Travle tillitsvalgte i Fagforbundsuka

Fagforbundet Ahus deler ut nattevaktsmat til de ansatte ved Ahus. (Foto: Fagforbundet Ahus)

Koronaen har ikke lagt noen demper på innsatsen i Fagforbundsuka. Fagforeninger landet rundt har lagt til rette for at tillitsvalgte kan komme og hente diverse materiell og godsaker til å dele ut på arbeidsplassene. Og flere har laget film.

25.06.2020 av Marianne Billing

Også på sosiale medier har aktiviteten vært stor. Nederst i saken har vi samlet noen bilder fra Finnmark i nord til Fredrikstad i øst.

Begynte planleggingen i mars

I Forbundsregion Vestland begynte regionsekretærene Ørjan Myrmel og Bjørn Hatlelid planleggingen av Fagforbundsuka allerede i mars da koronaen stengte Norge.

– Vi kunne jo ikke gå på vanlig arbeidsplassbesøk, så vi har laget åtte filmer som vi legger ut på fb, blant annet en brannmann, dyrepleier, sykepleier og brukerstyrt personlig assistent. Det har gått veldig bra, den som har ligget ute lengst er blitt sett over 15 000 ganger, forteller Ørjan Myrmel.

De har heller ikke måttet gå til innkjøp av dyrt utstyr. Filmene er laget med vanlig iphone.

– Vi kjøpte inn en billig mikrofon, da ble det mye bedre lyd. Og alle snakker helt uten manus, det synes jeg bli best, sier Myrmel.

Han oppfordrer alle som vil til å dele filmene som ligger på facebooksiden til Fagforbundet Vestland.

Tillitsvalgtår i mange år

Myrmel roser fagforeningene i regionen, han mener de har vært veldig flinke til å bruke de tillitsvalgte.

– I vår region har vi har hatt tillitsvalgtår i mange år på rad, ler Myrmel.

– I år har de hjulpet til å pakke masse ting og tang, og de tillitsvalgte på arbeidsplassene har kommet innom og hentet ting de kan dele ut. Det har fungert veldig fint. I tillegg er det konkurranser og masse annet som skjer, forteller Myrmel.

Stort og lykkelig Vestland

Regionsekretærene er også i gang med å presentere alle fagforeningene i regionen.

– Vi er jo slått sammen til et stort og lykkelig Vestland, tilsammen har vi nesten 60 fagforeninger. Så nå lager vi kollasjer av fagforeningsstyrene og presenterer hva fagforeningene driver med. Det er en fin måte å bli bedre kjent på nå som vi ikke kan møtes, mener Myrmel.

Suksess i Trondheim

I Fagforbundet Trondheim rigget de seg til i Folkets hus for å ta imot de tillitsvalgte. Det har vært en kjempesuksess.

– Det har gått over all forventning. På de to dagene vi har vært her har det vært innom nesten 100 tillitsvalgte, forteller fagforeningsleder Sonia Tangen.

– De har hentet materiell både til medlemmer og potensielle medlemmer. Og vi har hatt muligheten til å slå av en prat og høre hvordan de har hatt det på arbeidsplassen i denne tiden, sier Tangen.

I Folkets Hus: Edvin Helland, nestleder i Fagforbundet Trondheim og Sonia Tangen, leder i Fagforbundet Trondheim, står klare i Folkets Hus. (Foto: Fagforbundet Trondheim)

Noen smakebiter