For tillitsvalgte

Fagforbundet har rundt 17 000 dyktige og godt skolerte tillitsvalgte i hele landet. De fleste er plasstillitsvalgte ute på arbeidsplassene. Fagforbundet sender ut nyhetsbrev til tillitsvalgte en gang i uka. I tillegg har de tillitsvalgte en egen avis: Oss tillitsvalgte. Den kommer ti ganger i året og lages av informasjonsavdelinga.

Arkiv for artikler til «Nyheter for tillitsvalgte»


Tillitsvalgt-året 2019: Hva bruker de tillitsvalgte tida på?

3500 LO-tillitsvalgte, deriblant Fagforbundet, har svart på spørsmål om hverdagen som tillitsvalgt og hva de bruker tida på. Henvendelser fra medlemmene og møter med arbeidsgiver kommer helt på topp. Men - halvparten av de tillitsvalgte sier de føler seg ensomme. Kjenner du deg igjen i noen av svarene?

15.02.2019

Tror på seier i Aleris-saken

– Det er ikke hvis vi vinner, men når vi vinner, sier en selvsikker Kjetil Edvardsen, saksøkernes advokat i Aleris-saken. Han mener Arbeidstilsynet bør legges ned hvis de ikke går inn i slike saker.

13.02.2019

Postkom vil inn i Fagforbundet

Forbundsstyret i Postkom sa ja til å gå inn i Fagforbundet. De to forbundene har dermed tatt et langt skritt på veien mot å bli ett forbund. – Vi er veldige glade for at det ble et enstemmig vedtak fra forbundsstyret i Postkom, sier fagforbundsleder Mette Nord.

13.02.2019

Min jobbhistorie i 37,47 % stilling

– Jeg ønsker å dele med dere det som er min jobbhistorie. Den startet i det glade år 1993, som helt fersk nyutdannet hjelpepleier - usikker og glad. Les leder i Fagforbundet Skien - Siljan, Elisabeth Timland, sin for mange gjenkjennelige historie om jaget etter heltidsstilling.

07.02.2019

Yrkesgrupper i Fagforbundet setter politisk dagsorden

Fagforbundet fikk stor medieoppmerksomhet rundt sin årlige konferanse om svart økonomi og arbeidslivskriminalitet. En av grunnene var at James Bloodworth, forfatteren som har gått undercover i den nye underklassen, kom og presenterte boka si «Innleid og underbetalt».

07.02.2019

Davidsen kritiserer urettferdige pensjonsregler

– Det strider mot sunn fornuft når ansatte taper pensjon på å stå lenge i jobb, sa Pensjonistforbundets leder Jan Davidsen under en høring om urettferdige regler for offentlige pensjonister.

01.02.2019

Fagforbundet og NTL setter svart økonomi på dagsorden

På årets svart økonomikonferanse lanseres blant annet den norske utgaven av James Bloodworths bok Innleid og underbetalt. Konferansen er blitt en tradisjon der Fagforbundet i samarbeid med NTL samler 200-400 deltakere hvert år.

30.01.2019

Unngikk streik i Unicare Rehabilitering

Partene i meklingen mellom Unicare Rehabilitering og arbeidstakerorganisasjonene kom til enighet natt til onsdag 30 januar. Dermed blir det ikke streik.

30.01.2019

Reformer som virker sentraliserende

– Vi er bekymret for at folk mister tilliten til rettssystemet, sa stortingsrepresentant fra Arbeiderpartiet, Lene Vågslid på Lokalsamfunnskonferansen.

24.01.2019

Fare for streik ved behandlingsinstitusjoner i Hokksund og på Toten

Det er fare for streik for Fagforbundets medlemmer ved to av Unicares behandlingsinstitusjoner. Dersom riksmekleren ikke lykkes vil det være streik fra arbeidstiden begynnelse onsdag 30. januar.

24.01.2019