Vårrengjøring på brosjyrelageret

Det er vår og tid for å rydde i gamle brosjyrer. Brosjyrer er ferskvare både når det gjelder innhold og illustrasjoner. Gradvis går Fagforbundet fra papir til nett.

14.04.2015 av Randi Tevik
Sist oppdatert: 24.04.2015

Fagforbundet produserer mye skriftlig materiell. Vi følger med i tida når det gjelder bruk av nett. Nye brosjyrer blir i stadig større omfang nettbaserte.

Det gjelder spesielt yrkesbrosjyrene i trekkspillutgaver. Eksempelvis designes «Fagforbundet for deg som arbeider med økonomi» i A5-format – som er tilpasset nettbrett og smart-telefon.

Enkelte brosjyrer i materielldatabasen blir ikke trykket, men kan lastes ned.

Fremdeles noe på papir

Til tross for at nettbruken øker har vi fortsatt trykksaker som kan bestilles. Opplagstall og volum som sendes ut viser at det er brosjyrelager som bør ryddes i de fleste fylker og lokale fagforeninger.

Postavdelinga i K15 har god logistikk, og prøver å ha det som kan bestilles fra materielldatabasen på lager. Vi ønsker ikke å ha store bunker liggende. For å unngå at det dukker opp materiell med feilinformasjon, er det lurt å ikke bestille mer enn det som trengs.

Ta en dugnad og sjekk «datomerkinga». På de fleste brosjyrer står det langs kanten når den er laga. Er det før 2014 – kast!

 

Enkel rutiner

Rutinene for bestilling er enkle. Enda enklere er det nå når dere kan laste ned og kopiere. Med nettsider, medlemsportal og tillitsvalgtsportal kan dere guide medlemmene på nett slik at de i størst mulig grad finner fram selv. Målet er minst mulig papir og at alle tillitsvalgte skal finne det de trenger i medlemsportalen. I en ikke for fjern framtid skal ikke fylkeskretsene og fagforening-ene ha lager av papirbrosjyrer.

 

Lag selv

I tillitsvalgtsportalen kan du lage enkle brosjyrer under knappen «Lag eget materiell». Du kan velge blant Fagforbundets maler for å lage enkle A4-brosjyrer eller informasjonsark til oppslag på arbeidsplassen. Innmeldingsskjemaet i brosjyrene er alltid oppdatert med riktige priser for kollektiv hjem, forsikringer med mer.

Tillitsvalgt- og medlemsportalen er lukkede nettsteder for deg som er tillitsvalgt og medlem – og er stadig under utvikling for å bli et bedre verktøy.

Se fagforbundet.no på mobil, pc eller nettbrett!