For tillitsvalgte

Fagforbundet har rundt 17 800 dyktige og godt skolerte tillitsvalgte i hele landet. De fleste er plasstillitsvalgte ute på arbeidsplassene. Fagforbundet sender ut nyhetsbrev til tillitsvalgte en gang i uka. I tillegg har de tillitsvalgte en egen avis: Oss tillitsvalgte. Den kommer ti ganger i året, og finnes på nett og som en egen app.

Arkiv for artikler til «Nyheter for tillitsvalgte»


Fagforbundet fikk plass i DNB-styret

For aller første gang greide Fagforbundet Finans og teknologi å kapre en av ansattplassene i konsernstyret for DNB Bank ASA. Med en oppslutning på over 33 prosent av stemmene greide de å sikre seg observatørplassen med vara i styret.

28.04.2020

Amazon-arbeidere trenger fagforening

Noen tjener enormt med penger i disse koronatider, og en av dem som tjener mest er det amerikanske Amazon-konsernet. Det er en onlinebedrift som leverer alt hjem til deg. Bedriften er verdensomfattende.

27.04.2020

Norsk Folkehjelp 1. mai: Stopp smitten - ikke demokratiet

Koronakrisen rammer Norsk Folkehjelp sine partnere hardt. Tida er inne for å vise solidaritet og det er dette som vektlegges i 1. mai-aksjonen i år.

23.04.2020

«Trygg salong» når frisør og velvære åpner

Helse og sikkerhet har første prioritet når frisør og hudpleie gradvis og forsiktig åpner mandag 27. april. - Vi har hatt et tett samarbeid med bransjeorganisasjonen i NHO om denne guiden som skal gjelde i salongene, forteller Vivian Jacobsen, leder for Frisørenes fagforening i Fagforbundet.

23.04.2020

Frisørmedlemmer skryter av fagforeninga si

Frisørene er en av yrkesgruppene som er mest fornøyde med jobben Fagforbundet gjør under koronakrisa. Det kommer fram i en medlemsundersøkelse som Fagforbundet har gjennomført. - Det er ei god tilbakemelding å få nå når salongene så smått åpner opp igjen, sier Vivian Jacobsen, leder i Fagforbundet Frisørenes fagforening.

21.04.2020

Yrkesskadereglene utvides til også å omfatte korona-smitte

Nå endrer regjeringen yrkesskadereglene i folketrygden, slik at helsepersonell som smittes av koronaviruset på jobb sikres gode økonomiske rettigheter. Dette gjelder primært helsepersonell, men også andre yrkesgrupper som jobber i miljøer med særskilt sykdoms- eller smittefare. Reglene trer i kraft straks, og vil gjelde fra 1. mars 2020.

07.04.2020

Gjenåpning av frisørsalonger: Mange ubesvarte spørsmål fra frisørene

På en pressekonferanse tirsdag ettermiddag la regjeringa fram syv endringer i koronaberedskapen. En av dem gir muligheter for åpne frisørsalonger. - Frisørenes fagforening har egentlig flere spørsmål enn svar etter pressekonferansen, sier Vivian Jacobsen, leder av Fagforbundet Frisørenes fagforening. Her er deres innspill til "koronaregler" i salongen.

07.04.2020

Barnehage, 1.-4.skoletrinn og SFO åpnes: Forventer å få være med på å lage nye retningslinjer

Regjeringen har besluttet å gjenåpne landets barnehager 20. april og 1-4. trinn i barneskolen og SFO fra 27. april. – Det må gis grundige retningslinjer i god tid før oppstart slik at vi trygger barn, foreldre og ansatte. Vi forventer å bli involvert i dette arbeidet, sier leder av yrkesseksjon kirke, kultur og oppvekst, May-Britt Sundal.

07.04.2020

  Sjokkstart som tillitsvalgt: Fersk tillitsvalgt i Unicare ble permittert sammen med flere medlemmer

Mona Haug Ludvigsen, plasstillitsvalgt for Fagforbundet ved Unicare Landaasen i Søndre Land kommune, var fersk i vervet da koronakrisa traff. 10 medlemmer, inkludert henne selv, ble permittert. – De som er permittert jobber med renhold og servicearbeid i spisesal, resepsjon og så videre, forteller Ludvigsen til Fagbladet.

07.04.2020

Skriv ut og del Fagforbundets takkeplakater!

Mange av våre medlemmer gjør en ekstra innsats i disse dager. De fortjener ros og takk for det de gjør. Del plakatene på Facebook og skriv ut og heng opp på oppslagstavla på jobben din.

02.04.2020