For tillitsvalgte

Fagforbundet har rundt 17 800 dyktige og godt skolerte tillitsvalgte i hele landet. De fleste er plasstillitsvalgte ute på arbeidsplassene. Fagforbundet sender ut nyhetsbrev til tillitsvalgte en gang i uka. I tillegg har de tillitsvalgte en egen avis: Oss tillitsvalgte. Den kommer ti ganger i året og lages av informasjonsavdelinga.

Arkiv for artikler til «Nyheter for tillitsvalgte»


Feirer tariffavtale for BPA-assistenter

Brukerstyrte personlige assistenter (BPA) har fått sin første nasjonale tariffavtale med en hovedorganisasjon i dag. Det er grunn til feiring. Fagforbundet forhandlet seg fram til en avtale med Virke.

10.10.2019

10. oktober blir det politisk streik mot EUs jernbanepakke fire

Fagforbundet har sammen med blant annet Norsk Jernbaneforbund, Norsk Lokomotivmannsforbund, Fellesforbundet og Yrkestrafikkforbundet varslet politisk streik for å markere motstand mot innføringen av EUs fjerde jernbanepakke.

10.10.2019

Fra barndom til ungdom i Huambo

Neste år er det ti år siden Fagforbundet åpnet sin SOS-barneby i Huambo i Angola. I dag er barna blitt ungdommer. God omsorg, trygg oppvekst og variert utdanning har lagt grunnlag for en ny generasjon som kan bli samfunns­byggere i det unge og skjøre Angola. Elena er en av dem.

07.10.2019

Fagforbundsvottens oppfinner lager nå også herrevott

Mange ønsker seg Fagforbundsvotten etter å ha sett strikkeoppskrift og intervju med kvinnen bak votten, Tove Randi Olsen, i Fagbladet.

03.10.2019

Ny bok som er verdt å lese: Pengeland

Bli med på en reise inn i Pengeland – et sted der de rike skjuler sin formue for å slippe skatt og de mektige utnytter systemet til å stjele. Det er et land hvor gigantiske summer flyttes rundt, utenfor all kontroll. Hvis du er i Oslo kan du møte den kjente britiske journalisten Oliver Bullough på boklansering i regi av Res Publica og Agenda.

03.10.2019

Her har det blitt mer populært å bli plasstillitsvalgt

To år er gått siden plasstillitsvalgt Trine Aalberg deltok på sin første samling i forskningsprosjektet om hvordan medarbeiderdrevet omstilling kan gi bedre tjenester og godt arbeidsmiljø. Så hva er resultatet? – Jeg har blitt tryggere på hva mine oppgaver går ut på, og får gjort mer av det som ikke består i å forhandle om lønn. Å bidra til at du trives, det er min jobb, smiler Aalberg.

01.10.2019

Fagforbundet ringer medlemmene sine

– Hei, mitt navn er Anne og jeg ringer fra Fagforbundet. Snakker jeg med... og har du tid til noen spørsmål?

25.09.2019

Tvungen lønnsnemnd i begynnelsen av november

Høsten er her uten at medlemmene våre i sjukehusa har fått lønnsoppgjøret sitt for 2019. Årsaken er at Fagforbundet gjennomførte en nesten fire uker lang streik som endte med tvungen lønnsnemnd. Nemnda er satt til 5. november.

25.09.2019

Regjeringa vil gjøre alderspensjonen til uføre enda dårligere

Arbeidsminister Anniken Hauglie har varslet at hun vil fjerne skjermingsregelen for dem som er født i 1955 eller senere. Dette betyr i praksis at yngre årskull må jobbe lenger for å få pensjon på samme nivå som eldre årskull.

19.09.2019

Nå kan du bestille almanakk 2020

Nå er det mulig å bestille Fagforbundets almanakk for 2020 i nettbutikken. Den er gratis for medlemmer og vil bli sendt ut fra slutten av oktober.

19.09.2019