalgte og kontorer har flyttet på seg. Her får du en oversikt over endringene i forbundsregionene, kompetansesentrene og ­fagforeningene – over hele landet.

17.02.2020

Regjeringen raserer tidligpensjon for dem som trenger det mest

– Fagforbundet mener det er hjerterått at regjeringa slår hånda av dem med de mest krevende yrkene. Det gjorde de ved å legge fram et så dårlig forslag til regler for særaldersgrenser at det ble sammenbrudd i forhandlingene, sier Fagforbundets leder Mette Nord.

13.02.2020

Ny rapport: Kommuner har mye å lære av private virksomheter

Ny rapport fra Fagforbundet og forskningsinstituttet SINTEF viser at kommunene har mye å lære av private virksomheter når det kommer til de ansattes medvirkning på arbeidsplassen. Rapporten viser også at forskningsprosjektet om trepartssamarbeid i offentlig sektor har gitt oppsiktsvekkende gode resultater på arbeidsmiljøet og for å få ned sykefravær.

12.02.2020

Ekspert på omstilling

I Posten er tillitsvalgte godt kjent med omstilling og nedbemanning. I løpet av de 20 siste årene har det blitt 20 000 færre ansatte i Posten Norge. Til sommeren kommer en av de største nedbemanningene hvor cirka 1500 årsverk ryker når det blir postomdeling annenhver dag.

10.02.2020

Hjelp – jeg er blitt tillitsvalgt!

Har du vært på årsmøtet i fagforeninga di og fått et tillitsverv for første gang? Da er du ikke den eneste i det store forbundet vårt. Det er flere hundre kvinner og menn som nå sitter og lurer på hva de egentlig har tatt på seg, og hva som forventes av dem det kommende året.

06.02.2020

Kjemper for bedre sikkerhet for bussjåfører

– Det er ingen tvil om at kollisjonssikkerheten for bussjåfører er for dårlig. Det er det mulig å gjøre noe med, men lite skjer. Dypest sett er dette et spørsmål om vilje sier hovedverneombud i Vy Buss, Harald Sehm.

30.01.2020

Stipendordningen er blitt enda bedre!

Gode nyheter for medlemmer som vil søke om støtte til etter- og videreutdanning: Maksimalsatsen på Fagforbundets stipend er økt fra 12 000 til 15 000, med virkning fra 1. januar 2020.

29.01.2020