Til hovedinnhold

Iselin Skattør

Iselin Skattør, plasstillitsvalgt og ungdomstillitsvalgt i Fagforbundet Båtsfjord.

Iselin Skattør, plasstillitsvalgt og ungdomstillitsvalgt i Fagforbundet Båtsfjord. (Foto: Privat)

Tar ordet: Det begynte med noen ivrige innspill på jobb. Så kom tillitsvervet.

16.11.2020 av Jan Tore Skjelbek
Sist oppdatert: 26.11.2020

Det kan være kort vei fra personlig engasjement til vervet som tillitsvalgt i Fagforbundet. Det fikk barne- og ungdomsarbeideren Iselin Skattør (25) i Båtsfjord erfare. Hun flagget egne meninger – og ble plasstillitsvalgt.

- Vi satt på pauserommet og diskuterte fagforeningssaker, men vi manglet tillitsvalgt. Kort tid etterpå ble jeg spurt, og valgt.

Hun ble innmeldt i Fagforbundet under en fagforbundsuke for to år siden. Et halvt år senere ble hun tillitsvalgt og i år fikk hun også vervet som ungdomstillitsvalgt.

Fra Bærum til Båtsfjord

Hun vokste opp i Bærum utenfor Oslo og flyttet til Båtsfjord i 2017. Vi kan kort konkludere med at livet i folketette Bærum ikke var det samme som i den landlige Finnmark-kommunen som ligger rundt en fjordarm noen små nautiske mil fra grensa til Russland.

Det var kjærligheten som dro Skattør nordover. Hun forteller at kommunen med litt over to tusen innbyggere kan by på et hav av muligheter for godt fagforeningsarbeid.

- Det er et lite samfunn der alle kjenner alle. Vi tillitsvalgte jobber tett på hverandre og hjelper hverandre, sier hun.

Effektiv verving av lærlinger

Skattør brenner for lærlingene. Hun er opprørt over at hun selv ikke fikk noe kunnskap om fagbevegelsen på skolen.

Nå jobber hun fram en avtale som skal sørge for at de åtte lærlingene i kommunen får tilgang til de samme mulighetene, uansett hvor i kommunen de jobber. Avtalen skal sikre at lærlingetid, opplæring og lignende blir ivaretatt.

Barne- og ungdomsarbeideren jobber i Nordskogen barnehage i Båtsfjord. Lærlinger som kommer hit får knapt sagt hei til barna før de blir meldt inn i Fagforbundet. Det sørger plasstillitsvalgt Skattør for.

Står på for medlemmene

Rettferdighet, en kjerneverdi for Fagforbundet, kom på plass i løpet av barne- og ungdomsårene i Bærum.

- Det gjaldt for meg og lillesøster i oppveksten og det gjelder nå for Fagforbundets medlemmer. Rettferdighet betyr ikke nødvendigvis at det skal være likt. Det kan handle om at personer med høyere utdanning skal ha bedre betalt enn personer uten formell utdanning, sier hun.

Iselin Skattør nyter å kjempe medlemmenes kamper på sitt relativt ferske hjemsted. Hennes innsats viser seg i form av gode vervetall, og kan sees på folks smil når de går hjem fra jobb.

;
Hei, jeg heter Frøya. Hva kan jeg hjelpe med?