For tillitsvalgte

Fagforbundet har rundt 17 800 dyktige og godt skolerte tillitsvalgte i hele landet. De fleste er plasstillitsvalgte ute på arbeidsplassene. Fagforbundet sender ut nyhetsbrev til tillitsvalgte en gang i uka. I tillegg har de tillitsvalgte en egen avis: Oss tillitsvalgte. Den kommer ti ganger i året, og finnes på nett og som en egen app.

Arkiv for artikler til «Nyheter for tillitsvalgte»


Ikke kan de reise – ikke får de bli

Like før jul vedtok Fagforbundets landsstyre støtte til de ureturnerbare flyktningene. De har mistet retten til opphold i Norge, men kan ikke reise fordi det er for farlig. I Norge har de ingen rettigheter, ikke til arbeid, helsetjenester eller andre velferdstjenester.

17.03.2020

Nye veier i USAs fagbevegelse

Mange av oss oppfatter fagbevegelsen i USA som konservativ og ikke veldig samfunnsengasjert. Nå gjør flere av fagforbundene nye framstøt som gir oss et annet inntrykk.

17.03.2020

Fagforbundet fornøyd med Stortingets krisepakke

– Fagforbundet er fornøyd med at Stortinget kom fram til en krisepakke i løpet av helgen som både sikrer næringslivet bedre muligheter for å unngå konkurs og samtidig som den har en vesentlig bedre sosial profil overfor arbeidstakere som rammes, sier Fagforbundets leder Mette Nord.

16.03.2020

Krisa må møtes med mer samarbeid

Fagforbundet får nå inn bekymringer fra mange av våre tillitsvalgte i kommuner og helseforetak om manglende personell og ressurser til å håndtere krisa som koronaviruset har skapt. – Fagforbundet har tillit til landets fagmyndigheter og deres håndtering, men det er ingen tvil om at det vil det vil kreve mye av mange, sier Mette Nord, leder i Fagforbundet.

16.03.2020

Fagforbundet har inngått ekstra­ordinær overtids­avtale i helse­sektoren

Fagforbundet, EL og IT og Fellesorganisasjonen har inngått avtale med Arbeidsgiverforeningen Spekter om utvidede rammer for overtidsarbeid i helsesektoren, som følge av koronaepidemien. Avtalen omfatter virksomheter i overenskomstområdene 10, 11 og 13.

15.03.2020

Lønnsoppgjøret utsettes til høsten

Alle vårens lønnsoppgjør blir utsatt på grunn av korona-krisen. Gjeldende avtaler videreføres til august.

13.03.2020

Koronasamarbeid for tillitsvalgte på sykehus

Sykehusene og de ansatte settes under press de neste ukene når effekten av korona-epidemien slår inn. Arbeidstakerorganisasjonene og arbeidsgiverforeningen Spekter har blitt enige om hvordan arbeidsplassene lokalt skal forholde seg til utfordringene koronaepidemien skaper i sykehusene.

11.03.2020

Koronaviruset: Dette må du vite som medlem og tillitsvalgt i Fagforbundet

De fleste medlemmer i Fagforbundet jobber med og blant folk, men også tillitsvalgte og ansatte er utsatte for smittefare. Her er oppdaterte, veiledende råd om hva Fagforbundets organisasjon kan gjøre for å begrense smitte.

10.03.2020

Fagforbundet + jentefotball = SANT

Fagforbundet blir offisiell samarbeidspartner med Toppfotball Kvinner. Med den fireårige samarbeidsavtalen går Fagforbundet og Toppfotball Kvinner sammen i kampen for likestilling på fotballbanen, i arbeidslivet og i samfunnet.

05.03.2020

  Bussjåførene er forbannet foran lønnsoppgjøret. Det kan bli streik fra 4. mai

I år forventer bussjåførene et løft. Hvis ikke kan busser bli parkert over hele landet, lover Ole Roger Berg fra Fagforbundet buss og sporveisarbeideres forening i Trondheim til Fagbladet.

05.03.2020